Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024

Γιώργος Σαμπάνης: Στο δυναμικό της Panik Records

Στο δυναμικό της Panik Records ανήκει πλέον (και) ο...

Η Κερασία Σαμαρά στο πλευρό του Βασιλόπουλου για το «Κουαρτέτο»

Η Κερασία Σαμαρά πήρε τη θέση της Νάντιας Μουρούζη...

Η «Ναυτεμπορική» έκλεισε 100 χρόνια ζωής, μένοντας πιστή στη δέσμευσή της για...

Τη συμπλήρωση των 100 ετών από την έκδοσή της...

Έμπνευση & έρωτας με φόντο τον Νείλο για την Ευγενία Νιάρχου

Η jetsetter, σχεδιάστρια κοσμημάτων και «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου...

Στον εισαγγελέα αύριο ο Πατέρας Αντώνιος μετά τις καταγγελίες

Θα δώσει τις δικές του εξηγήσεις σε όσα του καταμαρτυρούν παιδιά από τις δομές

Η ώρα της αλήθειας έφτασε για τον ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου» πατέρα Αντώνιο, ο οποίος θα περάσει αύριο το κατώφλι της Εισαγγελίας Ανηλίκων για να δώσει τις δικές του εξηγήσεις σε όσα του καταμαρτυρούν φιλοξενούμενα παιδιά σε δομές της οργάνωσης.

kivotos df 1

Ο ιδρυτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης είχε λάβει προθεσμία στις αρχές του προηγούμενου μήνα για να δώσει ανωμοτί κατάθεση στις δύο εισαγγελικές λειτουργούς που χειρίζονται την πολύκροτη υπόθεση. Ο πατέρας Αντώνιος θα καταθέσει ως ύποπτος για το κακούργημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες σε βάρος αδύναμων προσώπων κατά συρροή.

KIVOTOS 7

Ο κληρικός καλείται να αντικρούσει τις καταθέσεις για σεξουαλικές πράξεις σε βάρος δύο ανήλικων αγοριών, αλλά και για σωρεία κακοποιητικών και προσβλητικών συμπεριφορών συνεργατών του σε βάρος άλλων παιδιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας Αντώνιος αναμένεται να υποβάλει υπόμνημα δίνοντας τις δικές του απαντήσεις στα όσα καταγγέλλουν πρώην και νυν φιλοξενούμενοι, ενώ θα απαντήσει στις ερωτήσεις των δύο εισαγγελέων.

kivotos df 2

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση ήρθε στο φως μετά την κατάθεση στην Αστυνομία 19χρονου σήμερα πρώην φιλοξενουμένου σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» που κατήγγειλε ασελγείς πράξεις σε βάρος του από τον ιδρυτή της ΜΚΟ. Μάλιστα, προσήλθε ως μάρτυρας δεύτερο παιδί που επιβεβαίωσε πολλά από όσα κατήγγειλε ο 19χρονος. Ακολούθησε η κατάθεση 15χρονου που φιλοξενείται μέχρι και σήμερα σε δομή της «Κιβωτού», ο οποίος περιέγραψε, επίσης, ασελγείς πράξεις σε βάρος του από τον πατέρα Αντώνιο. Οι δύο εισαγγελείς Ανηλίκων, Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη Κυριακή Τσίχλη, που ερευνούν την υπόθεση, έχουν καλέσει για ανωμοτί κατάθεση εκτός από τον πατέρα Αντώνιο ακόμα επτά στελέχη της «Κιβωτού» για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος φιλοξενούμενων παιδιών σε δομές της οργάνωσης.

201710111236230.0071 10102017

Οι υπάλληλοι που ελέγχονται για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος εργάζονται σε δομές της ΜΚΟ στην Αθήνα, στη Χίο και στον Βόλο, ενώ οι πράξεις που εξετάζονται αφορούν το διάστημα από 2020 έως και το 2022. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ανωμοτί καταθέσεων οι δύο εισαγγελικές λειτουργοί θα αξιολογήσουν τις μαρτυρικές καταθέσεις και άλλα αποδεικτικά στοιχεία για να κρίνουν αν θα ασκήσουν ποινικές διώξεις σε βάρος των οκτώ εμπλεκόμενων προσώπων.

KIVOTOS KOSMOU 2

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» έχουν ληφθεί περισσότερες από 30 καταθέσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται υπάλληλοι της ΜΚΟ, γονείς και παιδιά που φιλοξενούνται ή φιλοξενήθηκαν κατά το παρελθόν. Αντικρούοντας τις καταγγελίες σε βάρος του ιδρυτή της οργάνωσης, συνολικά 31 πρώην φιλοξενούμενοι σε δομές της «Κιβωτού» έχουν υπογράψει επιστολή υποστήριξης του πατέρα Αντωνίου.

kivotos

Εξάλλου, από το περιβάλλον του ιερέα αφήνουν να διαρρεύσει πως είναι σε άθλια οικονομική κατάσταση, καθώς έχει τεθεί σε αργία και δεν λαμβάνει τον μισθό του. «Είμαι σε άθλια κατάσταση. Εχω τεθεί σε αργία και έχω παυθεί από τα καθήκοντά μου. Δεν εισπράττω τον μισθό μου, ενώ έχουν παγώσει και οι λογαριασμοί μου λόγω της έρευνας που διεξάγεται. Υπάρχουν μέρες που δεν έχουμε να φάμε εγώ και η οικογένειά μου. Επιβιώνουμε με τη συνδρομή παιδιών που ήταν στην “Κιβωτό”, εργαζόμενων και εθελοντών» φέρεται ότι ανέφερε ο πατέρας Αντώνιος σε άτομα του περιβάλλοντός του.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ελένη Νταράλα: Στο ψυχιατρείο η αδελφή του Νταλάρα!

Ωρες αγωνίας για την ετεροθαλή αδελφή του Γιώργου Νταλάρα,...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...

Ο αδερφός της Νταϊάνα κακοποιήθηκε στα 11 του

Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από ενήλικη γυναίκα έπεσε ο μικρότερος...