Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Οι άνθρωποι στο Εκουαδόρ που γεννήθηκαν νάνοι ζουν περισσότερα χρόνια και αρρωσταίνουν...

Μια σπάνια μορφή νανισμού μπορεί να κρύβει το μυστικό...

Ο Alpha θέλει τον Μπισμπίκη για τις σειρές «Τα κόκκινα φανάρια» και...

Μήλον της Εριδος ο Μπισμπίκης! Δύο σειρές πολιορκούν τον...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος...

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Απόπειρα δολοφονίας αρχινονού έξω από την πίστα της Λιόλιου

Σε διαρκή πόλεμο για την ηγεμονία της νύχτας βρίσκεται...

«Κράξιμο» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων για τα κενά ασφαλείας στα τρένα

Καταγγελία για εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν στη χώρα μας και σπαταλήθηκαν αλλού

Κόκκινη κάρτα για τα κενά ασφαλείας στα ελληνικά τρένα μάς είχαν δείξει τα στελέχη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων, αλλά η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες δεν έκαναν τίποτα με αποτέλεσμα την τραγωδία στα Τέμπη.

tempi 3

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών βλέπαμε πάντα ότι η Ελλάδα κατατάσσεται μεταξύ των χειρότερων “μαθητών”, με μάλλον χαμηλές επιδόσεις όσον αφορά την ασφάλεια, που μετράται στον αριθμό των θανατηφόρων ατυχημάτων σε σχέση με το μήκος του δικτύου και τον αριθμό των επιβατικών χιλιομέτρων. Επίσης, έχουμε διαπιστώσει ένα θέμα με τον εθνικό φορέα διερεύνησης, διότι δεν έχουμε λάβει ποτέ καμία έκθεση διερεύνησης» δήλωσε χθες ο εκτελεστικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων (ERA) Γιόζεφ Ντοπελμπάουερ σε συνέντευξή του στο Euronews.

Διαβάστε επίσης: Λάκης Λαζόπουλος για Τέμπη: «Κύριε Πορτοσάλτε θα πηγαίνατε σε μάνα που έχασε το παιδί να πείτε…»

syntrimia

Καταγγέλλει δε ότι τα εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν στη χώρα μας σπαταλήθηκαν αλλού και όχι για την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου. «Είναι σίγουρα προβληματικό το γεγονός ότι τα χρήματα δεν δαπανήθηκαν όπως είχε προγραμματιστεί. Και είναι επίσης προβληματικό το γεγονός ότι η θέση σε λειτουργία του ευρωπαϊκού συστήματος διαχείρισης της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας αναβλήθηκε τώρα για το 2023.

Διαβάστε επίσης: Εκπαιδευτής μηχανοδηγών για τραγωδία στα Τέμπη: «Ο σταθμάρχης έβλεπε την κονσόλα και δεν ήξερε τι του γινόταν»

kentriki martiries 1

Δεν γνωρίζουμε ποια ήταν η πραγματική αιτία του δυστυχήματος. Αλλά τα συστήματα αυτά υπάρχουν για να μειώνουν τον κίνδυνο ανθρώπινου λάθους. Και τέτοια συστήματα μειώνουν δραματικά τον κίνδυνο ανθρώπινου λάθους. Ετσι, αν το σύστημα είναι σε λειτουργία, η πιθανότητα για ανθρώπινο λάθος θα είχε μειωθεί δραστικά» τονίζει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων. Χθες έφτασαν στην Ελλάδα εμπειρογνώμονες του ERA προκειμένου να συναντηθούν με τις αρμόδιες ελληνικές Αρχές.

hellenictrain

Εκτός από τον εκτελεστικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων (ERA) Γιόζεφ Ντοπελμπάουερ (κεντρική φωτό), στην Αθήνα ήρθε και ο διευθυντής Επίγειων Μεταφορών της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κρίστιαν Σμιτ, προκειμένου να συναντηθούν με τους αρμοδίους του υπουργείου Μεταφορών για την τεχνική υποστήριξη στον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της ασφάλειας των ελληνικών σιδηροδρόμων.

vagonia kentriki

Επίσης, στην αντιπροσωπία συμμετέχει η Ελζμπιέτα Λουκανιούκ, αρμόδια για θέματα ασφάλειας σιδηροδρόμων στο γραφείο της επιτρόπου Μεταφορών Αντίνα Βάλεαν. Υπενθυμίζεται πως την επίσκεψη των εμπειρογνωμόνων της επιτροπής και της ERA είχε ανακοινώσει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Τη βοήθεια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων έχει ζητήσει την ίδια ημέρα η ελληνική ρυθμιστική Αρχή ασφάλειας σιδηροδρόμων (ΡΑΣ). Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την οδηγία για την ασφάλεια (Ε.Ε.) 2016/798 η υποχρέωση διερεύνησης ατυχημάτων ανήκει στο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

kentriki

Τα κράτη διασφαλίζουν ότι διενεργείται έρευνα από τον φορέα διερεύνησης, ύστερα από οποιοδήποτε σοβαρό ατύχημα στο σιδηροδρομικό σύστημα της Ενωσης. «Στόχος της έρευνας είναι η βελτίωση, όπου είναι δυνατόν, της σιδηροδρομικής ασφάλειας και της πρόληψης ατυχημάτων» αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ERA, στελέχη του οποίου είναι από χθες στην Αθήνα και κάνουν φύλλο και φτερό τα συστήματα ασφαλείας των ελληνικών σιδηροδρόμων.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Οργισμένη ανάρτηση της Λιόλιου για τις ατάκες του Ψινάκη στο «J2US»

Η Κατερίνα Λιόλιου «άδειασε» μέσω Instagram τον Ηλία Ψινάκη...