Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Η ανάρτηση της Αντωνά για τον Σοϊλέδη είχε υπογραφή… χάκερ

Ενα story... μπουρλότο που «ταρακούνησε» το Instagram ανέβηκε χθες...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 03 Μαϊου

ΚΡΙΟΣΓια ό,τι έχετε σκοπό να ακολουθήσετε στη ζωή σας...

Νίκος Καρακούκης για Αλέξη Κούγια: «Ως εδώ»

Δεν άντεξε άλλο στις επιθέσεις Κούγια ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Νίκος Καρακούκης και σήκωσε το γάντι

Στην αντεπίθεση πέρασε ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης, χαρακτηρίζοντας… κωμικά όσα του προσάπτει ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, ενώ τονίζει πως τα στοιχεία «μιλάνε» για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της κατηγορουμένης.

karakoukis
Ο Νίκος Καρακούκης

«Επί έναν χρόνο δεν μίλησα. Εχω δεχτεί μια βάναυση συκοφαντική δυσφήμηση από τον κ. Κούγια, ο οποίος είπε ότι δεν έχω πτυχίο» δήλωσε ο κ. Καρακούκης, ο οποίος μαζί με τον συνάδελφό του Νίκο Καλογρηά συνέταξε το πόρισμα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας.

kougias 5
Ο Αλέξης Κούγιας

Μιλώντας στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» προανήγγειλε προσφυγή στα αστικά δικαστήρια, επισημαίνοντας ότι νεκροτομεί εδώ και 30 χρόνια, με τα τελευταία 15 να υπηρετεί το υπουργείο Δικαιοσύνης σε θέσεις προϊσταμένου σε ιατροδικαστικές υπηρεσίες. Ο ιατροδικαστής χαρακτήρισε «κωμικά και επιστημονικά ανεπαρκή» όσα του καταλογίζει ο Αλέξης Κούγιας: «Λέγονται πολλά και είναι ψευδή και συκοφαντικά για εμάς.

pispirigkou 1

Λένε ότι αναθέσαμε στον φίλο μας, τον κ. Ευτυχιάδη, να κάνει την ιστολογική εξέταση» τόνισε ο κ. Καρακούκης, περιγράφοντας ότι έστειλαν έγγραφο προς την Εδρα Παθολογικής Ανατομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών ώστε να συνταχθεί ανασκόπηση επί των δύο περιστατικών.

Ο μοναδικός παθολογοανατόμος και καθηγητής του ΕΚΠΑ που δεν είχε ασχοληθεί πρωτογενώς με τις δύο υποθέσεις ήταν ο κ. Ευτυχιάδης, αφού οι άλλοι δύο διαθέσιμοι επιστήμονες που ασχολούνται με νεκροτομικά υλικά είχαν ερευνήσει αρχικά την πολύκροτη υπόθεση, όπως εξήγησε ο κ. Καρακούκης.

«Βρίσκει την αιτία»

«Δεν αναθέσαμε στον κ. Ευτυχιάδη την έρευνα. Εμείς απευθυνθήκαμε στο εργαστήριο» τόνισε. «Ο ιατροδικαστής δεν είναι εκείνος ο οποίος κάνει μια έρευνα και συλλαμβάνει τον δράστη. Είναι επιστήμονας που βρίσκει, βάσει των στοιχείων που μελετά, την αιτία θανάτου.

pispirigkou

Επικαλείται ο κύριος Κούγιας κάποιους επιστήμονες. Εγώ σέβομαι όλους τους συναδέλφους, αυτό όμως το οποίο διαπιστώνω είναι ότι δεν λέω σήμερα αυτά και αύριο άλλα. Δεν υπάρχει ένας επιστημονικός αντίλογος που να αιτιολογεί τους θανάτους των παιδιών. Οταν έχεις όλα τα στοιχεία που έχεις ψάξει και σου μιλάνε για ασφυκτικό θάνατο και βλέπεις και την υποψία, τι θα πεις; Οταν τοξικολογικά δεν ανευρέθη τίποτα, εμείς τι να πούμε; Με την έρευνά μας με τον κύριο Καλογρηά βρήκαμε ασφυκτικό θάνατο» παρατήρησε ο κ. Καρακούκης σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

roula pispirigou

Ως προς τις εκδορές στο πρόσωπο της Μαλένας και της Ιριδας είπε πως έγιναν όσο τα παιδιά βρίσκονταν στη ζωή. «Δεν είμαστε τεχνικοί σύμβουλοι, είμαστε ιατροδικαστές του Δημοσίου. Δεν έχουμε ούτε οικονομικά κίνητρα ούτε κάποιο άλλο συμφέρον. Ολοι εμείς που ασχοληθήκαμε με την υπόθεση κάναμε μια συντεχνία για να πούμε ότι είναι ασφυκτικός θάνατος; Για να καταδικάσουμε ανθρώπους; Είναι ντροπή αυτά τα πράγματα. Ισως ο κύριος Κούγιας πιστεύει ότι θα βρει την ιατροδικαστική πλάνη του αιώνα. Νομίζω ότι τα στοιχεία που υπάρχουν δεν συνηγορούν γι’ αυτό» κατέληξε.

Μνημόσυνο για την Τζωρτζίνα στο εκκλησάκι του Κορυδαλλού

Ενας χρόνος από τον θάνατο της Τζωρτζίνας συμπληρώθηκε χθες και η Ρούλα Πισπιρίγκου έκανε μνημόσυνο μέσα στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού για να τιμήσει τη μνήμη της κόρης της. Η κατηγορούμενη μητέρα για τη δολοφονία των τριών παιδιών της τέλεσε δέηση στο παρεκκλήσι των φυλακών, με τον ιερέα που πηγαίνει εκεί κάθε δεύτερο Σάββατο.

pispirigkou 2
Η Πισπιρίγκου με την Τζωρτζίνα

Το «παρών» έδωσαν η μητέρα, η αδερφή, ο πατριός και ο θείος της. Η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε αιτηθεί να πάει και στο μνημόσυνο που τέλεσαν την περασμένη Δευτέρα η μητέρα και η αδερφή της στον τάφο της Τζωρτζίνας στην Πάτρα, αλλά το αίτημα δεν έγινε δεκτό από τη διοίκηση του σωφρονιστικού καταστήματος. Υπενθυμίζεται πως η Τζωρτζίνα άφησε την τελευταία πνοή της στις 29 Ιανουαρίου 2022 στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

tzortzina

Για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας δικάζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Η δίκη συνεχίζεται αύριο, με πρώτο μάρτυρα κατηγορίας τον εν διαστάσει σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη. Η 34χρονη επιμένει στην αθωότητά της για τον θάνατο των τριών παιδιών της, με τον δικηγόρο της Αλέξη Κούγια να προαναγγέλλει μηνύσεις και αγωγές κατά των ιατροδικαστών Ν. Καρακούκη και Ν. Καλογρηά που συνέταξαν το πόρισμα για ασφυκτικό θάνατο της Μαλένας και της Ιριδας.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Απόπειρα δολοφονίας αρχινονού έξω από την πίστα της Λιόλιου

Σε διαρκή πόλεμο για την ηγεμονία της νύχτας βρίσκεται...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...