Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024

Γιώργος Σαμπάνης: Στο δυναμικό της Panik Records

Στο δυναμικό της Panik Records ανήκει πλέον (και) ο...

Η Κερασία Σαμαρά στο πλευρό του Βασιλόπουλου για το «Κουαρτέτο»

Η Κερασία Σαμαρά πήρε τη θέση της Νάντιας Μουρούζη...

Η «Ναυτεμπορική» έκλεισε 100 χρόνια ζωής, μένοντας πιστή στη δέσμευσή της για...

Τη συμπλήρωση των 100 ετών από την έκδοσή της...

Έμπνευση & έρωτας με φόντο τον Νείλο για την Ευγενία Νιάρχου

Η jetsetter, σχεδιάστρια κοσμημάτων και «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου...

Δίκη Καμπανού: «Τι σας έφταιξε ο λεβέντης μου;», ρώτησε η μητέρα του Άλκη

Συγκλόνισε το ακροατήριο η μητέρα του Αλκη Καμπανού που δολοφονήθηκε άνανδρα από χούλιγκαν στη Χαριλάου

Καθήλωσε χθες το ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης η μητέρα του 19χρονου Αλκη Καμπανού, που δολοφονήθηκε άνανδρα από χούλιγκαν στη Χαριλάου.

alkis 1
Ο Αλκης Καμπανός

«Είμαι η μητέρα του Αλκη, κοιτάξτε με» φώναξε οργισμένη η χαροκαμένη μάνα κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της απευθυνόμενη στους 12 κατηγορουμένους, οι οποίοι με σκυμμένο το κεφάλι απέφευγαν να τη δουν στα μάτια.

«Σηκώστε το κεφάλι! Αν είχαν μια σταγόνα αλήθειας θα με κοιτούσαν κατάματα! Στα μάτια μου θα έβλεπαν τον Αλκη. Ηθελα να δω εγώ ποια είναι αυτά τα παιδιά που δολοφόνησαν το δικό μου. Και τώρα είμαι εδώ. Κανείς δεν τολμάει να σηκώσει το κεφάλι» παρατήρησε η γυναίκα. «Γιατί τον σκότωσαν; Ενα γιατί. Δεν ήταν δολοφονία, ήταν μια κτηνωδία που έζησε το δικό μου παιδί. Ηταν καβγάς; Ηταν ραντεβού θανάτου; Τι σας έφταιξε ο λεβέντης μου;» διερωτήθηκε απευθυνόμενη στους κατηγορουμένους και τους συνηγόρους υπεράσπισής τους.

goneis
Οι γονείς του άτυχου Άλκη Καμπανού

Στη συνέχεια μίλησε για τα 30 χτυπήματα που δέχτηκε ο Αλκης. «Πολτοποίησαν το κρανίο του. Είχε χτυπήματα στο σώμα του με karambit» τόνισε. Συγκλονιστική ήταν η στιγμή που η μητέρα του Αλκη γύρισε και πάλι προς τους κατηγορουμένους, κατονομάζοντάς τους και τους 12, για να συμπληρώσει: «Από τις 12 μάνες δεν ακούσαμε μια συγγνώμη. Ούτε καν μια συγγνώμη. Ούτε καν μέσω του κ. Κούγια».

katigoroumenoi 1

Νωρίτερα είχε καταθέσει στο δικαστήριο ο πατέρας του Αλκη, ο οποίος άνοιξε τον κύκλο των μαρτυρικών καταθέσεων. «Ηθελαν να σκοτώσουν» τόνισε ο Αριστείδης Καμπανός, περιγράφοντας την ενέδρα θανάτου που έστησαν στο παιδί του οι 12 κατηγορούμενοι, τους οποίους δεν γύρισε να κοιτάξει ούτε στιγμή. «Οι κατηγορούμενοι ενήργησαν οργανωμένα και ψυχρά.

katigoroumenos 3 Αν είχαν άλλη διάθεση, την ώρα που χτυπούσαν συνεχώς τον Αλκη και αυτός φώναζε θα συμπεριφέρονταν ανθρώπινα. Σκοπός τους ήταν να σκοτώσουν» κατέθεσε. «Θα επικαλεστώ τη στρατιωτική μου εμπειρία. Ηταν οργανωμένοι, καθώς ήταν γραμμένοι στον σύνδεσμο “Θύρα 4”, στην οποία υπάρχει ένας αρχηγός και μέλη, υπάρχει μία οργάνωση.

katigoroumenos 4 Κάποιοι κρατούσαν φονικά όπλα. Φαίνεται ότι ήταν προσχεδιασμένο, καθώς απενεργοποίησαν τα κινητά τους πριν φτάσουν στη Χαριλάου. Αυτό, στον στρατό, ονομάζεται “σιγή ασυρμάτου”, προκειμένου να μην εντοπιστούν από την Αστυνομία» συμπλήρωσε.

