Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Χρυσάφι για βίλα ομογενούς

Ρεκόρ στο real estate της Μελβούρνης με την πώληση αντί $25.000.000 του «παλατιού» του Σωκράτη Βασιλειάδη

Ολα τα ρεκόρ αγοραπωλησίας ακινήτων στη Μελβούρνη έσπασε η έπαυλη του Ελληνα ομογενούς Σωκράτη Βασιλειάδη! Το υπερπολυτελές ακίνητο με τα 22 δωμάτια πουλήθηκε αντί 25.000.000 δολαρίων Αυστραλίας, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 24.000.000 που κατείχε το ακίνητο ακόμη ενός Ελληνα επιχειρηματία, του Χάρη Σταμούλη.

Ο αγοραστής

Μια ματιά στις φωτογραφίες από το κτηματομεσιτικό γραφείο που είχε αναλάβει την εύρεση αγοραστή αρκεί για να αντιληφθεί κανείς ότι η έπαυλη που πούλησε ο κ. Βασιλειάδης είναι ένα ακίνητο σπάνιο ακόμη και για μια πλούσια χώρα, όπως η Αυστραλία. Πρόκειται για ένα σύγχρονο αρχοντικό, το οποίο ο ομογενής επιχειρηματίας είχε χτίσει μέσα σε διάστημα έξι ετών στο αριστοκρατικό προάστιo Τουράκ της Μελβούρνης. Η συνολική επιφάνειά του ανέρχεται σε 2.100 τετραγωνικά μέτρα και αποτελείται από 22 πολυτελή δωμάτια. Εξυπακούεται ότι περιβάλλεται από περίτεχνους κήπους, διαθέτει εντυπωσιακή πισίνα, γυμναστήριο και ένα τεράστιο υπόγειο πάρκινγκ.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας «Νέος Κόσμος», που επικαλείται πηγές της κτηματαγοράς, ο κ. Βασιλειάδης είχε δεχτεί αρκετές δελεαστικές προτάσεις για να το πουλήσει, αλλά τελικά ενέδωσε στα 25.000.000 δολάρια Αυστραλίας (περίπου 17.300.000 ευρώ) που του πρόσφερε άγνωστος -προς το παρόν- αγοραστής. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η έπαυλη είχε μείνει ακατοίκητη επί τρία χρόνια, καθώς δεν είχε βρεθεί αγοραστής διατεθειμένος να πληρώσει τα 30.000.000 δολάρια που ζητούσε αρχικά ο ιδιοκτήτης.

Οπως και να έχει, το βέβαιο είναι ότι η αγοραπωλησία των καλύτερων ακινήτων στη Μελβούρνη είναι καθαρά ελληνική υπόθεση, αφού το τίμημα των 25.000.000 δολαρίων κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ των 24.000.000 δολαρίων, το οποίο είχε πληρώσει το 2010 ο επίσης ομογενής Χάρης Σταμούλης για να αγοράσει την πρώην οικία της οικογένειας Μπέιλιου στην ίδια ακριβή περιοχή της Μελβούρνης. Στη συνέχεια, ωστόσο, γκρέμισε το υφιστάμενο σπίτι για να εκμεταλλευτεί το οικόπεδο των πέντε στρεμμάτων και να χτίσει ένα νέο «παλάτι», αξίας περίπου 30.000.000 δολαρίων.

Μια καριέρα από… σίδηρο και χάλυβα!

Ο ομογενής Σωκράτης Βασιλειάδης είναι ένας πολύ επιτυχημένος επιχειρηματίας του κλάδου των ορυχείων. Σήμερα διευθύνει την εταιρία Core Mine. Την ίδρυσε ο ίδιος το 2003 και κάνει μεγάλες επενδύσεις στην εξόρυξη ορυκτού πλούτου στο Κονγκό. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της επιχείρησης, στόχος της είναι να αναδειχτεί στον κορυφαίο παραγωγό σιδηρομεταλλεύματος της Κεντρικής Αφρικής. Προτού δημιουργήσει την Core Mine, ο Σωκράτης Βασιλειάδης είχε εργαστεί για πολλά χρόνια στο παγκόσμιο εμπόριο πρώτων υλών και ιδιαίτερα στον χάλυβα και το σιδηρομετάλλευμα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...