Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ο Ετεοκλής Παύλου αποκαλύπτει για το ατύχημα: «Δεν χτυπούσε το κινητό μου...

Με αφορμή την συνέντευξη που παραχώρησε ο Στάθης Παπούλιας...

Συγκλονίζει η Κατερίνα Γκαγκάκη: «Είμαι ένας αρκετά καταθλιπτικός άνθρωπος»

Η Κατερίνα Γκαγκάκη κατά τη διάρκεια του νέου ριάλιτι...

Η συγκίνηση της Νένας Χρονοπούλου για τον γιο της: «Γεννήθηκε 25 εβδομάδων,...

Η Νένα Χρονοπούλου κάθισε στον καναπέ της εκπομπής «Super...

«Ψυχοκόρες»: Ο Κοσμάς επισκέπτεται τη Νέλλα στη κλινική

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Έξι...

Δίκη Πισπιρίγκου: «Αναπάντεχο και ανεξήγητο» χαρακτήρισε γιατρός το επεισόδιο της Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο

Μήνυση της Πισπιρίγκου στον ∆ασκαλάκη! Στην αντεπίθεση για τα μηνύματα με τις αποκαλύψεις για μάγια και χαρτορίχτρες

Στην αντεπίθεση πέρασε, χθες, με την έναρξη της δίκης, η Ρούλα Πισπιρίγκου.

patra roula pispirigkou

Διά του συνηγόρου της κατέθεσε μήνυση σε βάρος του εν διαστάσει συζύγου της Μάνου Δασκαλάκη, ο οποίος στις προηγούμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου είχε υποστηρίξει πως το κίνητρό της να σκοτώσει την Τζωρτζίνα ήταν η εμμονή που είχε προς το πρόσωπό του και ο φόβος της μήπως τον χάσει.ρουλα 1

Μάλιστα, ο μάρτυρας είχε προσκομίσει και γραπτά μηνύματα της Ρούλας Πισπιρίγκου με φίλη της, στα οποία η κατηγορουμένη μιλάει για χαρτορίχτρες που τη συμβούλευαν να πάρει το σπέρμα του πατέρα των παιδιών της και να του κάνει… μάγια για να τον κρατήσει κοντά της.

roula 1
Η Πισπιρίγκου με την Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο

Χθες, όμως, ο κ. Κούγιας επιχείρησε να αποδομήσει αυτούς τους ισχυρισμούς του Μάνου Δασκαλάκη, αναφέροντας καταρχάς πως όσα κατέθεσε ο μάρτυρας περί εμμονής της εντολέως του μαζί του δεν «στέκονται», διότι, όπως ανέφερε, υπάρχουν γραπτά μηνύματα από τα οποία προκύπτει ότι το ζευγάρι είχε ερωτικές επαφές και μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

kougias 2
Αλέξης Κούγιας

«Για πρώτη φορά ενώπιον του δικαστηρίου απέδωσε κίνητρο στην κατηγορουμένη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Υπάρχει μια σειρά τοποθετήσεών του που δεν έχει καμιά σχέση με όσα είπε στο δικαστήριο, ούτε στις ανακρίτριες ούτε και στην αίτηση διαζυγίου του» είπε ο κ. Κούγιας για να συνεχίσει: «Ο μάρτυρας εικάζει ότι το κίνητρο της απόπειρας ήταν η εκδίκηση, επειδή της είχε ζητήσει διαζύγιο. Για την ανθρωποκτονία εικάζει ξανά ότι υπάρχει διπλό κίνητρο, είτε το διαζύγιο που της ζήτησε είτε η τετραπληγία του παιδιού.

patra a

Ηταν ψευδής ο ισχυρισμός του ότι γύρισε για χάρη της Τζωρτζίνας στο σπίτι. Μας είπε ότι την υποκρισία του δεν είχε αντιληφθεί η κατηγορουμένη, αλλά αυτό τον φέρνει αντιμέτωπο με το κίνητρο που αποδίδει στην κατηγορουμένη, εφόσον δεν είχε λόγο να πιστεύει πως θα την εγκαταλείψει». pispirigkouΜάλιστα, ο κ. Κούγιας υποστήριξε πως ούτε το κίνητρο που παρουσίασε ο Μ. Δασκαλάκης, ότι «δήθεν η κατηγορουμένη ήθελε να ξεφορτωθεί το παιδί εξαιτίας της τετραπληγίας του, μπορεί να σταθεί, αφού ο ίδιος τη χαρακτήρισε άψογη μάνα και συνεχώς πάνω από τα παιδιά της».