«Φονικό όπλο»

Σχετικά με τα αιχμηρά αντικείμενα που είχαν μαζί τους τόνισε πως «το karambit είναι ένα φονικό όπλο. Το χρησιμοποιούν για να δημιουργήσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη φθορά. Συνήθως το έχουν για να σκοτώσουν, για να κάνουν φονικό, γιατί με αυτό, πολύ απλά, κόβεις ανθρώπους. Σκοπός τους ήταν να σκοτώσουν». Αναφερόμενος στον γιο του είπε πως «ήταν ένας απλός φίλαθλος του Αρη που αγαπούσε την ομάδα του. Δεν πήγαινε καν τακτικά στους αγώνες. Ζήτημα να έχει πάει 5-8 φορές. Δεν ήταν σε κανέναν σύνδεσμο, δεν ήταν οπαδός».

katigoroumenos 2

Σχολιάζοντας τη «συγγνώμη» που ζήτησαν κάποιοι από τους κατηγορουμένους την πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας, ο κ. Καμπανός παρατήρησε πως «εφόσον θεωρούν ότι δεν έκαναν τίποτα, γιατί ζητάνε συγγνώμη; Κατέστρεψαν μαζί με τον Αλκη την ζωή όλης της οικογένειας. (…) Θα προτιμούσα τη συγγνώμη μπροστά στο μνήμα του Αλκη μου». Η δίκη συνεχίζεται αύριο με την κατάθεση της αδερφής του Αλκη Καμπανού και φίλου του που ήταν παρών στη δολοφονική επίθεση κατά την οποία τραυματίστηκε και ο ίδιος.

Βαριές κουβέντες ανάμεσα σε Κούγια και Ταουξή

Με το… καλημέρα της δίκης των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπανού άρχισαν οι αντεγκλήσεις ανάμεσα σε συνηγόρους υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής.

Ο «συνήθης ύποπτος» σε λεκτικά επεισόδια με συναδέλφους του εντός των δικαστικών αιθουσών Αλέξης Κούγιας αντάλλαξε βαριές κουβέντες με τον συνήγορο υπεράσπισης του 12ου κατηγορουμένου Βασίλη Ταουξή, ο οποίος στην έναρξη της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης ζήτησε τον λόγο.

kougias 3
Ο Αλέξης Κούγιας

Ο κ. Ταουξής σχολίασε προχθεσινή τοποθέτηση του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Αλέξη Κούγια, ο οποίος με αφορμή τη δίκη έκανε λόγο για κλίμα τρομοκρατίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Κούγιας απάντησε στον Βασίλη Ταουξή σε υψηλούς τόνους, για να ακολουθήσουν λεκτικοί διαξιφισμοί με εκατέρωθεν βαριές εκφράσεις. Μάλιστα, το δικαστήριο αναγκάστηκε να διακόψει για λίγα λεπτά έτσι ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Τη συνέχεια έδωσε ο Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του στα τηλεοπτικά κανάλια, καταγγέλλοντας εκ μέρους της οικογένειας τον εντολέα του Β. Ταουξή, τον 12ο κατηγορούμενο, ως ηθικό αυτουργό της δολοφονίας, αν και ο ίδιος εμφανίστηκε στο δικαστήριο ως ο «ταξιτζής». «Είχα τον ρόλο του ταξιτζή, ήμουν μακριά από το περιστατικό. Δεν κατέβηκα ποτέ από το αυτοκίνητο» είχε υποστηρίξει κατά την προχθεσινή έναρξη της δίκης.

Ο Βασίλης Ταουξής

«Αυτός που μπορεί να είχε δώσει το μαχαίρι, να είχε οργανώσει όλη την ιστορία να τιμωρηθεί αυστηρότερα από τον αυτουργό. Κάποιος είπε ότι αυτός ήταν ο “ταξιτζής”. Η πεποίθηση της οικογένειας που εκπροσωπώ είναι ότι αυτός ήταν ο διοργανωτής» δήλωσε ο κ. Κούγιας.

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...

Ο αδερφός της Νταϊάνα κακοποιήθηκε στα 11 του

Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από ενήλικη γυναίκα έπεσε ο μικρότερος...

Ελένη Νταράλα: Στο ψυχιατρείο η αδελφή του Νταλάρα!

Ωρες αγωνίας για την ετεροθαλή αδελφή του Γιώργου Νταλάρα,...