Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025

Ο Δημήτρης Οικονόμου αποχώρησε από την εκπομπή – Τι συνέβη;

Ο Δημήτρης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Σήμερα»...

Αγνώριστος ο ηθοποιός πριν από 34 χρόνια

Ο νεαρός της φωτογραφίας είναι καταξιωμένος ηθοποιός της χώρας μας. Τον αναγνωρίσατε;

Δημήτρης Αλεξανδρής: Πού εντοπίσαμε τον ηθοποιό;

Ο Δημήτρης Αλεξανδρής «σκίζει» με την ερμηνεία του στη σειρά «Να μ’αγαπάς». Ο καταξιωμένος ηθοποιός παρά τα καθημερινά και πολύωρα γυρίσματα της σειράς βρήκε χρόνο και πήγε να δει συναδέλφους του σε παράσταση.

Επετειακή εκδήλωση: 15 χρόνια «δημοκρατία»

Η εφημερίδα «δημοκρατία» γιορτάζει 15 χρόνια κυκλοφορίας με μια...

«Τυφλός» και ο προαστιακός – Χωρίς επαρκή σήμανση για τη διαδρομή για το αεροδρόμιο

Παρέμβαση εισαγγελέα μετά την καταγγελία-σοκ

Τα ανακλαστικά της Δικαιοσύνης προκάλεσε μία από τις πλέον σοβαρές καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά το πολύνεκρο δυστύχημα με τη σύγκρουση αμαξοστοιχιών στα Τέμπη.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος, ακούγοντας χθες το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρόμων Ηλία Τρευλό να καταγγέλλει στον τηλεοπτικό σταθμό Open ότι μέρος της διαδρομής του προαστιακού σιδηροδρόμου από τον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» μέχρι το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» δεν διαθέτει επαρκή σηματοδότηση, παρενέβη και έδωσε εντολή για τη διενέργεια ποινικής έρευνας, και μάλιστα κατεπείγουσας.

Στόχος της Εισαγγελίας είναι η άμεση διαλεύκανση του ζητήματος και η απόδοση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών, καθώς πρόκειται για καταγγελία που, εφόσον ευσταθεί, καταδεικνύει και τον κίνδυνο ζωής που αντιμετωπίζουν χιλιάδες πολίτες οι οποίοι χρησιμοποιούν καθημερινά αυτή τη διαδρομή κυρίως για να φτάσουν και να επιστρέψουν γρήγορα από το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Συγκεκριμένα, ο κ. Ελευθεριάνος, με παραγγελία του, ανέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκο Στεφανάτο να ελέγξει άμεσα τη βασιμότητα της συγκεκριμένης καταγγελίας, η οποία σχετίζεται με την ασφάλεια των επιβατών, καλώντας αρχικά ενώπιόν του τον καταγγέλλοντα προκειμένου αυτός να εξειδικεύσει όσα υποστήριξε. Ακολούθως, ο εισαγγελέας αναμένεται να ζητήσει στοιχεία από την εταιρία που έχει την ευθύνη λειτουργίας του προαστιακού σιδηροδρόμου, ώστε να μελετήσει και να διαπιστώσει αν ισχύουν όλα όσα καταγγέλλονται και να εντοπίσει όσους ενδεχομένως ευθύνονται για αυτή την κατάσταση. Να σημειωθεί ότι στο επίκεντρο της εισαγγελικής έρευνας βρίσκεται το αδίκημα της τυχόν διάπραξης επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς.

Η έρευνα θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα, σύμφωνα με την εντολή που έχει λάβει ο κ. Στεφανάτος από τον προϊστάμενό του. «Ενα κομμάτι στον άξονα αυτόν (σ.σ.: Δουκίσσης Πλακεντίας – αεροδρόμιο) λειτουργεί, ένα κομμάτι του όχι. Ακόμη όμως και να λειτουργούσε αυτό το κομμάτι, δεν λύνεται το πρόβλημα» κατήγγειλε χαρακτηριστικά χθες στον τηλεοπτικό αέρα ο κ. Τρευλός για να προσθέσει: «Ο έλεγχος της κυκλοφορίας δεν αντιμετωπίζεται με 4-5 χιλιόμετρα. (…) Πρέπει να είναι σε λειτουργία το σύνολο και να υπάρχει στο κέντρο ελέγχου η συνολική εικόνα για το πού βρίσκεται η κάθε αμαξοστοιχία».

