Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

Τραγωδία στα Τέμπη – Ο άνθρωπος δεν γυρίζει πίσω

Το μήνυμα των συγγενών των αδικοχαμένων θυμάτων μετά τις ανακοινώσεις των μέτρων από την κυβέρνηση

Ηχηρό μήνυμα στέλνουν οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των μέτρων της κυβέρνησης, θρηνώντας τους δικούς τους ανθρώπους που δεν γυρίζουν πίσω με… αποζημιώσεις.

«Ο,τι και να δώσουν, ο άνθρωπος δεν γυρίζει πίσω. Τι να τα κάνεις αυτά; Είμαστε κατεστραμμένοι όλοι, αυτό έχω να πω» δήλωσε χθες ο Γιώργος Κουτσόπουλος, αδελφός 21χρονου επιβάτη που σκοτώθηκε στη φονική σύγκρουση των τρένων, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις των μέτρων της κυβέρνησης για τις οικογένειες των θυμάτων. Εξοργισμένος ο αδελφός του 21χρονου Τάσου, τονίζει πως το κράτος ήξερε για τα προβλήματα του σιδηροδρόμου.

tempi 3

«Τίποτα, τίποτα, τι να μας πουν; Οτι πήγαιναν τα παιδάκια μας να σπουδάσουν και τα σκότωσαν; Τι να πω; Ηθελαν να τα σκοτώσουν τα παιδιά; Πώς να απαντήσω; Το είχαν στημένο, ήθελαν να το κάνουν; Είναι μπα@@@ το κράτος που ζούμε; Να τους πω ότι θα βρεθεί δικαιοσύνη απ’ όλο τον κόσμο και ότι ο Θεός βλέπει πολλά πράγματα και θα τους κρίνει όλους. Ο Θεός βλέπει, εγώ αυτό μόνο έχω να πω. Ο Θεός βλέπει και κάποια μέρα θα κριθούν όλοι» ανέφερε ο κ. Κουτσόπουλος.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Κούγιας, που εκπροσωπεί τις οικογένειες 11 θυμάτων, δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρονται μέχρι στιγμής για τις αποζημιώσεις. «Σιγά σιγά αρχίζω και συναντώ τους συγγενείς των θυμάτων οι οποίοι μας επέλεξαν και εμένα και τους συνεργάτες μου.

treno 2 1

Ούτε ένας δεν μου έχει θίξει ακόμη θέμα αποζημίωσης. Ούτε ένας δεν έχει πει τίποτα. Εκείνο που λένε όλοι είναι “γιατί” και το δεύτερο “πώς θα ζήσουμε από δω και πέρα”. Ειδικά αυτοί που είχαν ένα παιδί μόνο» ανέφερε. Επισήμανε, επίσης, τον κίνδυνο παραγραφής των αδικημάτων για την τραγωδία στα Τέμπη, εάν δεν προχωρήσει γρήγορα η ανάκριση, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση πως οι συγγενείς των θυμάτων θα πρέπει να περιμένουν πολλά χρόνια για να δικαιωθούν.

«Δεν θα δικαιωθούν. Θα παραγραφούν τα αδικήματα, εάν δεν γίνει γρήγορη ανάκριση και δεν έχουμε σύντομα σεβασμό στο τεκμήριο αθωότητας. Οχι να τα τυλίξουμε σε μια κόλλα χαρτί, όπως λέγαμε παλιά στα χωριά μας. Και όχι γιατί πρέπει το δημόσιο αίσθημα να ικανοποιηθεί και να αρχίζουμε να κρατούμε προσωρινά ανθρώπους που δεν πρέπει να κρατηθούν» παρατήρησε.

trena 1

Στο ίδιο μήκος κύματος ως προς την αδιαφορία των οικογενειών για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ήταν και ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας. «Είναι το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση. Θετικό είναι ότι το έκανε, βέβαια. Το θέμα είναι να μη φτάνουμε σε τέτοιες καταστάσεις για να σχολιάζουμε μέτρα» επισήμανε.

«Αυτές οι οικογένειες έχουν -έτσι απλά- καταστραφεί. (…) Ενοχλούμαι στην παρούσα φάση να μιλάω γι’ αυτό, γιατί κανένα από τους ανθρώπους με τους οποίους έχω έρθει σε επαφή δεν τον ενδιαφέρει η αποζημίωση.

treno 2

Κανένας δεν με έχει ρωτήσει το παραμικρό που σχετίζεται με αποζημιώσεις, τους είναι πραγματικά αδιάφορο. Παρ’ όλα αυτά, θα είναι υπεύθυνοι για τις αποζημιώσεις, εναγόμενοι δηλαδή, και η Hellenic Train και ο ΟΣΕ και ενδεχομένως και το Ελληνικό Δημόσιο» συμπλήρωσε. Πάντως, ο πατέρας της 28χρονης Ελπίδας που χάθηκε στα Τέμπη χαρακτήρισε «βάλσαμο» τα μέτρα της κυβέρνησης, αν και όλος ο χρυσός του κόσμου δεν θα φέρει πίσω την κόρη του…

TRENA6689

«Ευχαριστώ την κυβέρνηση για τα μέτρα που πήρε. Δεν γνωρίζω αν είναι αρκετά ή αν είναι λίγα, διότι μπορεί να αγγίζουν και άλλους 56 ανθρώπους» δήλωσε ο Χρήστος Χούπας. «Την κόρη μου δεν πρόκειται να μου τη φέρει πίσω κανείς, ούτε ακόμα και αν έταζαν τον χρυσό όλου του πλανήτη» ανέφερε στον Σκάι. «Αυτά τα μέτρα που πήρε η Πολιτεία είναι βάλσαμο στην πληγωμένη ψυχή μας. Και πιστεύω ότι και εγώ και κάποιοι άλλοι θα τα αξιοποιήσουμε» πρόσθεσε.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...