Το αδίκημα για το οποίο η Ρούλα Πισπιρίγκου μήνυσε τον Μάνο Δασκαλάκη είναι αυτό της ψευδούς κατάθεσης, με τον συνήγορό της να χαρακτηρίζει τον Μ. Δασκαλάκη «εντελώς αναξιόπιστο πρόσωπο».

manos 2
Μάνος ∆ασκαλάκης

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κούγιας υποστήριξε: «Ο μάρτυρας υιοθέτησε το βούλευμα και η δήλωσή του αυτή είναι ψευδής. Σε υπόμνημά του χαρακτηρίζει έωλο επιστημονικά το συμπέρασμα της ψυχολόγου κυρία Σαββόγλου. Αρα είναι ψευδής η δήλωσή του ότι υιοθετεί το βούλευμα στο σύνολό του, που στηρίζεται στην έκθεση της κυρίας Σαββόγλου και αποδίδει κίνητρο στην κατηγορουμένη».patra daskalakis pispirigkou

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο με καταθέσεις γιατρών, ενώ εντός της ημέρας το δικαστήριο δεν αποκλείεται να αποφασίσει και για το ζήτημα της συνέχισης ή μη της προφυλάκισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία λήγει στις 28 Φεβρουαρίου.

«Φως» σε όσα διαδραματίστηκαν όταν η 9χρονη Τζωρτζίνα Δασκαλάκη υπέστη ανακοπή καρδιάς και κατέστη τετραπληγική μέχρι το τέλος της ζωής της έριξε χθες η διευθύντρια του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου της Πάτρας Μαρία Ηλιοπούλου, καταθέτοντας στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της κόρης της.

pispirigou

Η μάρτυρας, η οποία άνοιξε πρώτη τον κύκλο των καταθέσεων των γιατρών και των νοσηλευτών που θα «παρελάσουν» το επόμενο διάστημα από τη δίκη για τον θάνατο του παιδιού, χαρακτήρισε το επεισόδιο που παρουσίασε το κοριτσάκι εντός του Καραμανδάνειου «ανεξήγητο» και «αναπάντεχο». Τόνισε δε πως, όταν η μικρή εισήχθη στο νοσοκομείο με σπασμούς, όπως έλεγε η μητέρα της, δεν υπήρχαν καμία απολύτως ένδειξη που να προμηνύει όσα ακολούθησαν, ούτε όμως και ιατρικό εύρημα που να αποδεικνύει ότι η 9χρονη είχε υποστεί πράγματι σπασμούς.patra 1

«Το παιδί ήταν μια χαρά. Η αναφερόμενη αιτία εισαγωγής του ήταν σπασμοί. Κάτι, όμως, δεν μας άρεσε… Δεν έβγαινε κάτι στις εξετάσεις. Δεν υπήρχαν ενδείξεις για κάτι» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Ηλιοπούλου, για να συμπληρώσει: «Αν και θα επέστρεφε στο σπίτι το Σαββατοκύριακο, ήρθε η μαμά της και είπε ότι έκανε εμετό. Σκεφτήκαμε μήπως κόλλησε κάτι και είπαμε να το δούμε. Αν ήταν άλλο παιδάκι ίσως δεν το κάναμε, αλλά, συγχωρήστε μου την έκφραση, ήταν ένα υπερπολύτιμο παιδί – είχαν χαθεί άλλα δύο».