Έκρουσε τον κώδωνα

Μάλιστα, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρόμων έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την ανάγκη ολοκλήρωσης των βασικών έργων υποδομής με την τοποθέτηση συστημάτων που «θα βλέπουν και θα προλαβαίνουν κάθε ενδεχόμενη λανθασμένη ή άστοχη ενέργεια». Ακόμη ζήτησε την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού προς κάλυψη των κενών που, όπως είπε, υπάρχουν, αλλά και την εκπαίδευση των εργαζομένων ώστε να χειρίζονται τα σχετικά συστήματα και αυτά να λειτουργούν σωστά.

Πλέον, όλα όσα ανέφερε χθες ο κ. Τρευλός θα κληθεί να τα υποστηρίξει με την κατάθεσή του στον εισαγγελέα, ο οποίος συνδυαστικά με άλλα έγγραφα και στοιχεία που θα ζητήσει από την εταιρία η οποία έχει την ευθύνη λειτουργίας του προαστιακού θα αποφασίσει για το αν πρέπει να αποδοθούν ποινικές ευθύνες και, αν ναι, σε ποια πρόσωπα.

Πάντως, η σοβαρή αυτή καταγγελία του κ. Τρευλού για τον προαστιακό δεν φαίνεται να είναι η μόνη. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ίδιου τηλεοπτικού σταθμού, έγινε αναφορά και σε καταγγελίες των μηχανοδηγών για εγκατάλειψη του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, χωρίς όμως οι προειδοποιήσεις τους αυτές να εισακουστούν.

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία στα Τέμπη – Χάθηκε κάθε ελπίδα και για την Ιφιγένεια Μήτσκα

Συγκεκριμένα, μηχανοδηγοί φέρεται ότι έχουν προειδοποιήσει για τη μη λειτουργία φωτοσημάτων και τηλεδιοίκησης επί σειράν ετών, αλλά και για τη μη λειτουργία του συστήματος ETCS (European Traffic Control System), το οποίο δεν λειτούργησε ποτέ, παρά το γεγονός ότι έχει εγκατασταθεί στις μηχανές. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για σύστημα που, εφόσον λειτουργεί, προστατεύει από ανθρώπινο λάθος ή αστοχία.

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ο Γιάννης Λάτσιος είχε 15 χρόνια να δει τα πρώην πεθερικά του, βρέθηκαν στην ορκωμοσία του Άγγελου»

Μία αποκάλυψη έκανε ο Γιώργος Λιάγκας κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το Πρωινό» της Πέμπτης.

Ενοχλημένη η Καμπούρη με τη Μεσσαροπούλου: «Το λέει αυτό εκείνη που είναι γυναίκα και μητέρα;»

Η Δέσποινα Καμπούρη κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το πρωινό» της Πέμπτης βλέποντας τα σχόλια της Τίνας Μεσσαροπούλου για το διαζύγιο της Σίσσυς Χρηστίδου πήρε θέση.

Ποιος είπε πως ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα; Το πιο ερωτευμένο ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ!

Είναι ζευγάρι πολλά χρόνια και η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με τον γάμο και τις δύο κόρες τους.

Γιάννης Βούρος: «Το τραγούδι που θέλω να ακούγεται στην κηδεία μου είναι…»

Ο Γιάννης Βούρος καλεσμένος της εκπομπής «Buongiorno» το πρωί της Τετάρτης μεταξύ άλλων εξομολογήθηκε ποιο τραγούδι θέλει να παίζει στην κηδεία του.

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ’ όταν είχαμε συνεργαστεί»

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ' όταν είχαμε συνεργαστεί», είπε η

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Το ζευγάρι αγκαλιά σε βραδινή του έξοδο

Ο Γιώργος Λιάγκας έχει βρει στο πρόσωπο της Μαρίας Αντωνά την ευτυχία.



Μποζουκια Αθηνα