Δεξίωση με μπίρα και λουκάνικα

Η εκδήλωση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη (για την πτώση του Τείχους) με υψηλούς καλεσμένους και πλούσια εδέσματα

Αφθονη μπιρα, παραδοσιακά γερμανικά λουκάνικα και ζωντανή ορχήστρα περιλάμβανε η δεξίωση που παρέθεσε το βράδυ της Παρασκευής στην οικία του ο Γερμανός πρεσβευτής στην Ελλάδα δρ Πέτερ Σόοφ. Παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, πολλών υπουργών, όπως ο Νίκος Δένδιας (απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους της κυβέρνησης), ο Μάκης Βορίδης και ο Γιάννης Πλακιωτάκης, του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκου, εορτάστηκε η 24η επέτειος της επανένωσης των δύο Γερμανιών.

Συνοδεία ορχήστρας

Εκατοντάδες προσκεκλημένοι απόλαυσαν τους πλούσιους μπουφέδες που ήταν γεμάτοι με γερμανικά και ελληνικά εδέσματα. Και βέβαια όλα αυτά υπό τη συνοδεία της ορχήστρας, η οποία -ανάμεσα στα άλλα- παιάνισε τους εθνικούς ύμνους των δύο χωρών. Τα πηγαδάκια έδωσαν και πήραν, με κύριο θέμα τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση διεξάγεται κάθε χρόνο στο ίδιο μέρος. Πέρυσι η Ημέρα Γερμανικής Ενότητας, που έγινε πάλι στην στην οικία του Γερμανού πρεσβευτή στο Χαλάνδρι, περιείχε αρκετή μπίρα αλλά και τοπικά εδέσματα, όπως το πρέτσελ.

Το «παρών» είχαν δώσει τότε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης (οι σχέσεις του με τη Γερμανία είναι γνωστές, ενώ και ο αδελφός του Σπύρος, που είναι καθηγητής, κατοικεί στη χώρα), ο νυν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης, και ο πρώην πρωθυπουργός και εκλεκτός της Ανγκελα Μέρκελ Λ. Παπαδήμος. Επίσης παρών ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ από τη Ν.Δ. είχαν παρευρεθεί οι Κ. Τασούλας, Ε. Αντώναρος και Γ. Βαληνάκης.

Η βραδιά ήταν εορταστική, με την μπίρα να ρέει άφθονη στις ροτόντες που είχαν τοποθετηθεί στον κήπο του σπιτιού. Μάλιστα είχε στηθεί και ένας μπουφές, απ’ όπου οι σερβιτόροι έδιναν τον δικό τους… αγώνα για να ικανοποιήσουν τους καλεσμένους. Λέγεται δε ότι εκείνη την ημέρα δεν έλειψαν οι πολιτικές συζητήσεις, οι οποίες είχαν ως κυρία θέματα τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία, τις ελληνογερμανικές σχέσεις αλλά και τη Χρυσή Αυγή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Λιάγκας: Στον Βόλο με τους γιους του για ξεχωριστό λόγο

Ο Γιώργος Λιάγκας βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλία μαζί...

«Κλειδί» ο πρώην της Μυρτώς

Να συνθέσουν τα κομμάτια ενός δύσκολου και πολύπλοκου παζλ...

Κεφαλονιά: Τρανς μυστικά στο δωμάτιο της κοκαΐνης

Στην υπόθεση του θανάτου της 19χρονης Μυρτώς στην Κεφαλλονιά...

Στέλιος Κρητικός: Η επεισοδιακή συνάντηση με τον Νταλάρα – «Ζητούσε την αστυνομία»

Ο Στέλιος Κρητικός μίλησε το μεσημέρι της Κυριακής στην...

Κεφαλονιά: Ο σύντροφος της Μυρτώς «σπάει» τη σιωπή του – Η συνάντησή τους το μοιραίο βράδυ

Ο σύντροφος της 19χρονης Μυρτώς που έχασε τη ζωή της στην Κεφαλονιά με την αστυνομία να κάνει έρευνες για τις αιτίες που την οδήγησαν στον θάνατο.

Γιώργος Καράβας: Το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί – Τι αποκάλυψε

Ο Γιώργος Καράβας περνά το τελευταίο διάστημα μια μικρή...

Νοσηλεύεται γνωστή ηθοποιός – Η μάχη με τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Η ηθοποιός που έχει διαγνωστεί με πολλαπλή σκλήρυνση κατα πλάκας από το 2021, τα τελευταία χρόνια έχει μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη της

Αποκάλυψη για υπόθεση θανάτου Μυρτώς: «Πήγαν στο ξενοδοχείο για να ικανοποιήσουν τις ορέξεις του 66χρονου»

Οι αποκαλύψεις στην υπόθεση του θανάτου της 19χρονης Μυρτώς έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο.