Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Δεν «έσπασαν» τα ισόβια του δολοφόνου της 23χρονης Φαίης Μπλάχα

«Οχι» στον δολοφόνο

Οι φρικτές μνήμες από τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου της 23χρονης Φαίης Μπλάχα, στις 5 Απριλίου του 2013, αναβίωσαν στον Αρειο Πάγο, όπου συζητήθηκε η αίτηση αναίρεσης του πρωταγωνιστή του αποκαλούμενου «ερωτικού τριγώνου της Νέας Μάκρης» Βαγγέλη Στεφανάκη κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση!

stefanakis
Ο Βαγγέλης Στεφανάκης

Οι αρεοπαγίτες του Ζ’ Ποινικού Τμήματος του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου απέρριψαν τελικά τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του 35χρονου για αναγνώριση της ελαφρυντικής περίστασης της ειλικρινούς μετάνοιας, με αποτέλεσμα να μη «σπάσουν» τα ισόβια. Αρχικά ο ίδιος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών, όμως στη συνέχεια είχε ασκηθεί αναίρεση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία είχε γίνει δεκτή. Ετσι, η εφετειακή απόφαση του 2017 αναιρέθηκε, δικάστηκε εκ νέου πριν από τρία χρόνια και το Εφετείο τού επέβαλε ισόβια.

Το άγριο φονικό, που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη, μετά τις αποκαλύψεις, μεταξύ άλλων, για το ερωτικό τρίγωνο που είχε συνάψει ο 25χρονος -τότε- Βαγγέλης Στεφανάκης με το θύμα αλλά και την παντρεμένη αδελφή της, έγινε τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μάκρη. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο νεαρός ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την 23χρονη σύντροφό του Φαίη Μπλάχα, όταν εκείνη αντέδρασε στην παράλληλη σχέση που διατηρούσε με την παντρεμένη αδελφή της Μαριαλένα!

adelfes
Η Φαίη (δεξιά) με την αδελφή της Μαριαλένα

«Χτυπώντας τη με δύναμη και επαγγελματισμό, με γροθιές και κλοτσιές στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματος, με αποτέλεσμα να προκληθούν: κρανιοεγκεφαλική κάκωση με υπαραχνοειδή αιμορραγία και διάχυτο εγκεφαλικό οίδημα, αιμάτωμα στον αριστερό οφθαλμό με επέκταση στο ζυγωματικό και άλλες μικρότερες κακώσεις» ανέφερε η δικαστική απόφαση. Αλγεινές εντυπώσεις είχε προκαλέσει, ακόμη, η αποκάλυψη ότι η «πέτρα του σκανδάλου» διεκδικούσε επίμονα τον φίλο τής κατά εννέα χρόνια μικρότερης αδελφής της και είχε παραδεχτεί στην ίδια ότι είχε συνάψει ερωτικό δεσμό μαζί του!

Μετά τη δολοφονία ο 25χρονος ηλεκτρολόγος προσπάθησε να εμφανίσει τον θάνατο της άτυχης κοπέλας ως ατύχημα και έπειτα από συνεννόηση με την αδελφή της είπε στον πατέρα της 23χρονης αλλά και στις αστυνομικές Αρχές ότι η Φαίη κατέληξε στο νοσοκομείο όχι λόγω του ξυλοδαρμού, αλλά επειδή χτυπήθηκε από αυτοκίνητο! Ο δε Στεφανάκης, που μετά τον θάνατο της 23χρονης παντρεύτηκε, επέστρεψε στο σπίτι του και κοιμήθηκε λίγο αφότου μετέφερε την άτυχη κοπέλα στο νοσοκομείο! Η άτυχη 23χρονη νοσηλεύτηκε σε κωματώδη κατάσταση σε ιδιωτική κλινική, όπου στις 30 Απριλίου υπέκυψε τελικά στα τραύματά της.

Η αδελφή της, η οποία είχε χαρακτηρίσει μεγάλο λάθος την ερωτική σχέση της με τον 35χρονο -σήμερα- ισοβίτη, το 2017 είχε κριθεί ένοχη για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία και είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δυόμισι ετών με τριετή αναστολή, καθώς το δικαστήριο τής αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Μετά το συμβάν και την πρωτοβάθμια δίκη, η ίδια διέκοψε κάθε επαφή με τα μέλη της οικογένειάς της και προσπάθησε να χτίσει τη ζωή της από την αρχή, ενώ απασχολούνταν επαγγελματικά στις επιδείξεις σκύλων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...