Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Το «ARROYO mini concerts» έρχεται τον Απρίλιο στο θέατρο Arroyo

Το “ARROYO mini concerts” είναι μια νέα διοργάνωση που...

Τα γράμματα της Νταϊάνα στον εραστή της και το «διαζύγιο» Ουίλιαμ –...

Τρόμος πιάνει το παλάτι του Μπάκιγχαμ στην ιδέα ότι...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ένα ζευγάρι που είχε χωρίσει ξανασμίγει

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Instagramικά παιχνιδάκια για Μάστορα και Καληφώνη

Χωρισμός ή απλώς μια κρίση στη σχέση του ζευγαριού;...

Δίκη Καμπανού: Ο κολλητός του Άλκη μίλησε για τη μοιραία βραδιά

«Ηρθαν για να σκοτώσουν»

«Ηταν ψυχροί σαν δολοφόνοι. Ηρθαν για να σκοτώσουν, να κάνουν αθόρυβα αυτό που έκαναν και να φύγουν» κατέθεσε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ο κολλητός φίλος του 19χρονου Αλκη Καμπανού, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονικής επίθεσης κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε και ο ίδιος τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022.

alkis 2

Ο 21χρονος σπουδαστής περιέγραψε καρέ καρέ όσα διαδραματίστηκαν το μοιραίο βράδυ, όταν βρέθηκε με τον Αλκη και ακόμα τρεις φίλους τους στα σκαλιά της οικοδομής επί της οδού Γαζή, στην περιοχή του Χαριλάου, φεύγοντας από σύνδεσμο φίλων του Αρη. «Μας είδαν και τους ενημέρωσαν για να έρθουν να μας βρουν» κατέθεσε ο μάρτυρας, όταν τέσσερα άτομα τους πλησίασαν και τους ρώτησαν «τι ομάδα είστε;» «Θυμάμαι ο ένας ήταν ψηλός, ξανθός. Είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με full face κουκούλες. Φαίνονταν μόνο τα μάτια και τα φρύδια. Ηταν μαυροφορεμένοι για να μη διακρίνει κανείς κάτι στο σκοτάδι. Ολοι κρατούσαν κάτι» είπε ο μάρτυρας, ο οποίος αναγνώρισε τον κατηγορούμενο που τον ρώτησε. «Απάντησα ότι είμαι Αρης. Δεν κατάλαβα εκείνη την ώρα γιατί ήρθαν. Μετά αντιλήφθηκα από τη δεξιά μεριά περισσότερα άτομα να έρχονται, ήταν πέντε με έξι. Κοκάλωσα όταν είδα το δρεπάνι στα χέρια κάποιου.

katigoroumenoi

Το πρώτο πράγμα ήταν να αμυνθώ, οπότε σήκωσα το κράνος μου για αυτοάμυνα. Ηρθαν επιθετικά, φαίνονταν οι προθέσεις τους. Χτύπησα ένα άτομο στο κεφάλι, εκείνος έκανε 3-4 βήματα πίσω και με κάρφωσε με μαχαίρι, αριστερά στο πόδι, στο μπούτι και το δεξί πόδι. Με κρατούσαν αρκετοί εκείνη την ώρα. Δεν ήμουν ένας προς έναν. Με κρατούσαν, με σταθεροποιούσαν για να με χτυπήσουν οι άλλοι. Νομίζω ότι οι μαχαιριές ήταν από περισσότερους. Ολα έγιναν πολύ γρήγορα, σε λίγα δευτερόλεπτα» διηγήθηκε ο φίλος του Αλκη, ο οποίος δέχθηκε 15 χτυπήματα με μαχαίρι, ξύλινο κοντάρι και δρεπάνι.

Στα σκαλοπατάκια

Αναφερόμενος στον Αλκη, περιέγραψε: «Μετά από λίγο άκουσα τον Αλκη να φωνάζει βοήθεια. Ηταν πεσμένος στα σκαλοπατάκια. Με είχαν κολλήσει στον τοίχο της πολυκατοικίας και με χτυπούσαν. Είδα πάνω από τον Αλκη πάρα πολλά άτομα να τον χτυπάνε και να φωνάζει για βοήθεια. Ηταν σίγουρα πάνω από δέκα άτομα πάνω του. Πήγα να τον προστατεύσω, αλλά με κράτησαν και με χτύπησαν».

katigoroumenoi 1 1

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι πάνω από το σώμα του άτυχου 19χρονου φοιτητή ήταν ο κατηγορούμενος που κρατούσε το δρεπάνι. «Ο Αλκης σηκώθηκε, έκανε τέσσερα βήματα και μετά κάτσαμε στο παρτέρι. Προσπαθούσα να τον βοηθήσω, αλλά άδικα. Κατέρρευσε μέσα σε δύο δευτερόλεπτα, είχε πάρα πολύ αίμα» συμπλήρωσε.

Οπως είπε ο μάρτυρας, κανένας από την παρέα του δεν είναι οργανωμένος οπαδός του Αρη. «Δεν είμαι οργανωμένος οπαδός, ούτε εγώ ούτε τα παιδιά, απλά ήρθαν αυτοί οι δώδεκα και σκότωσαν τον κολλητό μου» τόνισε ο 21χρονος.

katigoroumenoi 2

Στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία έδωσε το «παρών» ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Αρης Θοδωρής Καρυπίδης, ο οποίος συνομίλησε με τους γονείς του αδικοχαμένου Αλκη και κάθισε μαζί τους στο δικαστήριο.

«Ο αδελφός μου δεν μπλεκόταν σε καβγάδες»

Μέσα σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης κατέθεσε χθες στο δικαστήριο η αδελφή του Αλκη Καμπανού για τον χαρακτήρα του αδικοχαμένου 19χρονου φοιτητή.

«Δεν μπορώ να θυμηθώ κάποιο περιστατικό που να έχει επιτεθεί σε κάποιον ο Αλκης ή να έχει βρίσει ή να έχει σηκώσει χέρι. Γενικά ήταν πολύ ήρεμος, διαχειριζόταν όλες τις καταστάσεις με ψυχραιμία» επισήμανε η 22χρονη Μαρία Καμπανού. «Ενημερώθηκα για το συμβάν από τη δικογραφία, αλλά και όσα μπορούσα να ακούσω και να μάθω. Είμαι μεγαλύτερη σε ηλικία από τον Αλκη, κατά δύο χρόνια. Ο Αλκης ήταν ένα ήσυχο παιδί, δεν μπλεκόταν σε καβγάδες, ήταν πάντα γλυκός μαζί μου. Σε όλες τις καταστάσεις, ψύχραιμος.

alkis 1

Ηταν από μια οικογένεια που του είχε δώσει αγάπη, έδειχνε πάντα σεβασμό προς τους άλλους» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Δεν θυμάμαι ποτέ να επιτέθηκε σε κάποιον» τόνισε.
Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της δεν κοίταξε ούτε μια στιγμή τους 12 κατηγορουμένους για τη δολοφονία του αδελφού της.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...