Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, 2025

Η υπευθυνότητα ως δέσμευση των παρόχων τυχερών παιγνίων και ως στάση ζωής...

Το μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα Υπεύθυνου...

Ορθάνοιχτες οι πόρτες για συνεργασία Καγιά με Σκάι

Στον αέρα του Σκάι θα κάνει την επόμενη εμφάνισή...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Μαρία Καβογιάννη: Απόλαυσε τη φίλη της Ορνέλα Λούτη στη σκηνή

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους θεατές του θεάτρου Εν...

Σε απεργιακό κλοιό σήμερα όλη η χώρα

24ωρη πανελλαδική απεργία

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα σήμερα, με τους εργαζομένους στον δημόσιο, τον ιδιωτικό τομέα, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα λιμάνια, τα νοσοκομεία και τα σχολεία να απεργούν, καλώντας σε συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις και τις παραλείψεις στον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου, που οδήγησαν στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ), το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά (ΕΚΠ) αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για σήμερα, μετατρέποντας τη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε απεργία, απαιτώντας να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το «δολοφονικό έγκλημα» του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Στην ανακοίνωσή του το ΕΚΑ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για την άμεση λήψη μέτρων ασφαλείας σε όλες τις γραμμές σταθερής τροχιάς του πανελλαδικού και αστικού σιδηροδρομικού δικτύου (ΟΣΕ – ΣΤΑΣΥ – ΤΡΑΜ), καθώς και σε όλα τα αστικά δίκτυα μεταφορών προσώπων (ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΟΑΣΘ κ.λπ.), με την εφαρμογή συστημάτων ασφαλείας, ανεξαρτήτως κόστους για τις επιχειρήσεις».

Σχετικές αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία έχουν λάβει και τα σωματεία εργαζομένων της Hellenic Train (Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Ελξης, με την Πανελλήνια Ενωση Σταθμαρχών ΟΣΕ). Παράλληλα, 24ωρη απεργία ανακοίνωσε και η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

Επίσης, για σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καλεί σε συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. «Ενώνουμε τις φωνές μας με τα εργατικά σωματεία και συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων την Τετάρτη 8 Μάρτη σε όλη τη χώρα και στην Αθήνα στις 12.30 μ.μ. στα Προπύλαια» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η ΟΓΕ. Στα Προπύλαια καλούν και πολλοί φοιτητικοί σύλλογοι σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι. «Την Τετάρτη 8 Μάρτη κλείνουμε τη σχολή μας και συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο φοιτητών – μαθητών – εργαζομένων».

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη του

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.




Μποζουκια Αθηνα