Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

Χάος σε όλη την Αττική από τη νεροποντή! -Περιπέτεια για οδηγούς στο Μαρούσι, πλημμύρισε δημοτικό στην Καλλιθέα

«Λίμνη» (!) το λεκανοπέδιο

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε στην Αττική το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε χθες το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με κύριο χαρακτηριστικό τις καταρρακτώδεις βροχές, οι οποίες μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια και έφεραν διακοπή της κυκλοφορίας σε αρκετούς κεντρικούς δρόμους, δοκιμάζοντας τα νεύρα των οδηγών!

Ακόμα προσπαθούν να συνέλθουν από την περιπέτεια που έζησαν οι οδηγοί στην υπόγεια διάβαση της Σπύρου Λούη, στο Μαρούσι. Κάποια από τα διερχόμενα αυτοκίνητα «κόλλησαν» στα νερά, τα οποία έφταναν στο ύψος της πόρτας, και χρειάστηκε να περάσει αρκετή ώρα έως ότου να υποχωρήσει η στάθμη των υδάτων και να απεγκλωβιστούν. Η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε τελικά λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι, ενώ τα ακινητοποιημένα οχήματα απομακρύνθηκαν με γερανό.

marousi
Yπόγεια διάβαση της Σπύρου Λούη στο Μαρούσι

Εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης αποφασίστηκε διακοπή της κυκλοφορίας σε δύο σημεία της οδού Πειραιώς, στην Παραλιακή, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα (λίγο πριν από την υπόγεια σήραγγα), στο ύψος του Κέντρου Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος», καθώς και στο ύψος του Παλαιού Ιπποδρόμου, στο ρεύμα προς Πειραιά, ενώ το απόγευμα δόθηκε εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας και στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, από το ύψος της Ναυαρίνου, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

poseidonos
Λεωφόρος Ποσειδώνος

Έπεσε και χαλάζι

Παράλληλα, λόγω υπερχείλισης των υδάτων διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στο γεφυράκι «Βάρδας» στη Ραφήνα, στο ρεύμα προς τη λεωφόρο Μαραθώνος. Η κακοκαιρία έπληξε, επίσης, το κέντρο της Αθήνας, όπου έπεσε μέχρι και χαλάζι! Εκπληκτοι οι περαστικοί στον πιο κεντρικό εμπορικό δρόμο της Αθήνας, την Ερμού, είδαν να καταρρέει τμήμα μπαλκονιού! Στο σημείο έσπευσαν η Αστυνομία και κλιμάκιο του δήμου προκειμένου να μαζέψουν τα συντρίμμια, ενώ τοποθετήθηκαν κορδέλες, ώστε να αποτρέπεται η διάβαση των πεζών από εκεί.

Λόγω των ορμητικών νερών πλημμύρισε η τάξη του ισογείου του 3ου Δημοτικού στην Καλλιθέα, όπου εκείνη την ώρα έκαναν κανονικά μάθημα τα παιδιά, και οι δρόμοι γύρω από το σχολείο έγιναν αδιάβατοι. Νωρίτερα, στην προσπάθειά τους να εμποδίσουν τα νερά να μπουν στην τάξη οι δάσκαλοι είχαν αναγκαστεί να τοποθετήσουν… σακιά έξω από τις εισόδους. Τελικά τα παιδιά μεταφέρθηκαν στον πρώτο όροφο του σχολείου, ενώ λίγο αργότερα έφτασαν στο σχολείο μηχανικοί του δήμου, οι οποίοι επιχείρησαν να αντλήσουν τα λασπόνερα.

nipiagogio
Το δημοτικό σχολείο στην Καλλιθέα

Με απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής και κατόπιν σχετικής διαβούλευσης με τους δημάρχους της Αττικής δεν λειτούργησαν όλα τα εσπερινά και απογευματινά σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, για προληπτικούς λόγους.

«Στην απόφαση αυτή καταλήξαμε για να διαφυλάξουμε την υγεία και την ασφάλεια τόσο των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού όσο και αυτών που μετακινούνται από και προς τα σχολεία για να μεταφέρουν τα παιδιά» τονιζόταν στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Τέλος, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που σάρωσε όλη τη χώρα σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές της Αττικής. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ, ως τις 12 το μεσημέρι είχαν καταγραφεί διακοπές ρεύματος στο Παγκράτι όπου τέθηκαν εκτός λειτουργίας δύο γραμμές, αλλά και σε μια γραμμή στη Νέα Ιωνία.

Από τη δυνατή νεροποντή πανεπιστημιακές αίθουσες στην Αθήνα πλημμύρισαν, με αποτέλεσμα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο να δώσουν εξετάσεις υπό το φως τωνφακών των κινητών των φοιτητών, αφού είχε πέσει το ρεύμα…

panepistimio
Φοιτητές στο ΕΜΠ δίνουν εξετάσεις υπό το φως των φακών των κινητών τους

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Βικτώρια προσπαθεί να κρύψει την ταραχή

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...