Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Οι άνθρωποι στο Εκουαδόρ που γεννήθηκαν νάνοι ζουν περισσότερα χρόνια και αρρωσταίνουν...

Μια σπάνια μορφή νανισμού μπορεί να κρύβει το μυστικό...

Ο Alpha θέλει τον Μπισμπίκη για τις σειρές «Τα κόκκινα φανάρια» και...

Μήλον της Εριδος ο Μπισμπίκης! Δύο σειρές πολιορκούν τον...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος...

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Απόπειρα δολοφονίας αρχινονού έξω από την πίστα της Λιόλιου

Σε διαρκή πόλεμο για την ηγεμονία της νύχτας βρίσκεται...

Δίκη Καμπανού: Δύο φίλοι του Αλκη περιέγραψαν στο δικαστήριο τις στιγμές της δολοφονικής επίθεσης

«Ηρθαν να σκοτώσουν»

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν όταν δέχθηκαν τη δολοφονική επίθεση περιέγραψαν χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης δύο φίλοι του Αλκη Καμπανού που τραυματίστηκαν αλλά και ήταν αυτόπτες μάρτυρες του άγριου ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου του 19χρονου φοιτητή.

alkis 2
Ο Αλκης Καμπανός

Πρώτος κατέθεσε ο 20χρονος Κ.Δ., ο οποίος διέφυγε λίγα δευτερόλεπτα μετά την επίθεση που δέχτηκαν ο ίδιος, ο Αλκης και οι υπόλοιποι τρεις φίλοι τους από περισσότερα από δέκα άτομα, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.

katigoroumenoi«Μας ρώτησαν τι ομάδα είμαστε και απαντήσαμε Αρης (…) Ερχονταν επιθετικά, καταλάβαμε ότι δεν ήρθαν να πουν ένα “γεια”, αλλά ότι ήθελαν να κάνουν κακό. Φορούσαν όλοι λαιμουδιέρες, κουκούλες και full face. Για να κρύβουν τα χαρακτηριστικά τους, ήθελαν να κάνουν κάτι χωρίς να φαίνονται. Κρατούσαν μαχαίρια, ξύλα, ρόπαλα και δρεπάνι» περιέγραψε. Ο μάρτυρας τραυματίστηκε με το δρεπάνι, αλλά κατάφερε να ξεφύγει από τη φονική ενέδρα.

katigoroumenoi 1 1Το τελευταίο πράγμα που θυμάται, είναι τον Αλκη να εκλιπαρεί για βοήθεια και να φωνάζει «μη χτυπάτε άλλο»… «Είδα πολλά άτομα πάνω στον Αλκη. Ακουγα φωνές. Ακουγα τον Αλκη που φώναζε “μη με χτυπάτε άλλο, βοήθεια“. (…) Ενώ είχα δει το δρεπάνι, όταν δέχτηκα το χτύπημα δεν κατάλαβα ότι με είχαν βρει με αυτό, νόμιζα με κάποιο ξύλο. Ηταν μικρός ο πόνος στην αρχή. Μόλις έκανα πέντε βήματα το κατάλαβα. Επιασα πίσω και έβλεπα ότι είχα αίματα» κατέθεσε ο 20χρονος.

katigoroumenoi 2«Τον Αλκη τον χτύπησαν παντού, όπου μπορούσαν. Στο κεφάλι και το σώμα. Ολο το επεισόδιο κράτησε ένα λεπτό. Αν δεν προλαβαίναμε να φύγουμε, πιθανότατα θα είχαμε την ίδια κατάληξη με τον Αλκη. Ηθελαν να κάνουν πολύ κακό, ήρθαν να σκοτώσουν» ανέφερε σε άλλο σημείο της κατάθεσής του. «Είμαστε φίλαθλοι, βλέπαμε κάνα ματς, αλλά μέχρι εκεί. Δεν είμαστε οργανωμένοι οπαδοί, κανένας από εμάς. Με διαφορά ο Αλκης είχε την ελάχιστη επαφή με την ομάδα. Ποτέ δεν είχαμε εμπλακεί σε κάποιο επεισόδιο» συμπλήρωσε.

alkis simeio
Το σημείο της δολοφονικής επίθεσης

Στη συνέχεια κατέθεσε δεύτερος φίλος από την παρέα του Αλκη, ένας 20χρονος φοιτητής, ο οποίος άφησε να εννοηθεί στην κατάθεσή του πως δεν ήταν οι ίδιοι οι αρχικοί στόχοι, με βάση όσα άκουσε να λένε οι χούλιγκαν του ΠΑΟΚ.

«Αντίκρισα μπροστά μου 5-6 άτομα να έρχονται προς τα πάνω μου. Μας ρώτησαν τι ομάδα είμαστε. Απάντησε ένας από εμάς ότι είμαστε Αρης. Ακουσα κάποιον από τους κατηγορουμένους να λέει: “Δεν είναι αυτοί, δεν τους ξέρω. Πάμε να φύγουμε”. Κι ο άλλος απάντησε: “Στα αρ@@δ@@ μας. Πάμε”», δίνοντας ουσιαστικά το σύνθημα για την αιματηρή επίθεση, όπως ανέφερε ο μάρτυρας.

katigoroumenoi 1

Ως προς τον δικό του τραυματισμό περιέγραψε: «Αντίκρισα ένα μαχαίρι και έναν λοστό, να τα κρατάνε. Με έπιασε ένας και μου έδωσε μερικές μπουνιές, αλλά καλύφτηκα με τα χέρια μου και δεν κατάφερε να με χτυπήσει. Με άφησε και κατάφερα να φύγω μέσα από αυτούς. Φεύγοντας, είδα ένα άσπρο αυτοκίνητο. Μάλλον ήταν ο οδηγός, ο οποίος πήγε να με πιάσει, αλλά γύρισε πίσω, προς το αυτοκίνητο. Νομίζω πως δεν κρατούσε τίποτα» κατέθεσε.

katigoroumenos 2Οπως είπε ο μάρτυρας, δεν είδε το δρεπάνι, ούτε θυμάται κάποιο πρόσωπο, καθώς οι δράστες φορούσαν μάσκες ή κουκούλες. Η δίκη διακόπηκε για μεθαύριο Πέμπτη προκειμένου ο μάρτυρας να απαντήσει στις ερωτήσεις της εισαγγελέως της έδρας και των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Οργισμένη ανάρτηση της Λιόλιου για τις ατάκες του Ψινάκη στο «J2US»

Η Κατερίνα Λιόλιου «άδειασε» μέσω Instagram τον Ηλία Ψινάκη...