Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Λαχανάκια Βρυξελλών στην κουζίνα της Βέφας Αλεξιάδου

Η Βέφα Αλεξιάδου αποτελεί την «εθνική μας μαγείρισσα» και...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 04 Μαϊου

ΚΡΙΟΣ: Η φαντασία σας θα δουλέψει δημιουργικά και θα...

Η Κατερίνα Καινούργιου έκλεισε τα 39 και έβαλε πλώρη για… milf

«Ενας χρόνος πιο κοντά για να γίνω milf» έγραφε...

Τραγωδία στα Τέμπη: Χημικά και μολότοφ στο εξπρές της οργής

Kαι βομβίδες κρότου-λάμψης κατά των συγκεντρωμένων

Οργή λαού, φωνή θεού. Απ’ άκρου εις άκρον της χώρας καθημερινά πλήθη ξεχύνονται στους δρόμους της οργής ζητώντας Δικαιοσύνη.

Ο εθνικός πόνος και τα αμέτρητα ερωτήματα διαμορφώνουν ένα πρωτοφανές «εξπρές της οργής», που τείνει να «πνίξει» τους υπαιτίους αυτής της τραγωδίας. Πολίτες χωρίς κομματικές ταυτότητες, μωρομάνες με καρότσια και οικογένειες με νήπια και μικρά παιδιά βρέθηκαν το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος, στην προγραμματισμένη συγκέντρωση με πρωτοβουλία σωματείων, οργανώσεων και συλλογικοτήτων με αφορμή το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με τη… συγκρατημένη εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ., περίπου 10.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος για να διαμαρτυρηθούν, να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους σε όσους έμειναν πίσω να θυμούνται τους νεκρούς τους και εις ανάμνηση των νεκρών και αταυτοποίητων θυμάτων στο μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα.

Ωστόσο, κατά την πάγια στρατευμένη τακτική τους, ορισμένοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, τα οποία απάντησαν με εκτεταμένη ρίψη χημικών, που οδήγησε στη διάλυση της συγκέντρωσης και εξελίχτηκε σε ένα ανελέητο κυνηγητό στους δρόμους της Αθήνας.

mat

Για λίγα λεπτά το κέντρο θύμισε πολεμικό σκηνικό, με τους ταραξίες να πετούν μολότοφ και βεγγαλικά, και τους αστυνομικούς να εφορμούν άκριτα κατά του συγκεντρωμένου πλήθους. Οι διμοιρίες είχαν εντολές για απώθηση των ταραξιών, οι οποίοι κινήθηκαν από την πλατεία Συντάγματος μέσω της Πανεπιστημίου προς την Ομόνοια. Σε όλη τη διαδρομή σημειώθηκαν επιθέσεις κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απαντούσαν με χρήση χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης.

Μπροστά σε φωτορεπόρτερ

Μάλιστα, η… πρεμούρα των αστυνομικών δυνάμεων ήταν τέτοια, που δεν δίστασαν να χτυπήσουν τον κόσμο μπροστά στους δεκάδες δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που ήταν στο σημείο. Στην Ομόνοια, μάλιστα, άνδρας των ΜΑΤ έριξε απερίσκεπτα χημικά μέσα στον σταθμό του μετρό, προκαλώντας πανικό και δύσπνοια σε όσους ήταν μέσα. Στα επεισόδια και στις επιθέσεις τραυματίστηκαν εφτά αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ενώ συνελήφθησαν πέντε άτομα.

pano 1

Δυναμικό και μαζικό ήταν και το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη. Οι διαδηλωτές που έφτασαν έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης έγραψαν στο πεζοδρόμιο «Είστε Δολοφόνοι», ενώ κρέμασαν στην είσοδο του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης πανό στο οποίο αναγράφουν: «Οι ζωές μας έχουν αξία», «Πάμε και όπου βγει». Ομως, την ίδια στρατηγική ακολούθησε ο υπουργός Θεοδωρικάκος και στη Θεσσαλονίκη, χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις καταστολής κατά του συγκεντρωμένου κόσμου. Οι καταγγελίες για τις βιαιότητες κατά των ειρηνικών διαδηλωτών είναι δεκάδες και έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο, όπως φυσικά και η καθολική καταδίκη της άκριτης επίθεσης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Kινδύνεψαν και η εξεγερμένη Ρένεση και το παιδάκι της

Ανάμεσα στις χιλιάδες των διαδηλωτών στο Σύνταγμα που πήγαν ειρηνικά να διαδηλώσουν για την τραγωδία στα Τέμπη και δέχθηκαν τα χημικά ήταν και η ηθοποιός Κλέλια Ρένεση, η οποία από τη στιγμή που έγινε γνωστό το θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα δεν έχει σταματήσει να κάνει αναρτήσεις στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, παίρνοντας θέση για όλα τα κακώς κείμενα που οδήγησαν στον θάνατο συνανθρώπους μας!

renesi2

Μάλιστα, χθες η πρωταγωνίστρια της «Μουρμούρας» κατέβηκε στο κέντρο της Αθήνας μαζί με το ανήλικο παιδί της, το οποίο δέχτηκε, όπως και η μητέρα του, τα δακρυγόνα. Η ηθοποιός, φορώντας μαντίλι όπως και το παιδί της για να προστατευτούν και οι δυο από τα χημικά, προσπάθησε να διατηρήσει την ψυχραιμία της και ανέβασε τα ντοκουμέντα στο Instagram, ξεσπώντας:

klelia

«Ξεφτιλισμένοι, μας πήξατε στα χημικά! Κατεβήκαμε με τα παιδιά μας δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι και μας ρίξατε όλη τη ληγμένη χημεία της αποθήκης σας! Εξέγερση τώρα! Ξεφτιλισμένοι! Αναδροι!»

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...