Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Οι ηθοποιοί σε νέες κινητοποιήσεις για το Διάταγμα που υποβαθμίζει τα πτυχία από τις δραματικές σχολές

Η απαξίωση φέρνει... οργή

Σε νέες δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν μαζικά οι ηθοποιοί με κοινό στόχο να αποσυρθεί το Προεδρικό Διάταγμα που υποβαθμίζει τα πτυχία τους από τις δραματικές σχολές.

mpimpilas 2
Σπύρος Μπιμπίλας

Στην παραπάνω απόφαση κατέληξαν τα μέλη του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών που συμμετείχαν στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στον χώρο του θεάτρου Βεάκη. Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις που έγιναν στα μέσα ενημέρωσης από τον γενικό γραμματέα του οργάνου Αρη Λάσκο αποφασίστηκε στάση εργασίας για σήμερα 15/2 από τις 11.00 μέχρι τις 15.00 και 24ωρη απεργία την Παρασκευή 17/2.

delaportas
Μάκης Δελαπόρτας

stankioglou
Στάνκογλου – Καβαλιεράτου

«Η ηθική απαξίωση είναι αυτή που μας έχει εξοργίσει» δήλωσε χαρακτηριστικά στις τηλεοπτικές κάμερες ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας, εκπροσωπώντας τους συναδέλφους του που βρίσκονταν εκεί. Σχολιάζοντας μια κάπως αιχμηρή θεωρία που κυκλοφορεί, ότι οι καθηγητές της σχολής του Εθνικού Θεάτρου παραιτήθηκαν εκ του ασφαλούς, ο Πασχάλης Τσαρούχας τόνισε από την πλευρά του ότι «Αυτά είναι γελοιότητες! Είμαστε σοβαροί άνθρωποι και αγωνιζόμαστε για το ψωμί μας καθημερινά. Είμαστε άνθρωποι που τέσσερις φορές τον χρόνο είμαστε άνεργοι».

Πασχάλης Τσαρούχας

tsaliki
Ναταλία Τσαλίκη

Eστειλε μήνυμα

Στη συνέλευση η συμμετοχή των ηθοποιών που έσπευσαν να αποφασίσουν για τις επόμενες ενέργειές τους υπήρξε μαζική. Μάλιστα εμφανίστηκε μέχρι και ο Ορέστης Τζιόβας με πατερίτσες, καθώς είχε πρόσφατα ένα ατύχημα με τη μηχανή του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι.

tziovas
Ορέστης Τζιόβας

Δεν το έβαλε κάτω όμως και φρόντισε να δώσει το «παρών», στέλνοντας έτσι με τον τρόπο του κι ένα μήνυμα στους υγιείς συναδέλφους του που υπήρξαν αδικαιολογήτως απόντες.

vladimiros
Μουρίκη – Κυριακίδης

Στους χώρους του Βεάκη ήταν, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Στάνκογλου, η Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, το ζεύγος Υρώ Λούπη και Σωτήρης Καλυβάτσης, ο Μάριος Αθανασίου, η Λίλα Μπακλέση, ο Κωνσταντίνος Μπιμπής, η Ηρώ Μουκίου, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης με τη γυναίκα του Εφη Μουρίκη, η Ναταλία Τσαλίκη, ο Χάρης Τζωρτζάκης και ο Ορέστης Χαλκιάς, τον οποίο γνώρισε φέτος το ευρύ κοινό μέσω του «Maestro».

filareti
Φιλαρέτη Κομνηνού

Στο μεταξύ, έπειτα από τόσες κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε (επιτέλους!) να υποδεχθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι τούς εκπροσώπους των καλλιτεχνικών σωματείων που θίγονται από το Προεδρικό Διάταγμα προκειμένου να συζητήσουν το ζήτημα της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.

gerasimidou
Ελένη Γερασιμίδου

Στη συνάντηση έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι Κωνσταντίνος Κεχαγιόγλου, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος, Σπύρος Μπιμπίλας, πρόεδρος Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Μίνα Ανανιάδου, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στον χορό, Βασίλης Παρασκευόπουλος, πρόεδρος Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, Γιάννης Μόσχος, καλλιτεχνικός διευθυντής Εθνικού Θεάτρου, Αστέρης Πελτέκης, καλλιτεχνικός διευθυντής Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Δηώ Καγγελάρη, διευθύντρια Σχολής Εθνικού Θεάτρου, Γιάννης Ρήγας, διευθυντής Σχολής Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Λυδία Κονιόρδου, πρώην υπουργός Πολιτισμού, Θάνος Παπαδογιάννης, εκπρόσωπος σπουδαστών Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...