Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

Η Πισπιρίγκου κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης για τους θανάτους Μαλένας – Ιριδας

Ο Δασκαλάκης δεν αποσύρει τη μήνυση στον επικεφαλής της Εντατικής Παίδων στο Ρίο

Λίγο προτού η Ρούλα Πισπιρίγκου καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας (έπειτα από νέα διακοπή, η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη), μέσω του συνηγόρου της Αλέξη Κούγια κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης για την υπόθεση των ανεξήγητων θανάτων των άλλων δύο παιδιών της, Μαλένας και Ιριδας!

pispirigkou 1

Επικαλούμενος, μάλιστα, «κατάρρευση του κατηγορητηρίου» μετά την κατάθεση της προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελικής Τσιόλα, η οποία είχε συντάξει την έκθεση για το έξι μηνών βρέφος, ο Αλέξης Κούγιας αμφισβήτησε ακόμη μια φορά το κοινό πόρισμα που συνέταξαν οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλογρηάς για τα αίτια θανάτου των δύο μικρών κοριτσιών, και εξαπέλυσε νέα επίθεση σε βάρος τους, προαναγγέλλοντας μηνύσεις και αγωγές.

patra pispirigkou malena

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο του γνωστού ποινικολόγου τονίζεται ότι οι κατηγορίες σε βάρος της προφυλακισμένης 34χρονης έχουν καταρρεύσει και ζητείται να ανοίξει ο δρόμος της ελευθερίας για εκείνη. Παράλληλα, γίνεται εκτενής αναφορά στις εκτιμήσεις μιας ομάδας ιατροδικαστών που, όπως επισημαίνεται, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τα δύο μικρότερα παιδιά της Ρούλας Πισπιρίγκου έφυγαν από τη ζωή από παθολογικά αίτια.

pispirigkou

«Σήμερα (ενν. Παρασκευή), συνεργάτης του γραφείου μας, λόγω της απασχολήσεως του κ. Κούγια στα δικαστήρια, κατέθεσε ενώπιον της 35ης τακτικής ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών αίτημα της Σ.Π. για την άμεση απελευθέρωσή της, αφού μετά τις νεκροψίες – νεκροτομές και τις επακολουθήσασες ιατροδικαστικές εκθέσεις των κ. τακτικών ιατροδικαστών Τσάκωνα, Τσιόλα (προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών), την πραγματογνωμοσύνη για τη Μαρία-Ελένη του τακτικού ιατροδικαστή Πειραιώς κ. Τσαντίρη, τη μαρτυρική κατάθεση του τακτικού ιατροδικαστή Λαρίσης κ. Κραββαρίτη, τη μαρτυρική κατάθεση του τακτικού ιατροδικαστή Πελοποννήσου και παθολογοανατόμου κ. Μεσογίτη, τη μαρτυρική κατάθεση και την προηγηθείσα έκθεση της ιατροδικαστή του πίνακα πραγματογνωμόνων του Πρωτοδικείου Αθηνών κυρίας Δημακοπούλου, τη νέα μαρτυρική κατάθεση του ιατρού – παθολογοανατόμου του ΚΑΤ κ. Ευτυχιάδη, ο οποίος στην ουσία ανακάλεσε την αρχική του κατάθεση, αλλά και την πρώτη παθολογοανατομική του έκθεση, αλλά κυρίως την από 20/1/2023 επτάωρη συμπληρωματική κατάθεση της κυρίας Αγγελικής Τσιόλα επί όλων των ιατρικών επιστημονικών προσεγγίσεων, δηλαδή μετά από όλες τις παραπάνω καταθέσεις και εκθέσεις που έχουν κατεξευτελίσει επιστημονικά την έκθεση ιδεών, χωρίς κανένα επιστημονικό υπόβαθρο και χωρίς καμία βιβλιογραφία, των αυτοδιορισμένων ιατροδικαστών Αθηνών κ. Καρακούκη – Καλόγρηα, είναι επιβεβλημένη και χωρίς καμία χρονική καθυστέρηση η άμεση αποφυλάκιση τα κυρίας Σ.Π.» αναφέρεται αρχικά. Αμέσως μετά τονίζεται:

kougias 4

«Βρίσκεται (ενν. η προφυλακισμένη 34χρονη) προσωρινά κρατούμενη για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας εις βάρος των άτυχων παιδιών της, της Μαρίας-Ελένης και της Ιριδας, αφού πλέον η εκδοχή του ασφυκτικού θανάτου έχει καταρρεύσει και κάθε λεπτό που συνεχίζεται η προσωρινή κράτηση διαπράττονται τα αδικήματα της καταχρήσεως εξουσίας, της παραβάσεως καθήκοντος και της παρανόμου κατακρατήσεως, και εγκαθιδρύεται το ουσιαστικό και νομικό υπόβαθρο της καταθέσεως αγωγών κακοδικίας και της προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της Ελλάδος». Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής:

