Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η Πιερίδη με το νέο αγόρι της

«Ο έρωτας με έρωτα περνάει» λέει ένα λαϊκό διαχρονικό...

Ο τρόπος λειτουργίας του στρατού των χούλιγκαν και τα αντίποινα που οδήγησαν...

Ο «Ιωσήφ», ο μάνατζερ OΜΛΕ του Τρανού, ο «Καρχαρίας»...

Πανικός στο Romeo με Λε-Πα, Κοκκίνου, Μεταξά

Με το δεξί και διώχνοντας κόσμο άρχισαν οι νυχτερινές...

Αφυπνίστηκαν οι ελπίδες για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα. Θετικές...

Ο Ερευνητές «δείχνουν» τα «σπίτια» των εξωγήινων

Οι δορυφόροι, οι πηγές ζωής και τα οργανικά μόρια

Διακεκριμένοι επιστήμονες πέρασαν από κόσκινο το ηλιακό μας σύστημα και προσδιόρισαν τα πλανητικά σώματα τα οποία, λόγω των συνθηκών που επικρατούν σε αυτά, θα μπορούσαν να φιλοξενούν ή να έχουν φιλοξενήσει κάποια «αποικία» εξωγήινων.

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο είναι ότι βρήκαν όχι έναν, αλλά εννέα πλανήτες ή δορυφόρους ως υποψηφίους για την ύπαρξη εξωγήινης προέλευσης ζωής, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής «Daily Mail».

Ο πλανήτης Αρης, σύμφωνα με τον καθηγητή Andrew Coates του University College London, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του με τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος που είναι πιο πιθανό να φιλοξενούν ζωή. Εξηγεί ότι έχει αποδειχτεί πως πριν από δισεκατομμύρια χρόνια ήταν κατοικήσιμος, καθώς διέθετε νερό και οξυγόνο, ενώ ακόμη και σήμερα υπάρχουν μεγάλες ποσότητες νερού σε αυτόν.

Ο φυσικός δορυφόρος του πλανήτη Κρόνου, Εγκέλαδος, είναι καλυμμένος από πάγο, ωστόσο κάτω από την παγωμένη επιφάνεια κρύβεται ένας τεράστιος ωκεανός, και μάλιστα οι επιστήμονες κατέγραψαν πίδακες νερού με οργανικά μόρια. Αυτά τα μόρια, σύμφωνα με τον Nozair Khawaja του Free University of Berlin, στις κατάλληλες συνθήκες μπορεί να συνθέσουν τα αμινοξέα τα οποία αποτελούν τα δομικά συστατικά της ζωής στη Γη.

Ο παγωμένος Εγκέλαδος

Ο καθηγητής David Rothery του Open University δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ότι ο παγωμένος Εγκέλαδος είναι ο ένας από τους δύο βασικούς υποψηφίους να φιλοξενούν εξωγήινη ζωή. Ο άλλος είναι η δορυφόρος του Δία, Ευρώπη, που επίσης διαθέτει ωκεανούς κάτω από την παγωμένη επιφάνεια.

Αρκετές πιθανότητες έχει η Αφροδίτη, καθώς, σύμφωνα με την ερευνήτρια του MIT, Sara Seager, παρά τις απαγορευτικές συνθήκες για την ανάπτυξη ζωής όπως τη γνωρίζουμε στη Γη, «ίσως υπάρχει κάποια ζωή εκεί» η οποία έχει προσαρμοστεί στο περιβάλλον του πλανήτη.

Αν και τα παραπάνω τέσσερα πλανητικά σώματα είναι τα επικρατέστερα για την ύπαρξη εξωγήινων «αποικιών», οι ειδικοί δίνουν σημαντικές πιθανότητες επίσης στον δορυφόρο του Ποσειδώνα, Τρίτωνα, στους δορυφόρους του Δία, Γανυμήδη και Καλλιστώ, στον δορυφόρο του Κρόνου, Τιτάνα, και στον πλανήτη Δήμητρα.

