Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

«Σασμός»: O Μαθιός με την Βασιλική είναι έτοιμοι να μάθουν αν περιμένουν...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η πολυπόθητη στιγμή...

Παύλος Κυριάκης: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας chef παίζει μεγάλη… μπάλα στην Κρήτη

Όταν ο Μύρων και η Έλενα Τουπογιάννη κατέληξαν στο...

Η θρυλική Καίτη Γκρέυ πήρε εξιτήριο έπειτα από έναν μήνα στην Εντατική

Εξιτήριο για το σπίτι της, έπειτα από σχεδόν έναν...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 19 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣ: Παρόλο που δεν θα λύσετε οριστικά κάποια σημαντικά...

Νεκρός σε τροχαίo με μηχανή «φάντασμα» ο διεθυντής κυκλοφορίας του ΟΣΕ

Θρίλερ με τον «τροχονόμο» του ΟΣΕ!

Περίεργες συμπτώσεις που προκαλούν εύλογες απορίες αναδεικνύει ο τραγικός θάνατος του διευθυντή Κυκλοφορίας του ΟΣΕ Κωνσταντίνου Χρυσάγη, ο οποίος σκοτώθηκε ακαριαία όταν η μηχανή «φάντασμα» που οδηγούσε, με κατεύθυνση προς Σούνιο, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και συγκρούστηκε με διερχόμενο αυτοκίνητο στο 38ο χιλιόμετρο της παραλιακής Αθηνών – Σουνίου, στο Λαγονήσι!

treno 1 1

Το φοβερό τροχαίο, το οποίο συνέβη σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία η κοινή γνώμη προσπαθεί ακόμη να συνέλθει από το σοκ του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, έγινε στις 13.55 χθες, όταν ο 66χρονος «τροχονόμος» του ΟΣΕ δοκίμασε να κάνε προσπέραση με τη μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα που οδηγούσε. Για λόγους που ακόμη ερευνώνται, ο άτυχος διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ έχασε τον έλεγχο και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, όπου εκείνη ακριβώς τη στιγμή ερχόταν ένα λευκό βαν.

lagonisi
Tα αυτοκίνητα που ενεπλάκησαν στο τροχαίο

Ο 66χρονος έκανε ελιγμό για να το αποφύγει, όμως η μηχανή του χτύπησε στο πίσω μέρος του βαν και, προτού προλάβει να αντιδράσει κανείς, προσέκρουσε μετωπικά με αυτοκίνητο που ακολουθούσε, με συνέπεια ο ίδιος να εκσφενδονιστεί στον αέρα και να προσγειωθεί στο έδαφος, βρίσκοντας ακαριαίο θάνατο, και να τραυματιστούν οι οδηγοί του βαν και του Ι.Χ. αυτοκινήτου, ο ένας εξ αυτών σοβαρά και ο άλλος πιο ελαφρά. Ενδεικτικό τού πόσο σφοδρή ήταν η σύγκρουση είναι το γεγονός ότι το λευκό βαν βγήκε εκτός πορείας και έπεσε στα βράχια!

Tα αυτοκίνητα που ενεπλάκησαν στο τροχαίο

Εκτός από τη δεδομένη χρονική στιγμή κατά την οποία συνέβη το τροχαίο (σ.σ.: σήμερα συμπληρώνεται ακριβώς ένας μήνας από την τραγωδία των Τεμπών!), υπάρχουν ακόμα περίεργες συμπτώσεις που δεν γίνεται να περάσουν απαρατήρητες. Η πρώτη έχει να κάνει με το γεγονός ότι το τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον Κωνσταντίνο Χρυσάγη συνέβη προτού ο ίδιος κληθεί, λόγω της ιδιότητάς του, να καταθέσει στις δικαστικές Αρχές για τη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στη «ματωμένη» κοιλάδα των Τεμπών!

Η μηχανή του 66χρονου Κωνσταντίνου Χρυσάγη.

Να σημειωθεί ότι ο 66χρονος υπήρξε επί χρόνια προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κυκλοφορίας και Διαχείρισης Χωρητικότητας, που είχε υπό την ευθύνη της τον έλεγχο και την επιθεώρηση εφαρμογής προγραμμάτων δρομολογίων, τον έλεγχο για την εφαρμογή των κανονισμών ασφαλείας, των προτύπων κυκλοφορίας και των σχεδίων έκτακτης ανάγκης. Επιπλέον, στις αρμοδιότητες της εν λόγω διεύθυνσης περιλαμβάνονταν η διαχείριση και η εποπτεία λειτουργίας των σταθμών, καθώς και η διαχείριση και η εποπτεία του προσωπικού ασφαλείας. treno15Τέλος, ήταν επιφορτισμένος με την άμεση επίβλεψη των κέντρων τηλεδιοίκησης, αλλά και με τον συντονισμό, τη διαχείριση, την καταγραφή πληροφοριών που σχετίζονται με την κυκλοφορία, τη χρήση του δικτύου και την κίνηση των αμαξοστοιχιών. Συνεπώς, ο Κωνσταντίνος Χρυσάγης είχε να εισφέρει πολλά και σημαντικά στοιχεία στην υπό εξέλιξη δικαστική έρευνα για την τραγωδία, αν ο θάνατος δεν είχε άλλα σχέδια για εκείνον!

Η δεύτερη σύμπτωση αφορά το γεγονός ότι ο 66χρονος συμμετείχε σε πλήθος υπηρεσιακών επιτροπών που είχαν διερευνήσει πρόσφατα και παλαιότερα σιδηροδρομικά συμβάντα, όπως το δυστύχημα στο Αδενδρο και η σύγκρουση αμαξοστοιχιών έξω από τη Λιβαδειά κατά τη διάρκεια του χιονιά του Ιανουαρίου του 2022. Τέλος, δεν μπορεί να παραγνωρίσει κανείς το γεγονός ότι ο 66χρονος υπήρξε προϊστάμενος του 63χρονου επιθεωρητή Δημήτρη Νικολάου, ο οποίος πήρε αναρρωτική άδεια ενός μήνα αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και ήταν υπεύθυνος για τον 59χρονο σταθμάρχη Βασίλη Σαμαρά, ο οποίος παρέσυρε στον θάνατο 57 ανθρώπους!

treno44444

Μυστηριώδεις συνθήκες

Σε μια προσπάθεια να πέσει φως στις μυστηριώδεις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο άτυχος διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ, ειδικοί εμπειρογνώμονες θα κάνουν αυτοψία στον τόπο του δυστυχήματος και θα ελέγξουν τη μοτοσικλέτα του 66χρονου, ο οποίος περιγράφεται ως ιδιαίτερα ήρεμος και προσεκτικός οδηγός.

treno 4

Παράλληλα, το Α΄ Τμήμα Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής, που διενεργεί προανάκριση για το τροχαίο δυστύχημα, θα εξετάσει το υλικό από τις κάμερες που είναι εγκατεστημένες στο μήκος της διαδρομής που ακολούθησε η μηχανή του αδικοχαμένου διευθυντή Κυκλοφορίας, ο οποίος επρόκειτο σύντομα να συνταξιοδοτηθεί, αλλά δεν πρόλαβε.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...