Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

«Σασμός»: O Μαθιός με την Βασιλική είναι έτοιμοι να μάθουν αν περιμένουν...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η πολυπόθητη στιγμή...

Παύλος Κυριάκης: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας chef παίζει μεγάλη… μπάλα στην Κρήτη

Όταν ο Μύρων και η Έλενα Τουπογιάννη κατέληξαν στο...

Η θρυλική Καίτη Γκρέυ πήρε εξιτήριο έπειτα από έναν μήνα στην Εντατική

Εξιτήριο για το σπίτι της, έπειτα από σχεδόν έναν...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 19 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣ: Παρόλο που δεν θα λύσετε οριστικά κάποια σημαντικά...

Πριβέ «αποχαιρετισμός» στην τέως βασιλική οικογένεια!

Το δείπνο που παρέθεσαν στο σπίτι τους οι πρίγκιπας Μιχαήλ και Μαρίνα Καρέλλα και οι εκλεκτοί καλεσμένοι

Τα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας, με πρώτη τη χήρα του τέως βασιλιά Αννα Μαρία, τη βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία, την πριγκίπισσα Ειρήνη, την πριγκίπισσα Αλεξία, τον πρίγκιπα Παύλο και τη Μαρί Σαντάλ, τον πρίγκιπα Νικόλαο και την Τατιάνα Μπλάτνικ, και την πριγκίπισσα Θεοδώρα, ήταν οι καλεσμένοι στο λιτό δείπνο που παρέθεσε ο πρίγκιπας Μιχαήλ με τη σύζυγό του, διεθνούς φήμης γλύπτρια, στο διαμέρισμά τους στο κέντρο της Αθήνας, λίγο πριν αναχωρήσουν για το εξωτερικό τα παιδιά και οι αδελφές του αείμνηστου τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

sofia

Γι’ αυτό το δείπνο είχε συμβολικά τον χαρακτήρα αποχαιρετισμού, καθώς δόθηκε πριβέ, μακριά από το κυνηγητό των παπαράτσι αυτή τη φορά. Αλλωστε, όλη η οικογένεια θα βρεθεί και πάλι μαζί στις 19 Φεβρουαρίου, στο επίσημο σαρανταήμερο μνημόσυνο του τέως στη Μητρόπολη Αθηνών και αμέσως μετά θα ακολουθήσει δέηση στο Τατόι, όπου ετάφη. Ομως ο πρίγκιπας Μιχαήλ και η Μαρίνα Καρέλλα, που έχει ιδρύσει το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Ελίζα» κατά της κακοποίησης του παιδιού, μαζί με λίγους εκλεκτούς φίλους της οικογένειας, έχουν και τον ρόλο συντροφιάς και παρηγοριάς της τέως βασίλισσας αυτές τις δύσκολες ώρες, καθώς από τα παιδιά της μόνο ο πρίγκιπας Νικόλαος και η σύζυγός του Τατιάνα Μπλάτνικ μένουν μόνιμα στην Αθήνα.

201911221312300.7772 MARINA KARELA PRIGIPAS MIXAIL 21112019

Πολίτες του κόσμου ο συγγραφέας πρίγκιπας και η γλύπτρια Μαρίνα Καρέλλα, διαθέτουν σπίτι στο Παρίσι και στην Πάτμο (που λατρεύουν), ενώ στην Αθήνα έχουν ένα μικρό, απλό, αριστοκρατικό διαμέρισμα γεμάτο βιβλία και έργα τέχνης, καμία σχέση με την περίφημη βίλα τους στο Μαρούσι όπου έζησαν με τις δύο κόρες τους, πριγκίπισσες Αλεξάνδρα και Ολγα, από το 1965 έως το 1972. Ο πρίγκιπας Μιχαήλ, άλλωστε, καθώς είχε παραιτηθεί των δικαιωμάτων του στη διαδοχή του θρόνου, ήταν το μόνο μέλος της ελληνικής βασιλικής οικογένειας που δεν έφυγε από την Ελλάδα μετά το αποτυχημένο «αντιπραξικόπημα» του Κωνσταντίνου το 1967.

Το 1961, όταν ακόμα υπήρχαν βασιλείς στην Ελλάδα, ο Κωνσταντίνος, ως διάδοχος, ήταν συνεχώς στο επίκεντρο της προσοχής, ενώ ο πρίγκιπας Μιχαήλ ήταν ελάχιστα γνωστός. Είχε κληρονομήσει από τον πατέρα του, τον πρίγκιπα Χριστόφορο, τον τίτλο του πρίγκιπα της Ελλάδας. Μεγάλωσε με την οικογένεια του θείου του, κόμη των Παρισίων, Ερρίκο. Μια μέρα κατέφθασε στο Τατόι. Οι βασιλείς Παύλος και Φρειδερίκη τον υποδέχτηκαν εγκάρδια, όπως και τα τρία παιδιά τους, με τα οποία μια αδελφική φιλία θα τον ένωνε για πάντα, μέχρι και τον πρόσφατο θάνατο του τέως. Τόσο το ειδύλλιο και ο γάμος του διαδόχου Κωνσταντίνου με την Αννα Μαρία όσο και ο έρωτας και ο γάμος του πρίγκιπα Μιχαήλ με τη Μαρίνα Καρέλλα παρουσιάζουν χρονικά και ιστορικά πολλές ομοιότητες, καθώς και οι δύο γάμοι άντεξαν στον χρόνο, στις δυσκολίες και τις δοκιμασίες της ζωής. Ο διάδοχος Κωνσταντίνος και η Αννα Μαρία τέλεσαν τους γάμους τους τον Σεπτέμβριο του 1964. Την ίδια χρονική περίοδο ο πρίγκιπας Μιχαήλ παραιτήθηκε από τα δικαιώματά του στον ελληνικό θρόνο προκειμένου να παντρευτεί την αγαπημένη του γλύπτρια Μαρίνα Καρέλλα. Η ευτυχία του Μιχαήλ και της Μαρίνας επισφραγίστηκε με τους γάμους τους, που τελέστηκαν στα ανάκτορα των Αθηνών, στις 15 Φεβρουαρίου 1965.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...