Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Η Ήβη Αδάμου αποκαλύπτει: «Ο Μιχάλης Κουινέλης ήταν η πρώτη μου σχέση»

Η Ήβη Αδάμου παραβρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «The...

Γιώργος Αγγελόπουλος – Δήμητρα Βαμβακούση: Ταξίδι στη Σκιάθο

Η Δήμητρα Βαμβακούση και ο Γιώργος Αγγελόπουλος έκαναν ένα...

Η πιο δύσκολη επέτειος γάμου για Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον

Την πιο δύσκολη επέτειο γάμου της ζωής τους γιόρτασαν...

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...

Νέα τροπή στην εξαφάνιση της «βασίλισσας των κρυπτονομισμάτων»

Νεκρή (;) στην Ελλάδα

Την ώρα που η Βουλγάρα Ρούγια Ιγκνάτοβα παραμένει μία από τις 10 πιο καταζητούμενες γυναίκες στον κόσμο για το FBI, ένας φάκελος στο γραφείο δολοφονημένου πρώην αξιωματικού της αστυνομίας στη Βουλγαρία έρχεται να δώσει νέα τροπή στην εξαφάνιση της «βασίλισσας των κρυπτονομισμάτων», εμπλέκοντας τη χώρα μας.

Ο ερευνητικός ειδησεογραφικός οργανισμός Bureau for Investigative Reporting and Data (BIRD) υποστηρίζει ότι η 42χρονη, που «έφαγε» πάνω από 3,77 δισ. ευρώ από επενδυτές κρυπτονομισμάτων, μπορεί να δολοφονήθηκε στην Ελλάδα.

vasi
H Ρούγια Ιγκνάτοβα

Το δημοσίευμα της bird.bg αποκαλύπτει έγγραφα τα οποία υποστηρίζει ότι βρέθηκαν στο σπίτι του Λιουμπομίρ Ιβάνοφ, πρώην αξιωματικού του Ανθρωποκτονιών της Σόφιας, ο οποίος εκτελέστηκε με τρεις σφαίρες στις 25 Μαρτίου του 2022. Σε αυτά, μεταξύ άλλων, καταγράφεται η γραπτή αναφορά πληροφοριοδότη με τα αρχικά «AI», ο οποίος υποστηρίζει ότι άκουσε μεθυσμένο συνεργάτη τού φερόμενου ως πρώην βαρόνου των ναρκωτικών στη Βουλγαρία, ελληνικής καταγωγής, «Τάκη» να λέει ότι ο τελευταίος έδωσε την εντολή να δολοφονηθεί στην Ελλάδα η Ιγκνάτοβα.

Σε ιδιωτικό γιοτ

Στα έγγραφα που δημοσιεύει η BIRD, σύμφωνα με τον πληροφοριοδότη η Ιγκνάτοβα δολοφονήθηκε τον Νοέμβριο του 2018 στην Ελλάδα. Κατά τα λεγόμενά του η 42χρονη βρισκόταν πάνω σε ιδιωτικό γιοτ που έπλεε στο Ιόνιο Πέλαγος και μετά τη δολοφονία της, το σώμα της κομματιάστηκε και διασκορπίστηκε στη θάλασσα.

Η Ιγκνάτοβα εθεάθη ζωντανή για τελευταία φορά το 2017, όταν ταξίδεψε αεροπορικώς από τη Σόφια της Βουλγαρίας στην Αθήνα, ενώ στη συνέχεια τα ίχνη της χάθηκαν. Το είχε σκάσει από τη χώρα της μετά την κατάρρευση της εταιρίας του κρυπτονομίσματος OneCoin που είχε ιδρύσει. Η απατεώνισσα υποσχόταν αστρονομικά κέρδη σε όσους επένδυαν τις αποταμιεύσεις τους στο κρυπτονόμισμά της.

crypto

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Εισαγγελία της Σόφιας ανακοίνωσε ότι δεν ερευνά τα στοιχεία που κατασχέθηκαν στο γραφείο του Ιβάνοφ για τη φερόμενη δολοφονία της Ιγκνάτοβα, καθώς ακόμη δεν τα θεωρεί πειστήρια. Δημοσιογράφος της BIRD μίλησε με πηγή σύμφωνα με την οποία οι πληροφορίες για τη φερόμενη δολοφονία της Ιγκνάτοβα συλλέχθηκαν από ιδιωτική πρωτοβουλία πρώην αστυνομικών, όπως ήταν ο Ιβάνοφ, οι οποίοι χρησιμοποίησαν δικές τους πηγές πληροφοριών.

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι το γεγονός πως ο Ιβάνοφ είχε στο γραφείο του έγγραφες πληροφορίες για τον φερόμενο φόνο της «βασίλισσας των κρυπτονομισμάτων» θα μπορούσε να αποτελέσει κίνητρο για τη δική του δολοφονία πέρυσι τον Μάρτιο. «Από το περιεχόμενο των εγγράφων που βρέθηκαν στο ταμείο του δολοφονηθέντος μπορεί να υποτεθεί ότι συγκέντρωνε στοιχεία για αστυνομικούς» του Ανθρωποκτονιών και τις πιθανές διασυνδέσεις τους με οργανώσεις διακίνησης ναρκωτικών, προσθέτει το δημοσίευμα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...