Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Διασώστες «καθάριζαν» με λάστιχο γυναίκα στον Ωρωπό προτού την επιβιβάσουν στο ασθενοφόρο

Οι «άθλιοι» - Σε αργία ο ένας από τους διασώστες

Απανωτά τα σοκ για την ελληνική κοινωνία, αφού παράλληλα με τις ειδήσεις που έρχονται στην επιφάνεια, σχετικές με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ήρθε στη δημοσιότητα μέσω φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το περιστατικό με την 69χρονη γυναίκα από το Μαρκόπουλο Ωρωπού να συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στις 28 Φεβρουαρίου -ημέρα του βίαιου καθαρισμού της με λάστιχο στην πιλοτή της πολυκατοικίας όπου διαμένει, από τους διασώστες ιδιωτικού ασθενοφόρου- έχουν κάνει τον γύρο του διαδικτύου προκαλώντας, όπως ήταν φυσικό, αλυσιδωτές αντιδράσεις. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος διέταξε τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας για τα αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος, που αφορούν βασανιστήρια και προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, για το περιστατικό στο οποίο εμπλέκεται το διμελές πλήρωμα ασθενοφόρου εταιρίας που έχει συμβληθεί με τον Δήμο Ωρωπού για παροχή έργου. Ως θεσμός το Δημοτικό Ασθενοφόρο λειτουργεί με πρωτοβουλία του Δήμου Ωρωπού από το 2012, ώστε να εξυπηρετούνται άμεσα τα περιστατικά, χωρίς πολύωρες αναμονές ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ από την Αθήνα.

To πλήρωμα

Διευκρινίσεις σχετικά με το άθλιο περιστατικό «απάνθρωπης συμπεριφοράς» στον Ωρωπό έδωσε και το υπουργείο Υγείας, αναφέροντας ότι «το συγκεκριμένο πλήρωμα αφορά ιδιωτικό ασθενοφόρο που δεν σχετίζεται με το ΕΚΑΒ και το υπουργείο Υγείας. Ωστόσο, ο ένας από τους δύο ιδιωτικά εργαζομένους προκύπτει ότι παράλληλα είναι και υπάλληλος σε νοσοκομείο, με δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου. Ως εκ τούτου, παρότι η πράξη του έχει γίνει στο πλαίσιο του ιδιωτικού έργου, άσχετα από τα υπαλληλικά του καθήκοντα, λόγω της απαξίας της πράξης του τίθεται με εντολή του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη άμεσα σε αργία και κινείται η διαδικασία απόλυσής του».

ntropi

O δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης με ανάρτησή του ενημέρωσε πως για την υπόθεση διέταξε τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), στην οποία έχουν κληθεί να δώσουν κατάθεση η εταιρία, οι δύο διασώστες και όλοι οι πιθανοί εμπλεκόμενοι. Το αποτέλεσμα της ΕΔΕ θα σταλεί στον εισαγγελέα, ο οποίος διερευνά τις πιθανές ποινικές ευθύνες. Παράλληλα, ζήτησε από την ιδιωτική εταιρία που παρέχει ασθενοφόρα και πληρώματα να απομακρύνει τους δύο εργαζομένους που εμφανίζονται στις φωτογραφίες να πλένουν με λάστιχο την ηλικιωμένη γυναίκα, γυμνή και ξαπλωμένη πάνω σε μια κουβέρτα στην πιλοτή της πολυκατοικίας όπου διαμένει, προκειμένου να την αφήσουν να μπει μέσα στο ασθενοφόρο για τη μεταφορά της στο Νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτο το γεγονός αυτό» και «ντροπή για το ανθρώπινο είδος». Οπως πρόσθεσε μιλώντας στο Open και στην εκπομπή «Ανοιχτή επικοινωνία», «δεν υπάρχει δικαιολογία, οτιδήποτε κι αν έχει συμβεί».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο έρωτας της Mel B με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια

Στον μεγάλο έρωτά της με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια αναφέρθηκε...