Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Με τα νέα αμόρε Βασάλος και Βαλαβάνη

Στην Κρήτη με τον νέο της σύντροφο η Ευρυδίκη...

Αγκαλιτσες για in love ζευγαρακια

Φωτογραφημένες αγκαλιές για δύο ακριβοθώρητα ζευγάρια της εγχώριας showbiz!...

Πρόβα καλοκαιριού από τη showbiz

Πρόβα καλοκαιριού για τα «καυτά» κορίτσια της showbiz, που...

Οσα συνέβησαν μέσα και έξω από το φετινό Met Gala στη Νέα...

«Παρέλαση» με τα γυμνά κορμιά τους έκαναν οι διασημότερες...

Τραγωδία στα Τέμπη – Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Ληξιαρχείο Λάρισας

Γονείς και αδέλφια παραλάμβαναν σε κλειστά φέρετρα τους ανθρώπους τους

Σκηνές βγαλμένες από αρχαία τραγωδία εκτυλίσσονταν, χθες, τόσο στο Ληξιαρχείο της Λάρισας όσο και έξω από την ιατροδικαστική υπηρεσία, όπου μανάδες, πατεράδες και αδέλφια καλούνταν να παραλάβουν μέσα σε κλειστά φέρετρα ό,τι απέμεινε από τους δικούς τους ανθρώπους.

traina

Τα ουρλιαχτά και οι σπαρακτικές κραυγές πόνου και απόγνωσης έσκιζαν τις καρδιές όλων. Κανείς μα κανείς από όλους αυτούς δεν θα μπορέσει να πάρει έστω και για τελευταία φορά αγκαλιά το παιδί του, τον αδελφό, την αδελφή… Μια ληξιαρχική πράξη θανάτου και ένα κλειστό φέρετρο είναι ό,τι έχει απομείνει για το τελευταίο «αντίο».

Διαβάστε επίσης: Απασφάλισε ο Λιάγκας: «Του έκαναν σκονάκι για να βγει το λιγότερο τσαλακωμένος, η ξεφτίλα της ελληνικής πολιτικής»

nekrotomeio
Συγγενείς έξω από το Ληξιαρχείο Λάρισας

Οι νεκροί είναι 57, ένας παραπάνω από όσους δηλώθηκαν ως αγνοούμενοι. Οπως εξηγούν οι ειδικοί, κανένας συγγενής του 57ου δεν τον δήλωσε. Είχε προηγηθεί η ταυτοποίηση των σορών με DNA, ενώ οι αρμόδιοι αποφάσισαν να μη δουν οι συγγενείς τις σορούς. Μετά την ταυτοποίηση οι συγγενείς ειδοποιούνται από το Α.Τ. Λαρίσης να μεταβούν σε ένα από τα ξενοδοχεία της πόλης. Παρουσία ψυχολόγων, τους ανακοινώνεται ο θάνατος του συγγενούς τους. Και από τη μια στιγμή στην άλλη η αγωνία για την τύχη τους αλλά και η ελπίδα σβήνουν και δίνουν τη θέση τους στον θρήνο.

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία στα Τέμπη – Οι λυγμοί πατέρα αγνοούμενης έκαναν το «Πρωινό» να βυθιστεί στα δάκρυα

emak nosokomeio

Μέχρι και αργά χθες το βράδυ η επώδυνη διαδικασία αναγνώρισης συνεχιζόταν και είχαν ταυτοποιηθεί σχεδόν όλοι και είχαν ενημερωθεί τα συγγενικά τους πρόσωπα. Για το πόσο δύσκολη είναι η ταυτοποίηση θυμάτων από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη αλλά και το πρωτόκολλο που ακολουθείται μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» η ιατροδικαστής Αγγελική Ζαγγελίδου, η οποία στάθηκε επίσης στο πόσο προσοχή χρειάζεται η όλη διαδικασία. «Χθες μέχρι το απόγευμα είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία διερεύνησης των 57 σορών που προσήλθαν στο νεκροτομείο της Λάρισας. Επίσης ολοκληρώθηκε και η διαδικασία του ελέγχου των σάκων με τα τμήματα ιστών και τα μέλη. Μέχρι στιγμής δεν έχει έρθει κάποια άλλη σορός στο νεκροτομείο» είπε η ιατροδικαστής.

emak soroi

«Και οι τέσσερις ομάδες δούλεψαν στο νεκροτομείο επί 24ωρο και αφορούσαν τις ομάδες των νεκροτομών, της υποδοχής, της φωτογράφισης και της δαχτυλοσκόπησης. Ακολουθεί η διαδικασία του DNA. Ηδη, απ’ ό,τι γνωρίζω, σε εξέλιξη είναι ο έλεγχος και η ταυτοποίηση, 24 δείγματα έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι τώρα. Πιστεύω ότι μέχρι το βράδυ θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, η οποία είναι κι αυτή 24ωρη» πρόσθεσε. «Η διαχείριση θανάτων σε μαζικές απώλειες ζωής είναι πραγματικά κάτι πολύ δύσκολο. Απαιτεί προσήλωση, απαιτεί πολύ μεγάλη προσοχή και ταυτόχρονα συνεργασία πάρα πολλών ομάδων και γι’ αυτό δράττομαι της ευκαιρίας πραγματικά να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία.

kentriki

Ηταν μια 15μελής ιατροδικαστική ομάδα από ιατροδικαστές και τεχνικούς. Υπήρχαν τέσσερις ομάδες αντίστοιχων αστυνομικών, οι οποίοι γνωρίζουν το αντικείμενο, συνεργαζόμασταν άμεσα μαζί στον ίδιο χώρο για τις διαδικασίες δαχτυλοσκόπησης, φωτογράφισης, λήψης προσωπικών στοιχείων και υπήρχε και ταυτόχρονα ομάδα σε άλλον χώρο, η οποία ήταν σε άμεση συνεργασία και λήψη δειγμάτων από τους συγγενείς» σημείωσε και πρόσθεσε: «Επειδή ένας πολύ μεγάλος αριθμός θανόντων ήταν σε κατάσταση προχωρημένης κατάστασης καύσης, υπήρχε μια πολύ μεγάλη δυσκολία σε αυτό. Παρ’ όλα αυτά έγινε δυνατή η λήψη από το σύνολο των σορών. Υπάρχει ένα σχέδιο εδώ και λίγα χρόνια. Το σχέδιο διαχείρισης μαζικών απωλειών ζωής είναι το σχέδιο που ακολουθούμε κάθε φορά σε κάθε πολύνεκρο δυστύχημα. Υπάρχουν διάφορες ομάδες εξειδικευμένου προσωπικού οι οποίες εργάζονται πάνω στο αντικείμενο. Εμείς παίρνουμε τα δείγματα από τις σορούς και δεν ερχόμαστε σε επαφή με τους συγγενείς».

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γαμπρός στην Κρήτη

Με μια «σπορ θερινή» φωτογραφία ευχαρίστησε για τις ευχές...

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Αγωνία για την «αδελφή» της Αλίκης

Αγωνία για την εξαφανισμένη πρωταγωνίστρια της χρυσής εποχής του...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Aννα Παναγιωτοπούλου: Η νόσος του αιώνα «τσάκισε» τη «Μανταμ Σουσου»

Το φευγιό της σπουδαίας Aννας Παναγιωτοπούλου στα 76 της...

Ο Γιώργος δεν είναι πονηρός

Με ένα μοναδικό εθιμοτυπικό που θύμιζε άλλες εποχές, έχοντας...

Πασχαλινοί Mykonians!

Αλλο που δεν ήθελαν οι... Mykonians για να βρεθούν...