Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

Δέκα χρόνια φυλάκιση στον 47χρονο που χτύπησε και έστειλε στην εντατική τη σύντροφό του

Ο αθλητής τζούντο ισχυρίστηκε ότι είχε πιει αλκοόλ και χασίς, και της έριξε τρία... χαστούκια όταν του είπε ότι υπάρχει άλλος

Τον δρόμο της επιστροφής στη φυλακή πήρε χθες, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ο 47χρονος… νταής της Αργυρούπολης Βαγγέλης Γιαννούλης, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2022 είχε ξυλοκοπήσει ανηλεώς την 41χρονη σύντροφό του.

Δικαστές και ένορκοι κατέληξαν στην ετυμηγορία τους για τον κατηγορούμενο χωρίς βεβαίως στο ακροατήριο να βρίσκεται η άτυχη γυναίκα, η οποία αμέσως μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της παρέμεινε για δύο μήνες στην Εντατική και μέχρι σήμερα βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης. Η απόφαση της έδρας για τον 47χρονο αθλητή του τζούντο ήταν 10 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση. Ομόφωνα ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

olga dimitrakopoulou
Η Ολγα σήμερα

Ωστόσο, κατά πλειοψηφία το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, με το σκεπτικό ότι μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της άτυχης Ολγας Δημητρακοπούλου ειδοποίησε τηλεφωνικά την αδελφή του και εκείνη με τη σειρά της το ΕΚΑΒ, γεγονός που, όπως ανέφερε ο εισαγγελέας της έδρας, συνέβαλε στο να παραμείνει στη ζωή το θύμα.

Παρ’ όλα αυτά, ο 47χρονος πριν τηλεφωνήσει στην αδελφή του είχε αφήσει την άτυχη γυναίκα σε άθλια κατάσταση μέσα στο διαμέρισμα και αποφάσισε να παραδοθεί στις Αρχές αφού πλέον είχε παρέλθει το Αυτόφωρο. Αμέσως μετά την απολογία του στην ανάκριση είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος, αναμένοντας τη δίκη του σε πρώτο βαθμό.

«Τρία χαστούκια»

Κατά την απολογία του ο 47χρονος, σχεδόν προκλητικά και «κόντρα» στην ιατροδικαστική έκθεση που κατέγραψε απίστευτες κακώσεις και κατάγματα στο σώμα της άτυχης γυναίκας -ακόμη και μετατόπιση των οστών της κεφαλής της-, υποστήριξε πως το μόνο που έκανε ήταν να της ρίξει τρία χαστούκια. Για πρώτη φορά, μάλιστα, ανέφερε πως είχε καταναλώσει πριν από την επίθεση μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και είχε καπνίσει χασίς.

vaggelis giannoulis

Περιγράφοντας τη σχέση του με το θύμα ο 47χρονος, ο οποίος είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών, ισχυρίστηκε πως η ένταση με τη σύντροφό του ξεκίνησε όταν εκείνη, δύο ημέρες πριν, του είχε πει ότι υπήρχε άλλος άνθρωπος στη ζωή της. Δίνοντας στη συνέχεια τη δική του εκδοχή για όσα προηγήθηκαν μεταξύ τους την ημέρα της επίθεσης, ο κατηγορούμενος ανάφερε: «Ξυπνήσαμε το απόγευμα. Ημουν χάλια ψυχολογικά, γιατί είχα πιστέψει σε αυτή τη σχέση. Μου είχε πει ότι υπήρχε κάποιος άλλος άνθρωπος στη ζωή της. Οσο υπάρχει κάποιος άλλος δεύτερος άνθρωπος, πάει να πει ότι εσένα όλο αυτό το διάστημα σε κοροϊδεύει. Από το απόγευμα ξεκίνησα μόνος μου να πίνω ρακί μέχρι τα ξημερώματα. Κάποια στιγμή έκανα και χάσις. Κάνω καθημερινά χρήση χασίς παραπάνω από έξι χρόνια.

viasmos 1

Οταν πήγα να ξαπλώσω, εκείνη ήταν ήδη στο κρεβάτι και τότε γύρισε και μου είπε: “Θέλω να σου πω και κάτι άλλο ακόμη”. Μου είπε ότι είχε κάτι με έναν Αλβανό που είχε γνωρίσει στη λαϊκή αγορά. (…) Είχε τύχει αυτός να την έχει πάρει τηλέφωνο και να της στείλει και μηνύματα. Τότε, όταν τη ρώτησα, μου έλεγε ότι απλά την ενοχλεί και είχε ορκιστεί και στο παιδί της. Γύρισα καταπάνω της και σηκώθηκα όρθιος. Τη χαστούκισα τρεις φορές. Ηταν ξαπλωμένη. Σηκώθηκε και ήταν καθιστή, και τότε της είπα: “Πώς μπορείς να ορκίζεσαι στο παιδί σου;” Ξαφνικά την είδα γυρισμένη στο πλάι. Επαθα σοκ. Στην αρχή νόμιζα ότι το έκανε στα ψέματα. Φώναζα το όνομά της, αλλά δεν ανταποκρινόταν. Πήρα το 166 και βγήκε τηλεφωνητής. Το έκλεισα, πήρα την αδελφή μου και της ζήτησα να ειδοποιήσει ασθενοφόρο. Ημουν μεθυσμένος και σε μια κατάσταση που δεν μπορούσα να διαχειριστώ, και έφυγα από το σπίτι».

Μάλιστα, ο 47χρονος ισχυρίστηκε πως έχει διαγνωστεί με ψυχιατρική νόσο και πως μετά την προφυλάκισή του λαμβάνει αγωγή. «Ζητώ συγγνώμη από εκείνη και την οικογένειά της. Μακάρι να γίνει καλά και πιστεύω ότι θα γίνει» είπε ολοκληρώνοντας την απολογία του.

vaggelis giannoulis1
Ο Βαγγέλης Γιαννούλης όταν οδηγήθηκε στον εισαγγελέα

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου για το αδίκημα για το οποίο κρίθηκε εν τέλει ένοχος, αμφισβητώντας τον ισχυρισμό ότι χαστούκισε μόνο το θύμα, όπως επίσης και τα συμπεράσματα της πραγματογνωμοσύνης που προσκόμισε σχετικά με την ψυχική του υγεία. Οπως, μεταξύ άλλων, ανέφερε ο εισαγγελέας, επικαλούμενος την ιατροδικαστική έκθεση, δεν υπήρχε σημείο στο σώμα της ατυχής γυναίκας που να μην είχε πλήγματα. «Αυτά δεν γίνονται με τρία χαστούκιαείναι αδύνατον» ανέφερε χαρακτηριστικά.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...