Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Κινέζος που για 28 ολόκληρα χρόνια ζούσε διπλωμένος στη μέση είδε τον…...

«Είμαι χαρούμενος, έχω ελπίδα» δήλωσε Κινέζος που πέρασε 28...

Πένθος για την Μπιζόγλη, «έχασε» τον πατέρα της

Πολύ στενόχωρο και δύσκολο θα είναι για την αγαπητή...

Η Σκορδά δεν βλέπει… μέλλον στον Σκάι

Η Σκορδά είναι το πρόσωπο που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο...

Δίκη Πισπιρίγκου: Μηνύματα της Ρούλας Πισπιρίγκου σε φίλη της για… χαρτορίχτρες παρέθεσε στο δικαστήριο ο Μάνος Δασκαλάκης

«Ηθελε το σπέρμα μου για... να μου κάνει μάγια»

«Βόμβες» μεγατόνων έριξε χθες στη δίκη για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης του Τζωρτζίνας ο Μάνος Δασκαλάκης, αντικρούοντας την υπερασπιστική γραμμή της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι δεν είχε κίνητρο να σκοτώσει τα τρία παιδιά τους για να τον εκδικηθεί, διότι εκείνος «έτρεχε πίσω της».

pispirigkou 1

Ο μάρτυρας λίγο πριν από την ολοκλήρωση της κατάθεσής του αναφέρθηκε σε γραπτά μηνύματα της εν διαστάσει σήμερα συζύγου του και σε συνομιλίες της με φίλη της για… χαρτορίχτρες και τρόπους να τον φέρει πίσω. Σε ένα από αυτά τα μηνύματα, το οποίο φέρεται ότι έχει ημερομηνία αποστολής έξι ημέρες μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας (σ.σ.: το παιδί πέθανε στις 29/1/2022), η κατηγορουμένη έγραφε, σύμφωνα με τον Μάνο Δασκαλάκη, ότι ήθελε να τον ρίξει στο κρεβάτι για να πάρει το σπέρμα του και να του κάνει μάγια.

Ειδικότερα, ο μάρτυρας κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαδικασίας αναφέρθηκε εκτενώς σε συνομιλίες της κατηγορουμένης την περίοδο που η Τζωρτζίνα νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, αλλά και λίγο μετά τον θάνατο του παιδιού. «Από τα μηνύματα φαίνεται ξεκάθαρα ποιος ήθελε το καλό του παιδιού και ποιος τραβούσε την κατάσταση στα άκρα»,είπε ο Μάνος Δασκαλάκης και συνέχισε παραθέτοντας στο ακροατήριο περιεχόμενο από γραπτά μηνύματα της κατηγορουμένης.

pispirigkou 2
Η Πισπιρίγκου με την Τζωρτζίνα

«Υπάρχουν μηνύματα με την πιο επιστήθια φίλη της, όπου συνομιλεί με χαρτορίχτρες και ζητά τα λεφτά της πίσω γιατί εγώ έφυγα από το σπίτι τελικά και δεν πέσανε μέσα σε όσα της λέγανε» είπε ο μάρτυρας, για να προσθέσει: «Επίσης, υπάρχουν μηνύματα της κατηγορουμένης με την ίδια φίλη στις 5/2/2022, ενώ έχει “φύγει” το παιδί, που η χαρτορίχτρα τής έχει πει έναν τρόπο γιατί ήθελε να με ρίξει στο κρεβάτι για να πάρει το σπέρμα μου και να μου κάνει μάγια. Ντρέπομαι που το λέω. Τόσα χρόνια δεν πίστευα ότι μπορεί να πάει σε χαρτορίχτρες. Αυτή είναι η εμμονή της».

Αυτά δεν ήταν όμως τα μόνα μηνύματα στα οποία αναφέρθηκε χθες ο Μάνος Δασκαλάκης, θέλοντας να καταδείξει ότι η μητέρα των παιδιών του είχε εμμονή με το πρόσωπό του και όχι εκείνος μαζί της, όπως επιχείρησε να καταδείξει η υπεράσπισή της. «Στις 8 Απριλίου υπάρχει ένα μήνυμα από την κατηγορουμένη στην αδερφή της. Τη ρωτάει αν φοράω βέρα…» είπε ο μάρτυρας και με δάκρυα στα μάτια αναφέρθηκε και σε ακόμη ένα μήνυμα, αυτή τη φορά της μικρής Τζωρτζίνας προς τη μητέρα της. Είπε χαρακτηριστικά: «Στις 11 Απριλίου είμαι με το παιδί και της έστειλε μήνυμα από το κινητό μου και της είπε “κοιμήσου λίγο ακόμη και έλα το απόγευμα”. Αυτή απάντησε “όχι, θα έρθω κανονικά σε μία ώρα”».

