Χρυσάφι για βίλα ομογενούς

Ρεκόρ στο real estate της Μελβούρνης με την πώληση αντί $25.000.000 του «παλατιού» του Σωκράτη Βασιλειάδη

Ολα τα ρεκόρ αγοραπωλησίας ακινήτων στη Μελβούρνη έσπασε η έπαυλη του Ελληνα ομογενούς Σωκράτη Βασιλειάδη! Το υπερπολυτελές ακίνητο με τα 22 δωμάτια πουλήθηκε αντί 25.000.000 δολαρίων Αυστραλίας, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 24.000.000 που κατείχε το ακίνητο ακόμη ενός Ελληνα επιχειρηματία, του Χάρη Σταμούλη.

Ο αγοραστής

Μια ματιά στις φωτογραφίες από το κτηματομεσιτικό γραφείο που είχε αναλάβει την εύρεση αγοραστή αρκεί για να αντιληφθεί κανείς ότι η έπαυλη που πούλησε ο κ. Βασιλειάδης είναι ένα ακίνητο σπάνιο ακόμη και για μια πλούσια χώρα, όπως η Αυστραλία. Πρόκειται για ένα σύγχρονο αρχοντικό, το οποίο ο ομογενής επιχειρηματίας είχε χτίσει μέσα σε διάστημα έξι ετών στο αριστοκρατικό προάστιo Τουράκ της Μελβούρνης. Η συνολική επιφάνειά του ανέρχεται σε 2.100 τετραγωνικά μέτρα και αποτελείται από 22 πολυτελή δωμάτια. Εξυπακούεται ότι περιβάλλεται από περίτεχνους κήπους, διαθέτει εντυπωσιακή πισίνα, γυμναστήριο και ένα τεράστιο υπόγειο πάρκινγκ.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας «Νέος Κόσμος», που επικαλείται πηγές της κτηματαγοράς, ο κ. Βασιλειάδης είχε δεχτεί αρκετές δελεαστικές προτάσεις για να το πουλήσει, αλλά τελικά ενέδωσε στα 25.000.000 δολάρια Αυστραλίας (περίπου 17.300.000 ευρώ) που του πρόσφερε άγνωστος -προς το παρόν- αγοραστής. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η έπαυλη είχε μείνει ακατοίκητη επί τρία χρόνια, καθώς δεν είχε βρεθεί αγοραστής διατεθειμένος να πληρώσει τα 30.000.000 δολάρια που ζητούσε αρχικά ο ιδιοκτήτης.

Οπως και να έχει, το βέβαιο είναι ότι η αγοραπωλησία των καλύτερων ακινήτων στη Μελβούρνη είναι καθαρά ελληνική υπόθεση, αφού το τίμημα των 25.000.000 δολαρίων κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ των 24.000.000 δολαρίων, το οποίο είχε πληρώσει το 2010 ο επίσης ομογενής Χάρης Σταμούλης για να αγοράσει την πρώην οικία της οικογένειας Μπέιλιου στην ίδια ακριβή περιοχή της Μελβούρνης. Στη συνέχεια, ωστόσο, γκρέμισε το υφιστάμενο σπίτι για να εκμεταλλευτεί το οικόπεδο των πέντε στρεμμάτων και να χτίσει ένα νέο «παλάτι», αξίας περίπου 30.000.000 δολαρίων.

Μια καριέρα από… σίδηρο και χάλυβα!

Ο ομογενής Σωκράτης Βασιλειάδης είναι ένας πολύ επιτυχημένος επιχειρηματίας του κλάδου των ορυχείων. Σήμερα διευθύνει την εταιρία Core Mine. Την ίδρυσε ο ίδιος το 2003 και κάνει μεγάλες επενδύσεις στην εξόρυξη ορυκτού πλούτου στο Κονγκό. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της επιχείρησης, στόχος της είναι να αναδειχτεί στον κορυφαίο παραγωγό σιδηρομεταλλεύματος της Κεντρικής Αφρικής. Προτού δημιουργήσει την Core Mine, ο Σωκράτης Βασιλειάδης είχε εργαστεί για πολλά χρόνια στο παγκόσμιο εμπόριο πρώτων υλών και ιδιαίτερα στον χάλυβα και το σιδηρομετάλλευμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας: Κατέρρευσε η μητέρα της Μυρτώς μόλις έφτασε η σορός στην εκκλησία

«Ράγισαν» καρδιές στο τελευταίο αντίο της 19χρονης Μυρτώς στην...

Κεφαλονιά: Η βιντεοκλήση και τα SMS της Μυρτώς με 66χρονο – Η κατάθεσή του τα ανατρέπει όλα

Η κατάθεση ενός 66χρονου άντρα από την Πρέβεζα φέρνει...

Κεφαλονιά: Ο σύντροφος της Μυρτώς «σπάει» τη σιωπή του – Η συνάντησή τους το μοιραίο βράδυ

Ο σύντροφος της 19χρονης Μυρτώς που έχασε τη ζωή της στην Κεφαλονιά με την αστυνομία να κάνει έρευνες για τις αιτίες που την οδήγησαν στον θάνατο.

Νοσηλεύεται γνωστή ηθοποιός – Η μάχη με τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Η ηθοποιός που έχει διαγνωστεί με πολλαπλή σκλήρυνση κατα πλάκας από το 2021, τα τελευταία χρόνια έχει μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη της

«Δευτερόλεπτα πριν πάθει το εγκεφαλικό ο Μυλωνάκης απάντησε σε μήνυμα της Μεσσαροπούλου λέγοντας…»

Μία αποκάλυψη έκανε ο Δήμος Βερύκιος κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Happy Day» για την Τίνα Μεσσαροπούλου.

Κεφαλονιά: Τρανς μυστικά στο δωμάτιο της κοκαΐνης

Στην υπόθεση του θανάτου της 19χρονης Μυρτώς στην Κεφαλλονιά...

Δεν είναι σύντροφος αλλά ο γιος της – Γνωστή τραγουδίστρια ποζάρει αγκαλιά με τον Βαγγέλη της!

Η τραγουδίστρια πρόσφατα δημοσίευσε φωτογραφίες με τον γιο της να την κρατάει αγκαλιά και όπως βλέπετε αν δεν ξέραμε πως ήταν το παιδί της θα λέγαμε πως βρήκε νέο σύντροφο.