Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Τραγωδία στα Τέμπη – Το «εξπρές της οργής» συνεχίζει

Με σύνθημα «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί»

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες ελληνικές πόλεις για να διαμαρτυρηθούν για την τραγωδία στα Τέμπη, απαιτώντας δικαίωση για τα θύματα.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα και ολοκληρώθηκε με πορεία μέχρι τα γραφεία του ΟΣΕ στο Μεταξουργείο. «Αυτός ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί ως την τελική δικαίωση» είναι το μήνυμα που έστειλαν οι ομιλητές από σωματεία και συνδικάτα στο μεγάλο συλλαλητήριο εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών και συνδικάτων.

tempi 3

«Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να παραγραφεί, δεν θα το αφήσουμε να ξεχαστεί. Εμείς όλοι θα γίνουμε των νεκρών μας η φωνή» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.«Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», «Σήψη και μπόχα το σύστημα εκπέμπει, ποτέ δεν θα ξεχάσουμε το έγκλημα στα Τέμπη», «Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές», «ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία, το έγκλημα αυτό έχει ιστορία» και «Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί» ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν στο Σύνταγμα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ., στη συγκέντρωση συμμετείχαν πάνω από 12.000 διαδηλωτές. Ομως, σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις, ξεπέρασαν τους 20.000.

treno 2 1

Στην πλατεία Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο, κοντά στα γραφεία του ΟΣΕ, μικρή ομάδα αγνώστων πέταξε μάρμαρα, πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών και προκάλεσε φθορές. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και βομβίδων κρότου-λάμψης, ενώ προχώρησαν σε δέκα προσαγωγές και δύο συλλήψεις.

Στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στο άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τη συμμετοχή μελών σωματείων, οργανώσεων γυναικών, φοιτητών, μελών της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και απλών πολιτών.

treno4586

Με σύνθημα «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί», οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση απαίτησαν να μην επαναληφθεί ανάλογη τραγωδία και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους υπαιτίους.

Πορείες εκατοντάδων ατόμων πραγματοποιήθηκαν στην Πάτρα και τη Λάρισα. Ανθρωποι όλων των ηλικιών έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, ενώ η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Λάρισας τύπωσε ένα εισιτήριο τρένου στη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, «χωρίς επιστροφή», όπως σημειώνει, με τα σήματα της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

trena 1

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, όπου εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές και συνταξιούχοι επανέλαβαν την απαίτηση της κοινωνίας για απόδοση ευθυνών σε όσους ευθύνονται για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Οι συγκεντρωμένοι έστειλαν μήνυμα κατά των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της ερχόμενης Πέμπτης 16 Μαρτίου.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...