patra daskalakis pispirigkou

Τέλος, ο μάρτυρας αναφέρθηκε και σε άλλο ένα γραπτό sms της Ρούλας Πισπιρίγκου προς εκείνον στις 13 Απριλίου. «Ενώ το παιδί χαροπαλεύει στη ΜΕΘ, η κατηγορουμένη ήταν στο σπίτι. Πήγε να ξεκουραστεί γιατί ήταν έγκυος τότε, έτσι έλεγε τουλάχιστον. Και έλεγε “αν μπορείς, ξεμπλόκαρέ με από το facebook γιατί θέλω να κάνω ανάρτηση για τη Μαλένα”. Αυτό την ένοιαζε τότε» είπε εμφανώς συγκινημένος ο πατέρας της αδικοχαμένης Τζωρτζίνας.

«βροχή» ερωτήσεων

Νωρίτερα ο μάρτυρας είχε δεχτεί «βροχή» ερωτήσεων από τον συνήγορο της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξη Κούγια. Ο συνήγορος, θέλοντας να καταδείξει πως ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε παθολογικά αίτια και όχι σε χορήγηση κεταμίνης από τη μητέρα του, αμφισβήτησε το σύνολο των ισχυρισμών του μάρτυρα, ακόμη και αυτού περί εξωσυζυγικής σχέσης του 2018. Απαντώντας ο Μάνος Δασκαλάκης επέμεινε πως υπάρχουν μηνύματα που αποδεικνύουν την εξωσυζυγική του σχέση, ενώ υποστήριξε πως η κατηγορουμένη έλεγε ψέματα σχετικά με επεισόδιο στο οποίο εμφανιζόταν ότι την είχε χτυπήσει. «Κάθε φορά, ακόμη και σε μικρό τσακωμό, έπαιρνε συγγενικά μου πρόσωπα και τους δημιουργούσε μια εικόνα άσχετη, έλεγε ψέματα» είπε χαρακτηριστικά.

kougias

Ακόμη, η υπεράσπιση προσπάθησε να καταδείξει ότι το επεισόδιο στο Καραμανδάνειο, που προκάλεσε την παραπληγία στην Τζωρτζίνα, ήταν όμοιο με μεταγενέστερο στο Ωνάσειο, στο οποίο δεν ήταν στο πλευρό της η κατηγορουμένη. Ο μάρτυρας υποστήριξε πως δεν επρόκειτο για «όμοιο επεισόδιο».

Κούγιας: Πώς χορηγήθηκε η κεταμίνη;

Μάρτυρας: Εχω υιοθετήσει πλήρως το βούλευμα, δεν είμαι γιατρός. Μέσω τραχειοστομίας. Το παιδί είχε επανέλθει μετά από 55 λεπτά, μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Κούγιας: Πώς δεν βρέθηκε η κεταμίνη, έγιναν τοξικολογικές.

Μάρτυρας: Το παιδί επανήλθε, λογικά μεταβολίστηκε.

Κούγιας: Στο πτυχίο Ιατρικής κοπήκατε…

«Δώστε του χάπια να θυμηθεί»

Η στάση πάντως του Μάνου Δασκαλάκη στο δικαστήριο και κυρίως όσα κατέθεσε φαίνεται πως προκάλεσε εκνευρισμό στη Ρούλα Πισπιρίγκου. Πολλοί ήταν εκείνοι που την άκουσαν μέσα στην αίθουσα να μονολογεί αναφερόμενη στον άλλοτε σύζυγό της: «Δώστε του χάπια να θυμηθεί».

pispirigkou

Πρόκειται για σχόλιο που έκανε η κατηγορουμένη όταν άκουσε κάποια στιγμή τον μάρτυρα να απαντά σε ερωτήσεις του Αλέξη Κούγια λέγοντας «δεν θυμάμαι». Και αυτά δεν ήταν τα μόνα «πυρά» που δέχτηκε χθες ο Μάνος Δασκαλάκης. Ο κ. Κούγιας τον χαρακτήρισε με ειρωνική διάθεση «μόσχο σιτευτό», δηλώνοντας χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους: «Δεν μπορώ να πιστέψω πως για αυτόν τον σιτευτό μόσχο σκότωσε τα παιδιά της. Η προηγούμενη δικάσιμος αναίρεσε αυτόν τον ισχυρισμό και αποδείχθηκε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν αθεράπευτα ερωτευμένος με τη γυναίκα αυτή, τη θαύμαζε, την εκτιμούσε και αναγνώριζε τι είχε κάνει για τα παιδιά τους».

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ιωσήφ αντικρίζει πρώτη φορά τον Σίμο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Απόπειρα δολοφονίας αρχινονού έξω από την πίστα της Λιόλιου

Σε διαρκή πόλεμο για την ηγεμονία της νύχτας βρίσκεται...

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του συνταξιούχου στη Σάμο!

Επειτα από σχεδόν 21 μήνες εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...