Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Διπλό ράπισμα στον άσωτο Χάρι από τον οργισμένο Κάρολο!

Αντιμέτωπος με την οργή του πληγωμένου πατέρα του ήρθε...

Οι πικάντικες ατάκες της Ντάνιελς στο δικαστήριο για τον έκφυλο Ντόναλντ Τραμπ

Οι λεπτομέρειες της Στόρμι Ντάνιελς στη δικαστική αίθουσα για...

Κλειστή και φέτος η διάσημη παραλία «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο υπό τον φόβο...

Ακόμη ένα καλοκαίρι θα παραμείνει κλειστή η παραλία «Ναυάγιο»...

Ο Μικρός Κεραμεικός παρουσιάζει το ολόφρεσκο «Spring Music Festival»

Με ένα νέο μουσικό φεστιβάλ θα κλείσει τη σεζόν...

Τραγωδία στα Τέμπη – Ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων δεν θα γίνει ποτέ γνωστός

Όσοι έχουν απανθρακωθεί πλήρως θα παραμείνουν για πάντα στο σκοτάδι

Ενα πραγματικό θρίλερ εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες με τον αριθμό των νεκρών στα Τέμπη, καθώς πληθαίνουν οι εκτιμήσεις πως ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που χάθηκαν στο μοιραίο τρένο το βράδυ της Τρίτης δεν θα γίνει πότε γνωστός. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που χάθηκαν είναι αδύνατον να εξακριβωθεί.

kentriki

Ακόμα και με τα πλέον σύγχρονα μέσα που διαθέτουν οι υπηρεσίες της Αστυνομίας, την ταυτοποίηση μέσω DNA, ή άλλες μεθόδους που χρησιμοποιούνται από τις Αρχές, ορισμένα θύματα που έχουν απανθρακωθεί πλήρως θα παραμείνουν για πάντα στο σκοτάδι! Οπως μας εξήγησαν άνθρωποι από την περιοχή αλλά και στελέχη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, ένα σύνηθες και καθημερινό φαινόμενο είναι αλλοδαποί να μπαίνουν στα βαγόνια του τρένου κυριολεκτικά το τελευταίο δευτερόλεπτο ώστε να μη χρειαστεί να πληρώσουν.

Διαβάστε επίσης: Απασφάλισε ο Λιάγκας: «Του έκαναν σκονάκι για να βγει το λιγότερο τσαλακωμένος, η ξεφτίλα της ελληνικής πολιτικής»

Ο αριθμός των ανθρώπων αυτών ποικίλλει, αλλά, όπως μας εξηγούν οι άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, δεν υπάρχει ούτε ένα δρομολόγιο στο οποίο να μην έχουμε τέτοια φαινόμενα.

Στα αζήτητα

Τους ανθρώπους αυτούς, που μπορεί να είναι στη χώρα μόνοι ή να έχουν μπει παράνομα, εκτιμάται πως δεν θα τους αναζητήσει κανείς, και έτσι ο αριθμός των ανθρώπων που πραγματικά χάθηκαν θα μείνει για πάντα στο σκοτάδι. Πέραν αυτού του παράγοντα, που μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει μπει στην εξίσωση, ο αριθμός των ανθρώπων που βρέθηκαν σε κάποιο από τα βαγόνια, στο μοιραίο ταξίδι, μπορεί τελικά να είναι μεγαλύτερος από ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί. Ενδεικτικό είναι πως στο δεύτερο βαγόνι, το οποίο απομακρύνθηκε από το σημείο της σύγκρουσης, οι διασώστες ανέμεναν να βρουν λείψανα από 13 άτομα.

Διαβάστε επίσης: Καταπέλτης ο υπάλληλος του ΟΣΕ που είχε βάρδια με τον σταθμάρχη Λάρισας το μοιραίο βράδυ

treno4586

Τελικά εντοπίστηκαν τα λείψανα περισσότερων ανθρώπων, σύμφωνα με όσα οι διασώστες δήλωσαν στη δημόσια τηλεόραση. Αυτό, όπως είναι λογικό, βάζει νέα δεδομένα για το πόσοι άνθρωποι επέβαιναν τελικά στο τρένο και πού μπορεί να φτάσουν οι νεκροί, καθώς επιβάτες από Τρίκαλα, Καλαμπάκα και Καρδίτσα μπορεί να μην είχαν κόψει αρχικά εισιτήριο. Αλλωστε, κάθε επιβάτης που εισερχόταν στο τρένο μετά το κλείσιμο των εκδοτηρίων είχε δικαίωμα να εκδώσει το εισιτήριό του εντός του βαγονιού του.

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία στα Τέμπη – Οι λυγμοί πατέρα αγνοούμενης έκαναν το «Πρωινό» να βυθιστεί στα δάκρυα

Σημειώνεται πως η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή, δήλωσε χθες το μεσημέρι ότι ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 57, ενώ υπάρχουν 10 σάκοι με ανθρώπινα μέλη…

emak nosokomeio

Η τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για τους εμπλεκόμενους

Η γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306 ενεργοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, για να προσφέρει βοήθεια στους επιβάτες, στους συγγενείς θυμάτων, στις ομάδες διάσωσης και στους εργαζομένους στα τρένα.

treno536

Το 10306 ενεργοποιήθηκε με εντολή της υφυπουργού Ζωής Ράπτη που είναι αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας, σε μια προσπάθεια να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη ψυχολογική υποστήριξη έξι έως 10 συνεδριών στις οικογένειες των θυμάτων και στους τραυματίες της φονικής σύγκρουσης των δύο τρένων. Ηδη 152 επιβαίνοντες έλαβαν ένα τηλεφώνημα συμπαράστασης από επαγγελματίες ψυχικής υγείας της γραμμής 10306 για την κάλυψη των αναγκών τους και την ανακούφισή τους από όποιες ψυχολογικές συνέπειες του δυστυχήματος.

Ανταπόκριση

Η ανταπόκριση των επιβατών ήταν θετική, καθώς αισθάνθηκαν ότι έχουν υποστήριξη και δεν είναι αβοήθητοι. Τα στελέχη της γραμμής 10306 τούς ενημέρωσαν ότι μπορούν να καλέσουν οποιαδήποτε στιγμή νιώσουν άσχημα καθ’ όλο το 24ωρο και να ζητήσουν είτε εξ αποστάσεως είτε διά ζώσης υποστήριξη από τις μονάδες ψυχικής υγείας.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Αγωνία για την «αδελφή» της Αλίκης

Αγωνία για την εξαφανισμένη πρωταγωνίστρια της χρυσής εποχής του...

Aννα Παναγιωτοπούλου: Η νόσος του αιώνα «τσάκισε» τη «Μανταμ Σουσου»

Το φευγιό της σπουδαίας Aννας Παναγιωτοπούλου στα 76 της...

Πάνος Μιχαλόπουλος: Αυτοεξόριστος στην πατρική γη

Στο χωριό Μικρομάνη Μεσσηνίας, όπου βρίσκεται το πατρικό του...

Ο Γιώργος δεν είναι πονηρός

Με ένα μοναδικό εθιμοτυπικό που θύμιζε άλλες εποχές, έχοντας...

Πασχαλινοί Mykonians!

Αλλο που δεν ήθελαν οι... Mykonians για να βρεθούν...