Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025

Δημήτρης Αλεξανδρής: Πού εντοπίσαμε τον ηθοποιό;

Ο Δημήτρης Αλεξανδρής «σκίζει» με την ερμηνεία του στη σειρά «Να μ’αγαπάς». Ο καταξιωμένος ηθοποιός παρά τα καθημερινά και πολύωρα γυρίσματα της σειράς βρήκε χρόνο και πήγε να δει συναδέλφους του σε παράσταση.

Ξέσπασε ο Ανδρέας Μικρούτσικος: «Πνιγόμαστε στην πρώτη μεγάλη βροχή, τα μαύρα μας...

Στην έναρξη της εκπομπής «Buongiorno» της Πέμπτης όπως ήταν αναμενόμενο μίλησαν για την κακοκαιρία.

Επετειακή εκδήλωση: 15 χρόνια «δημοκρατία»

Η εφημερίδα «δημοκρατία» γιορτάζει 15 χρόνια κυκλοφορίας με μια...

Κιμ Κατράλ: Παντρεύτηκε η «Σαμάνθα» του «Sex and the city» τον κατά...

Η Κιμ Κατράλ στα 69 της παντρεύτηκε τον σύντροφό της, Russel Thomas στο Λονδίνο. Η πρωταγωνίστρια του «Sex and the city» με τον νεότερο συνάδελφό της

Τι υποστήριξε στην απολογία του ο σταθμάρχης που έφυγε μισή ώρα νωρίτερα από το ωράριό του

«Μαϊμού» υπερωρίες

Τις «μαϊμού» υπερωρίες κατά τις εννεάωρες βάρδιες που έκαναν οι σταθμάρχες παραδέχθηκε ο 50χρονος που έφυγε μισή ώρα νωρίτερα από το ωράριό του, αφήνοντας μόνο τον άπειρο 59χρονο συνάδελφό του Βασίλη Σαμαρά που προκάλεσε τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

«Αρνούμαι παντελώς ως αβάσιμο και νομικά αστήρικτο τον ισχυρισμό περί της δήθεν υποχρέωσής μου ως σταθμάρχη να παραμείνω στον Σ.Σ. Λάρισας την 28η Φεβρουαρίου 2023 μέχρι τις 23.00, που αναγράφεται στο Φύλλο Παρουσίας Σταθμαρχών του μηνός αυτού» υποστήριξε ο κατηγορούμενος στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε προχθές στον εφέτη ανακριτή ο οποίος χειρίζεται τη δικογραφία για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

«Η αναγραφή αυτή δεν έχει την έννοια της συνυπηρέτησης για τις ώρες 22.00 έως 23.00 των σταθμαρχών της 2ης και της 3ης βάρδιας (αλλά και για τις 6.00 με 7.00 και τις 14.00 με 15.00 αντίστοιχα), αλλά τον χρόνο εντός του οποίου θα πρέπει να συντελεστεί ομαλώς και με ασφάλεια η μεταβίβαση της υπηρεσίας από τον έναν στον άλλον και, κατ’ επέκταση, η ανάληψη της ευθύνης από τον επόμενο σταθμάρχη. Αυτό συμβαίνει πάντοτε και με όλους του σταθμάρχες και σε όλους τους Σ.Σ. της χώρας μας» συμπλήρωσε ο σταθμάρχης.

Ο κατηγορούμενος αρνείται πως έπρεπε να ήταν μέχρι τις 11 το βράδυ στο σταθμαρχείο, αν και προβλεπόταν από το πρόγραμμα βαρδιών. «Η κοινή ώρα δεν υπάρχει, γιατί στα χρονικά σημεία εκείνα συντρέχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος, όπως, π.χ., στιγμιαία μεγαλύτερη συμφόρηση κυκλοφορίας. Υπάρχει καθαρά και μόνο για τη διασφάλιση της ασφαλούς παράδοσης – παραλαβής από τον έναν σταθμάρχη της μιας βάρδιας στον άλλον. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο. Ερχεται ο σταθμάρχης της νέας βάρδιας, ενημερώνεται από τον προηγούμενο, παραλαμβάνει υπηρεσία και υπογράφει το βιβλίο και αποδεσμεύεται ο προηγούμενος, ο οποίος κι αποχωρεί» ισχυρίστηκε. Μάλιστα, παραδέχθηκε ότι έφυγε από τη βάρδια του στις 10.30 και όχι στις 11 το βράδυ, διορθώνοντας μάλιστα με μπλάνκο τη βάρδια.