Τα ροβερ στον κόκκινο πλανήτη δεν σκανάρουν ούτε… Μικρόβια

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει νέα επιστημονική έρευνα, η οποία διαπίστωσε ότι, ακόμη και αν υπάρχει εξωγήινη ζωή στον Αρη σε επίπεδο μικροβίων, δεν θα τη βρούμε, διότι η τεχνολογία των ειδικών οργάνων στα ρόβερ που είναι τώρα πάνω στον Κόκκινο Πλανήτη δεν είναι αρκετά εξελιγμένη ώστε να την εντοπίσουν.

Οι ερευνητές του Autonomous University of Chile τέσταραν στην έρημο Ατακάμα την αποτελεσματικότητα των gadgets των διαστημικών οχημάτων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον Αρη. Επέλεξαν ειδικά αυτή την έρημο λόγω του χρώματος των πετρωμάτων της, το οποίο είναι κόκκινο, όπως και αυτό της επιφάνειας του Αρη.

Αρχικά έλαβαν δείγμα χώματος το οποίο ανέλυσαν στο εργαστήριο, για να εντοπίσουν τα οργανικά μόρια που αποδεικνύουν την ύπαρξη μικροβιακής ζωής. Στο εργαστήριο κατάφεραν να απομονώσουν αυτά τα οργανικά μόρια, ωστόσο, όταν ανέλυσαν το ίδιο δείγμα χώματος με τα gadgets των ρόβερ, διαπίστωσαν ότι οι αισθητήρες τους δεν ήταν αρκετά ευαίσθητοι για να εντοπίσουν τα οργανικά μόρια.

Όσα αποκάλυψαν στο πεντάγωνο βετεράνοι της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ

Δυο βετεράνοι της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ αποκαλύπτουν ότι πριν από λίγες ημέρες κατέθεσαν επισήμως στο Πεντάγωνο για τις ανησυχητικές για την ασφάλεια της χώρας εμπειρίες τους με ιπτάμενους δίσκους, ενδεικτικό του πόσο σοβαρά παίρνουν πλέον οι ΗΠΑ τα UFOs.

Ο πρώην αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας Ρόμπερτ Σάλας και ο πρώην αξιωματικός Ρόμπερτ Τζέικομπς επιβεβαίωσαν στην «Daily Mail» ότι εντός του Φεβρουαρίου κατέθεσαν στο γραφείο All-domain Anomaly Resolution Office (AARO), το οποίο μεταξύ άλλων μελετάει τα ανεξήγητα φαινόμενα στον ουρανό των ΗΠΑ. Οι καταθέσεις τους αφορούσαν περιστατικά στα οποία τα UFOs παρενέβησαν στη λειτουργία αμερικανικών όπλων.

Ο Σάλας παρουσίασε στην εφημερίδα και email από το AARO, με το οποίο τον καλούσε να δώσει κατάθεση για το περιστατικό που έζησε το 1967 στη στρατιωτική βάση της Μοντάνα, Malmstrom Air Force Base. Για χρόνια ο Σάλας λέει σε κάθε ευκαιρία ότι ένα UFO σε σχήμα ιπτάμενου δίσκου πέταξε πάνω από τη βάση και απενεργοποίησε 10 πυρηνικές κεφαλές σε πυραύλους που βρίσκονταν στα σιλό. Την περασμένη Παρασκευή, δε, έλαβε email από την AARO με το οποίο τον ευχαριστούσε για την κατάθεσή του στο γραφείο για τα UFOs.

Ο Τζέικομπς, από την άλλη, κατέθεσε στο γραφείο του Πενταγώνου για το βίντεο που τράβηξε το 1964 για λογαριασμό της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, στο οποίο φαίνεται ένας ιπτάμενος δίσκος να πετάει πάνω από σιλό με πυραύλους που έφεραν πυρηνικές κεφαλές. Ξαφνικά, όπως φαίνεται στο βίντεο, ένας από τους πυραύλους που προορίζονταν για δοκιμαστικό τεστ και δεν έφερε πυρηνική κεφαλή εκτοξεύτηκε «από μόνος του», ύστερα από παρεμβολή του ιπτάμενου δίσκου.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...