Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Έλενα Κουντουρά: «Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι αυθεντικός»

Συμμετείχε σε τέσσερις από τις πιo σημαντικές επιτροπές του...

Λαχανάκια Βρυξελλών στην κουζίνα της Βέφας Αλεξιάδου

Η Βέφα Αλεξιάδου αποτελεί την «εθνική μας μαγείρισσα» και...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 04 Μαϊου

ΚΡΙΟΣ: Η φαντασία σας θα δουλέψει δημιουργικά και θα...

Ο πατέρας Αντώνιος αρνείται όλες τις κατηγορίες και περνάει στην αντεπίθεση

Ο ιερέας μίλησε για «μεθοδευμένη δράση του πρώτου καταγγέλλοντος» που τον «διαψεύδουν πληθώρα παιδιών»

Στην αντεπίθεση επιχείρησε να περάσει χθες ο πατέρας Αντώνιος, ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου», ο οποίος έπειτα από συνεχείς προθεσμίες έδωσε εξηγήσεις ως ύποπτος στην

kivotos df 1Εισαγγελία για αδικήματα που τον θέλουν να έχει κακοποιήσει σεξουαλικά δυο νέους ηλικίας 19 και 15 ετών, αλλά και να είναι ο ηθικός αυτουργός περιστατικών σωματικής και ψυχολογικής κακοποίησης και άλλων παιδιών που φιλοξενήθηκαν σε δομές της ΜΚΟ.

201101051104090.4565 PATER ANTONIOS LEFTERIS IKONOMOY 412011

«Ολα είναι ψευδή, οι καταγγελίες είναι ανυπόστατες και αυτοαναιρούμενες, και στόχο έχουν να πλήξουν το έργο της “Κιβωτού”» ήταν το βασικό επιχείρημα που προέβαλε ο πατέρας Αντώνιος με το πολυσέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε στις δυο αρμόδιες εισαγγελείς Ανηλίκων Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη-Κυριακή Τσίχλη.

Ηταν δε σχεδόν βέβαιο, όπως και έγινε, ότι ο ιδρυτής της «Κιβωτού» δεν θα πέρναγε ο ίδιος το κατώφλι του εισαγγελικού γραφείου, προκειμένου να αποφύγει τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά θα προτιμούσε να δώσει τις έγγραφες εξηγήσεις του για τις βαρύτατες καταγγελίες που υπάρχουν σε βάρος του διά των δικηγόρων του.

201710111256260.0262 MELINA ASLANIDOY PATER ANTONIOS 10102017

Συγκεκριμένα, ο πατέρας Αντώνιος κλήθηκε από τις δυο εισαγγελείς ως ύποπτος τέλεσης του κακουργήματος της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, αλλά και ως ύποπτος τέλεσης του πλημμελήματος της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες. Της κλήτευσής του για ανωμοτί κατάθεση είχε προηγηθεί η συγκλονιστική μαρτυρία ενός 19χρονου στις Αρχές περί σεξουαλικής κακοποίησής του από τον ιδρυτή της ΜΚΟ, όπως και μιας ακόμη, με παρόμοιο περιεχόμενο, αυτή τη φορά από έναν 15χρονο έφηβο που φιλοξενήθηκε σε δομή του Βόλου.

IMG 5404«Στην Καλαμάτα, από το καλοκαίρι μέχρι και τον Νοέμβριο, που κάναμε μπάνιο στη θάλασσα, στα παιχνίδια που κάναμε στο νερό, καθώς έκανε πως με έπνιγε, άρχισε να βάζει το χέρι του μέσα από το μαγιό μου» είχε καταθέσει για τον πατέρα Αντώνιο ο 19χρονος, ενώ σε άλλη δεύτερη κατάθεσή του στις Αρχές είχε επισημάνει: «Ενα πρωί που του πήγα το πρωινό, επειδή νύσταζα πολύ, ξάπλωσα στον καναπέ και με πήρε ο ύπνος. Συνειδητοποίησα ότι ο πάτερ είχε βγάλει το μαξιλάρι πάνω στο οποίο κοιμόμουν και είχε βάλει το κεφάλι μου πολύ κοντά στα γεννητικά του όργανα».

