Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δημήτρης Ρούσσος: Ο τραγουδοποιός που πέρασε και από το «The Voice», είναι...

Οταν δεν γράφει τα δικά του τραγούδια, ο Δημήτρης...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που ...

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 25 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μην έχετε το κέρδος ως απόλυτη και μοναδική...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

«Κιβωτός του Κόσμου» – Την απόφαση των εισαγγελέων περιμένουν ο πατέρας Αντώνιος και οι επτά συνεργάτες του

Ενδεχόμενη άσκηση ποινικών διώξεων - Η υπόθεση αφορά ασέλγεια και ξυλοδαρμούς εις βάρος ανήλικων φιλοξενουμένων στην δομή

Την απόφαση των εισαγγελέων, η οποία θα καθορίσει εάν θα βρεθούν στον… προθάλαμο του ανακριτικού γραφείου ή όχι, αναμένουν από ώρα σε ώρα ο πατέρας Αντώνιος και οι υπόλοιποι επτά συνεργάτες του, για τη μεγάλη υπόθεση ασέλγειας και κακοποιητικών συμπεριφορών εις βάρος ανήλικων φιλοξενουμένων σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου».

kivotos df 2

Η έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση, την οποία διενήργησαν οι δύο εισαγγελείς Ανηλίκων Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη Κυριακή Τσίχλη, έχει ολοκληρωθεί, καθώς από το εισαγγελικό γραφείο πέρασαν και κατέθεσαν και οι μάρτυρες που είχε προτείνει η πλευρά των εμπλεκομένων. Αυτό που μένει, πλέον, είναι να κριθεί αν η Εισαγγελία θα προχωρήσει σε άσκηση ποινικών διώξεων εις βάρος του ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου» και των υπόλοιπων εμπλεκομένων.

Σε περίπτωση, πάντως, που ασκηθούν διώξεις, τότε τις επόμενες εβδομάδες οι εμπλεκόμενοι θα κληθούν να περάσουν την πόρτα του ανακριτή, στον οποίο θα διαβιβαστεί η σχετική δικογραφία, προκειμένου να απολογηθούν. Αμέσως μετά ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την «τύχη» τους, σε ποινικό επίπεδο.

kivotos 4

Για τη συγκλονιστική αυτή υπόθεση, την οποία η Δικαιοσύνη άρχισε να ερευνά στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου, τόσο ο πατέρας Αντώνιος όσο και οι πρώην συνεργάτες του στην «Κιβωτό» είχαν κληθεί από τις δύο εισαγγελείς ως ύποπτοι τέλεσης αδικημάτων με ιδιαίτερη ηθική απαξία.

Ο ασκός του Αιόλου

Συγκεκριμένα, ο ιδρυτής της «Κιβωτού» είχε κληθεί ως ύποπτος τέλεσης του κακουργήματος της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, αλλά και ως ύποπτος τέλεσης του πλημμελήματος της ηθικής αυτουργίας σε σωματική βλάβη αδυνάμων κατά συρροή. Οι επτά συνεργάτες του ιερέα κλήθηκαν ως ύποπτοι τέλεσης του αδικήματος της σωματικής βλάβης σε βάρος αδυνάμων. Ανάμεσά τους βρίσκεται και μία εργαζόμενη σε δομή της «Κιβωτού» στην περιφέρεια, η οποία είχε κληθεί ως ύποπτη για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

KIVOTOS 7

Ο ασκός του Αιόλου για τον πατέρα Αντώνιο άνοιξε όταν 19χρονος φιλοξενούμενος σε δομές της «Κιβωτού» τον κατήγγειλε για σεξουαλική κακοποίησή του. Στις δύο καταθέσεις που έδωσε στις Αρχές ο νεαρός «αποτύπωσε» με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες σειρά ασελγών πράξεων εις βάρος του από τον ιερέα.

«Οταν πηγαίναμε στη θάλασσα και κάναμε μπάνιο, κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών μέσα στη θάλασσα, πνιξίματα και πατητές, άρχισε να βάζει το χέρι του μέσα στο μαγιό μου και να μου πιάνει τα οπίσθιά μου. Στην αρχή μια φορά κατά τη διάρκεια του μπάνιου και προς το τέλος δέκα φορές κατά τη διάρκεια του μπάνιου…» είχε καταθέσει στις Αρχές ο 19χρονος για να προσθέσει: «Ενώ μου χάιδευε την πλάτη, έβαλε το χέρι του μέσα στο εσώρουχό μου και άρχισε να μου τρίβει τα οπίσθια. Οσο πέρναγε ο καιρός, εκτός από το να με χαϊδεύει στα οπίσθια, είχε αρχίσει να μου κατεβάζει το παντελόνι και το εσώρουχο από την πίσω μεριά, ενώ ήμουν σκυμμένος μού έδινε φιλιά. Οποιαδήποτε στιγμή έβρισκε ευκαιρία δεν κρατιόταν και έβαζε το χέρι του στα οπίσθιά μου, μέσα στο εσώρουχο. Τρεις φορές είχε επιχειρήσει, εκτός από τα οπίσθιά μου, να μου πιάσει και τα γεννητικά μου όργανα, αλλά επειδή εγώ πεταγόμουν, αμέσως το σταματούσε».

KIVOTOS KOSMOU 1 1

Εκτός, όμως, από την κατάθεση-φωτιά του 19χρονου, στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμη μία μαρτυρία για σεξουαλική κακοποίηση. Αυτή προέρχεται από 15χρονο φιλοξενούμενο σε δομή της «Κιβωτού» στον Βόλο, ο οποίος περιέγραψε και εκείνος στις Αρχές ανάλογες ασελγείς πράξεις από τον ιερέα.

Από την πλευρά του, ο πατέρας Αντώνιος, με το υπόμνημα που κατέθεσε στις εισαγγελείς, αρνήθηκε τα πάντα, κάνοντας λόγο για ψευδείς και ανυπόστατες καταγγελίες, που στόχο έχουν να πλήξουν το έργο της «Κιβωτού». «Λόγω προφανών σκοπιμοτήτων, έπειτα από 25 χρόνια ευδόκιμης λειτουργίας, υποβλήθηκαν δύο καταγγελίες σε βάρος της διοίκησης της “Κιβωτού”, που άκριτα υιοθετήθηκαν από ορισμένες μόνον Αρχές, φορείς και μέσα. Δύο καταγγελίες προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες.

kivotos df 1

Μάλιστα, η επομένη “αντέγραφε” τις αοριστολογίες και τα αβάσιμα περιστατικά της προηγούμενης» ανέφερε στο υπόμνημά του ο ιερέας και τα επιχειρήματα που προέβαλε «ζυγίζουν» τώρα οι δύο εισαγγελείς για να αποφασίσουν σχετικά με την άσκηση δίωξης. Τις καταγγελίες εις βάρος τους για σωματικές κακοποιήσεις παιδιών, με στέρηση τροφής, ξυλοδαρμούς και άλλες τέτοιου τύπου… τιμωρίες, αρνήθηκαν, τέλος, και τα υπόλοιπα ελεγχόμενα πρόσωπα με τα υπομνήματα που είχαν υποβάλει στις εισαγγελείς.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...