patra pispirigkou malena

Οση ώρα κατέθετε η μάρτυρας, η Ρούλα Πισπιρίγκου την παρακολουθούσε με μεγάλη προσοχή από το εδώλιο, ενώ και ο εν διαστάσει σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης και πατέρας της Τζωρτζίνας βρισκόταν και εκείνος στη δικαστική αίθουσα χωρίς να ανταλλάξει ούτε ένα βλέμμα με την κατηγορουμένη. Οι άλλοτε σύζυγοι ήταν και χθες δυο «ξένοι» μέσα στη δικαστική αίθουσα, ακόμη και τη στιγμή που ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, χαρακτήριζε τον Μάνο Δασκαλάκη «αναξιόπιστο», υποβάλλοντας μήνυση σε βάρος του για ψευδή κατάθεση, με αφορμή όσα εκείνος είχε υποστηρίξει στις προηγούμενες δικασίμους σχετικά με το κίνητρο της κατηγορουμένης να δολοφονήσει τη μικρή Τζωρτζίνα.

patra roula pispirigkou

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την κατηγορία, η 35χρονη μητέρα δολοφόνησε την Τζωρτζίνα με τη χορήγηση μεγάλης δόσης κεταμίνης μέσα στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» στα τέλη Ιανουαρίου του 2022. Λίγους μήνες νωρίτερα, τον Απρίλιο του 2021, η ίδια είχε προσπαθήσει, σύμφωνα πάντα με την κατηγορία, να αφαιρέσει τη ζωή του παιδιού της και πάλι με χορήγηση κεταμίνης, αυτή τη φορά στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, όπου και υπέστη το «ανεξήγητο», όπως είπε χθες η κυρία Ηλιοπούλου, επεισόδιο ανακοπής, που της προκάλεσε εγκεφαλοπάθεια και εν συνεχεία τετραπληγία.

Η μάρτυρας κατά τη διάρκεια της χθεσινής κατάθεσής της δέχθηκε σωρεία ερωτήσεων από την έδρα, αλλά και από τον κ. Κούγια, ενώ αναφέρθηκε και στην εικόνα που η κατηγορουμένη παρουσίαζε μέσα στο νοσοκομείο. «Ηταν μια τυπική μαμά δίπλα στο παιδάκι της, τίποτε το περίεργο» είπε η κυρία Ηλιοπούλου

Πρόεδρος: «Πότε μάθατε για την ανακοπή;»

Μάρτυρας: «Οταν γινόταν η ανάνηψη».

Πρόεδρος: «Είναι πιθανό; Πού εντάσσεται αυτό το επεισόδιο;»

Μάρτυρας: «Ηταν αναπάντεχο και ανεξήγητο. Το παιδί έβλεπε παιδικά, είχε φάει, δεν προμήνυε τίποτα αυτή την εξέλιξη».

Αλ. Κούγιας: «Εχετε μάθει από τι πέθανε το παιδί; Ποια ήταν η γνωμάτευση του νοσοκομείου;»

Μάρτυρας: «Ο,τι ακούω στην τηλεόραση».

Αλ. Κούγιας: «Τους γονείς πόσες φορές τούς είδατε;»

Μάρτυρας: «Την κατηγορουμένη μία φορά που είδα το παιδί και τον κ. Δασκαλάκη ποτέ».

Αλ. Κούγιας: «Είστε κατηγορηματική ότι δεν συνέβη τίποτα που θα οδηγούσε το παιδί στο επεισόδιο;»

Μάρτυρας: «Εγιναν δύο καρδιογραφήματα, τόσες εξετάσεις…»

Αλ. Κούγιας: «Από την εικόνα που είχατε, θεωρείτε ότι η κατηγορουμένη με δική της ενέργεια έκανε το παιδί της τετραπληγικό;»

Μάρτυρας: «Δεν ξέρω πώς να απαντήσω στην ερώτηση αυτή. Θα ήθελα να ξέρω το αίτιο. Κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στο Ευαγγέλιο γι’ αυτό».

Αλ. Κούγιας: «Τι γνώσεις θα έπρεπε να έχει κάποιος για να προκαλέσει κακό στο παιδί;»

Μάρτυρας: «Τα φάρμακα που δόθηκαν στο παιδί δεν μπορούσαν να προκαλέσουν κακό. Για την κεταμίνη δεν γνωρίζω».

{{-PCOUNT-}}38{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...