577 1

Τώρα, επιχειρώντας να αντικρούσει τις παραπάνω βαριές καταγγελίες, ο ιδρυτής της ΜΚΟ υποστήριξε πως αυτές είναι «ψευδείς και αυτοαναιρούμενες». Στο υπόμνημα 110 σελίδων που κατέθεσε στις εισαγγελείς αναφέρει: «Λόγω προφανών σκοπιμοτήτων, μετά από 25 χρόνια ευδόκιμης λειτουργίας, υποβλήθηκαν δύο καταγγελίες σε βάρος της διοίκησης της “Κιβωτού”, που άκριτα υιοθετήθηκαν από ορισμένες μόνον Αρχές, φορείς και Μέσα. Δυο καταγγελίες προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες. Μάλιστα, η επόμενη αντέγραφε τις αοριστολογίες και τα αβάσιμα περιστατικά της προηγούμενης».KIVOTOS KOSMOU 1 1

Ειδικά για τον 19χρονο νεαρό, που στράφηκε πρώτος εναντίον του, ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» υποστήριξε: «Η μεθοδευμένη δράση του πρώτου και κύριου καταγγέλλοντος εξακολουθεί, αφού περιφέρεται άνευ δικαιώματος στις δομές, προσπαθώντας να στηρίξει τα ψεύδη του. Ευτυχώς τον διαψεύδουν κατηγορηματικά πληθώρα παιδιών».

pater

Ηθική αυτουργία

Ακόμη, ο πατέρας Αντώνιος, ο οποίος επίσης αρνήθηκε και την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε σωματική βλάβη αδυνάμων, φέρεται ότι υποστήριξε πως σε βάρος του «συντάχθηκαν αόριστα κατηγορητήρια, τα οποία συγκρότησαν μια ανύπαρκτη ποινική υπόθεση που «επιχειρείται να στηριχθεί σε κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της “Κιβωτού”».

DKA 7064

Τέλος, με το υπόμνημά του άφησε ξεκάθαρες αιχμές για εκβιασμούς και ξυλοδαρμούς άλλων παιδιών «που ενυπόγραφα και με αποδείξεις διέψευσαν τον 19χρονο». Χθες, εκτός από τον πατέρα Αντώνιο εξηγήσεις στις εισαγγελείς έδωσαν και τρεις ακόμη πρώην εργαζόμενοι στην «Κιβωτό» ως ύποπτοι για το αδίκημα της σωματικής βλάβης αδυνάμων. Οι καταγγελλόμενες σωματικές κακοποιήσεις και οι άγριες τιμωρητικές συμπεριφορές σε βάρος των παιδιών τελούνταν, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, από εργαζομένους σε τρεις δομές της «Κιβωτού» (σε Αθήνα, Χίο και Βόλο) κατά την τριετία 2020-2022.

Για τον λόγο αυτόν κάποια από τα πρόσωπα αυτά κλήθηκαν από τις εισαγγελείς να δώσουν εξηγήσεις επίσης με την ιδιότητα του υπόπτου. Το αδίκημα για το οποίο καλούνται να καταθέσουν είναι σωματικές βλάβες σε βάρος αδύναμων προσώπων. Και οι συγκεκριμένοι πρώην εργαζόμενοι σε δομές της «Κιβωτού» αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις με έγγραφο υπόμνημα, με το οποίο θα αντικρούουν τις καταγγελίες.

Πλέον, ο χρόνος για την άσκηση ποινικής δίωξης ή μη σε βάρος του πατρός Αντωνίου και των συνεργατών του μετρά αντίστροφα. Οι δυο εισαγγελείς που ερεύνησαν την υπόθεση θα μελετήσουν τα υπομνήματα των εμπλεκομένων και θα αποφασίσουν τις επόμενες ημέρες τις περαιτέρω κινήσεις τους.

