Το high-tech ρολόι του θανάτου

Το νέο μακάβριο gadget που «δείχνει» τον χρόνο ζωής που απομένει σε αυτόν που το φοράει, θα κοστίζει περίπου 55 ευρώ

Τα κοινά ρολόγια μετράνε τον χρόνο. Υπάρχει όμως ένα νέο ρολόι που μετράει μεν τον χρόνο, αλλά αντίστροφα. Είναι το «ρολόι του θανάτου», καθώς υπολογίζει το διάστημα που απομένει στον καθένα μέχρι το μοιραίο!

Το νέο αυτό gadget δεν έχει και πολύ… χιούμορ! Ο άνθρωπος που το φοράει μπορεί να βλέπει ανά πάσα ώρα και στιγμή τον χρόνο που του απομένει σε αυτή τη ζωή. Δεν είναι και πολλοί όσοι θα ήθελαν να ξέρουν κάτι τέτοιο, όμως ο Φρέντρικ Κόλτινγκ, δημιουργός του εν λόγω μοναδικού ρολογιού, θεωρεί ότι με αυτό στο χέρι μας μπορούμε να εκτιμήσουμε τη ζωή μας, μια και μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να χαιρόμαστε την κάθε στιγμή της και να μην την σπαταλάμε σε ανούσια πράγματα! Γι’ αυτό την εφεύρεσή του ο Σουηδός δημιουργός της την ονομάζει «Το ρολόι της ευτυχίας»! Αλλη ονομασία με το οποίο είναι γνωστό το ρολόι είναι «Tikker».

Ερωτηματολόγιο

Για να υπολογίσει το προσδόκιμο ζωής του ανθρώπου που το φοράει, πρέπει πρώτα ο άνθρωπος αυτός να απαντήσει σε ένα ερωτηματολόγιο. Οι χρήστες δίνουν το ιατρικό ιστορικό τους, επεμβάσεις που τυχόν έχουν κάνει, χρόνιες ασθένειες, αλλεργίες που έχουν, αν πίνουν, αν καπνίζουν και αν στην οικογένειά τους υπάρχουν κληρονομικές ασθένειες, όπως ο διαβήτης. Ολα αυτά σε συνδυασμό με την ηλικία τους δίνουν το αποτέλεσμα. Οταν αυτό εμφανιστεί, το μακάβριο ρολόι αρχίζει να μετράει αντίστροφα τα δευτερόλεπτα, τα λεπτά, τις ώρες, τις μέρες και τα χρόνια που απομένουν σε εκείνον που το φοράει.

Το αμφιλεγόμενο ρολόι ζωής και θανάτου θα κοστίζει, όταν κυκλοφορήσει στην αγορά, περί τα 55 ευρώ. Το πρωτότυπο πουλήθηκε σε δημοπρασία αντί 98.665 δολαρίων, δηλαδή περί τα 80.000 ευρώ!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