Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πότε και πού ντύνεται γαμπρός ο «Greek Freak»

Γάμος αλά ελληνικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά την...

Το 2050 ο μισός πλανήτης θα φορά γυαλιά μυωπίας

Με γοργό ρυθμό εξαπλώνεται πανδημία που ωστόσο περνάει απαρατήρητη...

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Το Ναυάγιο της Ζακύνθου παραμένει κλειστό λόγω κατολισθήσεων

Άβατο

Το Ναυάγιο, η πλέον διάσημη παραλία της Ζακύνθου και από τις διασημότερες διεθνώς, ξανακλείνει μετά τις τελευταίες διαπιστώσεις του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ).

Σύμφωνα με την αυτοψία, που διενεργήθηκε στις 8 Μαρτίου από επιστημονικό κλιμάκιο του ΟΑΣΠ υπό την καθοδήγηση του προέδρου, του καθηγητή Ευθύμιου Λέκκα, διαπιστώθηκε «εκτεταμένος κατολισθητικός κίνδυνος λόγω διάβρωσης στα περιμετρικά πρανή». Με βάση τα ευρήματα της αυτοψίας, έγινε σύσκεψη μεταξύ του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, του υπουργείου Νησιωτικής Πολιτικής, του υπουργείου Τουρισμού, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων υπό τον συντονισμό της Προεδρίας της κυβέρνησης, για την εφαρμογή της απαγόρευσης πρόσβασης στην παραλία Ναυάγιο τη φετινή τουριστική περίοδο. Συμφωνήθηκε, επίσης, η κατάσταση να επανεκτιμάται δύο φορές ετησίως, έπειτα από νέες επιτόπιες αυτοψίες.

lekkas 2
Ευθύμιος Λέκκας

Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Σεπτεμβρίου του 2022 το συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου είχε αποφασίσει την απαγόρευση της πρόσβασης για λόγους ασφαλείας. «Τον Σεπτέμβρη είχαμε κατολισθήσεις, αποτέλεσμα σεισμικής δραστηριότητας» υπενθύμισε ο υπουργός. Διευκρινίζοντας ότι «άλλο η σεισμική δραστηριότητα, άλλο η διάβρωση των πρανών».

navagio

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας μιλώντας για τη διάσημη παραλία, που πρέπει να ξανακλείσει μετά τον έλεγχο και τις διαπιστώσεις του ΟΑΣΠ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Κατά την άποψή μου, είναι σωστή η εισήγηση του κ. Λέκκα. “Το προλαμβάνειν κρείττον του θεραπεύειν”» ανέφερε χαρακτηριστικά στον Σκάι. «Τα καραβάκια θα πηγαίνουν, αλλά δεν θα αποβιβάζουν και οι τουρίστες δεν θα κολυμπάνε προς την παραλία.

kikilias kentriki
Βασίλης Κικίλιας

Εγινε σύσκεψη την Τετάρτη και με βάση εισήγηση του καθηγητή, θα κλείσει το Ναυάγιο, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα επιστημονικά δεδομένα του ΟΑΣΠ, δεδομένης της μεγάλης επισκεψιμότητας της περιοχής κατά την τουριστική περίοδο» διευκρίνισε ο κ. Κικίλιας.Ο υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε, δε, ότι «η ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών είναι πάνω απ’ όλα». Συμφωνήθηκε, τέλος, η κατάσταση να επανεκτιμάται ανά εξάμηνο, έπειτα από νέες επιτόπιες αυτοψίες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...