KIVOTOS 7

Οι «Ράμπο» της Οικονομικής Αστυνομίας ψάχνουν μέχρι και κάτω απο τα… ράσα

Την ώρα που οι δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» «τρέχουν» με καταιγιστικούς ρυθμούς, όλα δείχνουν ότι θα πάρει χρόνο για να ολοκληρωθούν οι δύο παράλληλες έρευνες στα οικονομικά της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα του καταχράστηκαν χρήματα από τα ταμεία του οργανισμού, τα οποία είχαν ενισχύσει χιλιάδες πολίτες με δωρεές.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη έρευνα διενεργείται από την ανεξάρτητη Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος υπό τον επίτιμο αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη και η δεύτερη από την Οικονομική Αστυνομία, με παραγγελία του εισαγγελέα Ιωάννη Σέβη. Στο πλαίσιο αυτό, δεσμεύτηκαν όλοι οι λογαριασμοί του ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου», της συζύγου του και πρώην προέδρου της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Σταματίας Γεωργαντή, καθώς και συγγενικών τους προσώπων.

kivotos drs

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «Ράμπο» της Οικονομικής Αστυνομίας ελέγχουν κάθε ποσό και τη διαδρομή του και, εν συνεχεία, τα διασταυρώνουν με άλλα στοιχεία, σε μια προσπάθεια να διαπιστώσουν από πού προέρχονταν τα χρήματα αυτά και πού κατέληγαν. Ειδικότερα, στο «μικροσκόπιο» των ειδικευμένων στελεχών στο οικονομικό έγκλημα έχει μπει κάθε οικονομικό στοιχείο 11 φυσικών προσώπων, μεταξύ των οποίων και του πατρός Αντωνίου, της παπαδιάς και μελών τόσο της οικογένειάς τους όσο και των διοικητικών συμβουλίων προηγούμενων ετών.

KIVOTOS KOSMOU 2

Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής διενεργούνται φορολογικός έλεγχος για όλη την τελευταία πενταετία, άνοιγμα εταιρικών λογαριασμών κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, όπως και άνοιγμα όλων των λογαριασμών των συγκεκριμένων προσώπων, που περιλαμβάνει κάρτες, μετοχές και κάθε χρηματοπιστωτικό προϊόν που ενδεχομένως εντοπιστεί στην κατοχή τους. Τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας ερευνούν, τέλος, αν έχουν χορηγηθεί στη ΜΚΟ πάσης φύσεως επιχορηγήσεις ή αν έχει λάβει χρηματοδοτήσεις από κρατικούς φορείς ή ευρωπαϊκούς πόρους. Σημειώνεται ότι τα κακουργηματικού βαθμού αδικήματα που διερευνώνται στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας είναι η υπεξαίρεση, η απιστία, η φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.kivotos kosmou 2 1

Βόμβα για ξυλοδαρμούς μαρτύρων και αδιαφορία της Αστυνομίας

Αίσθηση και έντονο προβληματισμό προκαλεί η αποκάλυψη εφημερίδας ότι σε αναφορά των επικεφαλής της δομής προς τον Συνήγορο του Πολίτη στις 15 Φεβρουαρίου περιγράφονται εκβιασμοί και ξυλοδαρμοί μαρτύρων, όπως επίσης και πιέσεις προς τουλάχιστον ένα από τους καταγγέλλοντες τον πατρός Αντωνίου για ασέλγεια.

kivotos tou kosmou volos 758x566 1

Ερωτήματα εγείρονται και για τον ρόλο αστυνομικών που υπηρετούν σε κεντρικό τμήμα της Αθήνας. Φέρεται ότι αρνήθηκαν να παραλάβουν καταγγελία από την κοινωνική λειτουργό της δομής εις βάρος μελών της προηγούμενης διοίκησης, με αρμόδιους αξιωματούχους να σχολιάζουν ότι ένστολοι από το εν λόγω τμήμα αμείβονταν ατύπως για υπηρεσίες security που παρείχαν σε χώρο της δομής.

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...

Το μήνυμα της Μενεγάκη πριν από τις διακοπές του Πάσχα

Η ωραία Ελένη κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι... στα μέσα κοινωνικής...