patra pispirigkou

«Πειθαρχική αναφορά, αλλά και μήνυση και αγωγή κατά των κ. Καρακούκη – Καλόγρηα για τα αδικήματα της παραβάσεως καθήκοντος, της ψεύδους καταμηνύσεως, της συκοφαντικής δυσφημήσεως και της ψεύδους καταθέσεως θα καταθέσει την επόμενη εβδομάδα το δικηγορικό μας γραφείο κατ’ εντολή της κυρίας Σ.Π. για τη στερούμενη παντελώς επιστημονικού υποβάθρου, κατά παγκόσμια ιατροδικαστική πρωτοτυπία, ιατρική γνωμοδότησή τους και τις μαρτυρικές τους καταθέσεις».

Ο επίμονος Μάνος

Την ώρα που ο Μάνος Δασκαλάκης συνεχίζει να κατηγορεί την εν διαστάσει σύζυγό του Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης τους Τζωρτζίνας, όλως περιέργως εμμένει στην απόφασή του να μην αποσύρει τη μήνυση που είχε υποβάλει κατά του επικεφαλής της Εντατικής Παίδων στο Νοσοκομείο του Ρίου Ανδρέα Ηλιάδη!

manos

Υπενθυμίζεται ότι ο εντατικολόγος, ο οποίος έχει σώσει εκατοντάδες ζωές παιδιών, είχε περιγράψει επί τέσσερις ώρες στη 18η ανακρίτρια όσα του είχαν κάνει εντύπωση όταν η Τζωρτζίνα βρέθηκε να παλεύει για τη ζωή της, αλλά κυρίως τις περίεργες συμπεριφορές της μητέρας της. Παρ’ όλα αυτά, ο Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος θα παρασταθεί ως πολιτικώς ενάγων στη δίκη με κατηγορούμενη την εν διαστάσει σύζυγό του, και θα καταθέσει σε βάρος της, επιμένει ότι συκοφαντήθηκε από τον κ. Ηλιάδη.

patra nikolouli daskalakis 2

Μάλιστα, σε αντίθεση με όσα υποστήριξε ο ίδιος μιλώντας στο Twitter Spaces (ζωντανή ηχητική συζήτηση), ισχυρίζεται πως ο κ. Ηλιάδης ουδέποτε τον ενημέρωσε ότι πίσω από το «επεισόδιο» καρδιακής ανακοπής της κόρης του ενδεχομένως να υπήρχε εγκληματική ενέργεια, όπως είχε αποκαλύψει σε δηλώσεις του ο γιατρός. Τονίζει, μάλιστα, πως το γεγονός ότι έλεγε στο προσωπικό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών ότι η σύζυγός του δεν είναι τρελή δεν σημαίνει ότι την υπερασπιζόταν, αν και γνώριζε ή είχε υποψίες περί εγκληματικής ενέργειας!

IMG 7686

«Σε καμία από όλες αυτές τις συναντήσεις και επικοινωνίες μου με τον κ. Ηλιάδη -τόσο κατά το πρώτο διάστημα της νοσηλείας της Τζωρτζίνας στη ΜΕΘ του ΠΓΝΠ όσο και κατά το δεύτερο- δεν με ενημέρωσε ούτε καν υπονόησε ότι έχει σοβαρές υπόνοιες πως υπάρχει εγκληματική ενέργεια… Επίσης, ουδέποτε παραπλάνησα και κορόιδεψα τον ίδιο και το λοιπό προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝΠ με sms και συζητήσεις και ουδέποτε του είπα κάποιο ψέμα…» τονίζεται στη μήνυση του Μάνου Δασκαλάκη.

daskalakis 1

Οπως δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο Πατρινός δικηγόρος του πρώην ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή Δημήτρης Καράμπελας, ο εντολέας του θα περίμενε μία συγγνώμη από τον γιατρό, κάτι το οποίο δεν έγινε. Από την άλλη πλευρά, υπήρχαν πολλά δημοσιεύματα που υποστήριζαν ότι ο Μάνος Δασκαλάκης είχε δεχτεί κρούσεις ή είχε μάθει για τις «υπόνοιες» των γιατρών, αλλά εκείνη την εποχή δεν ήταν εύκολο να το πιστέψει.

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...

Ελένη Νταράλα: Στο ψυχιατρείο η αδελφή του Νταλάρα!

Ωρες αγωνίας για την ετεροθαλή αδελφή του Γιώργου Νταλάρα,...