«Από αβλεψία μου είχα συμπληρώσει όμως λαθεμένα την ώρα παράδοσης, την οποία και διόρθωσα στο σωστό, κάνοντας όμως μουτζούρα, την οποία και διόρθωσα πάραυτα με διορθωτικό μπλάνκο, χωρίς όμως τούτο να αλλάζει κάτι στο πραγματικό γεγονός ότι η ώρα παράδοσης – παραλαβής της υπηρεσίας μου ως σταθμάρχη είναι η 22.30, δηλαδή αυτή που αναγράφεται στο βιβλίο» αναφέρει σχετικά στο απολογητικό του υπόμνημα 36 σελίδων.

Έντονη κυκλοφορία

Στην απολογία του ο 50χρονος σταθμάρχης ρίχνει ευθύνες στον 59χρονο προφυλακισμένο συνάδελφό του Βασίλη Σαμαρά για όσα ακολούθησαν. Μάλιστα, διαψεύδει τον ισχυρισμό του 59χρονου ότι είχε πολλή δουλειά μέχρι τις 11 το βράδυ, που έμεινε μόνος του, καθώς ο ίδιος είχε φύγει από τις 22.30

«Από τις 22.11 που ήρθε στον Σ.Σ. Λάρισας η IC 63, την οποία διευθέτησα εγώ, μέχρι τις 22.45, που θα ερχόταν κανονικά από την πορεία του ο προαστιακός 2597, κανένα άλλο τρένο δεν είχε να κινηθεί εντός των χωρικών ορίων του Σ.Σ. Λάρισας. Δεν βάζω στο σημείο αυτό τους ελιγμούς που ούτως ή άλλως έγιναν από εμένα. Τα λέω αυτά για να τονίσω ότι το επιχείρημα περί δήθεν αγχωτικής κατάστασης και έντονης κυκλοφορίας μεταξύ 22.30 και 23.00, που επιχείρησε ο κ. Σαμαράς να παρουσιάσει εξεταζόμενος ενώπιόν σας, είναι απολύτως αβάσιμο» υποστηρίζει ο 50χρονος συγκατηγορούμενος σταθμάρχης που ήταν στην απογευματινή βάρδια.

Στην απολογία του αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό που συνέβη λίγα λεπτά αργότερα, όταν ο ίδιος είχε ήδη πάει σπίτι του και του τηλεφώνησε ο 59χρονος προφυλακισμένος συνάδελφός του Βασίλης Σαμαράς για άλλο πρόβλημα που είχε παρουσιαστεί στο μεσοδιάστημα.

«Στις 23.15 δέχθηκα ένα τηλέφωνο, το οποίο δεν είχα καταχωρισμένο. Ηταν ο Βασίλης Σαμαράς, ο οποίος με ρώτησε αν μ’ ενοχλεί για να μου αναφέρει κάτι. Του απάντησα πως φυσικά και όχι, καθόσον μόλις είχα φτάσει στο σπίτι μου. Μου είπε ότι οι μηχανοδηγοί του 2597 κατά την είσοδο προς τη ΜΟΡΤΑ βρήκαν ανάποδα την αιχμή Νο 116 και του έκαναν σχετική παρατήρηση και του είπαν ότι θα το κατέγραφαν στο φύλλο πορείας. Τον ρώτησα τελικώς τι έκανε και εάν έβαλε την αμαξοστοιχία στη ΜΟΡΤΑ ή όχι, και μου απάντησε θετικά, ήτοι ότι έκανε τον χειρισμό που ήταν αναγκαίος και διορθώθηκε η αιχμή και όλα τελείωσαν καλώς. Μου τα έλεγε λίγο μπερδεμένα και με ασάφεια, οπότε του απάντησα να μη δώσει άλλη σημασία και να κάνει τη δουλειά του και να έρθει στο γραφείο της επιθεώρησης την επόμενη μέρα, που θα ήμουν εκεί, μια και ήμουν υπεύθυνος πορισμάτων και συμβάντων, για να μου τα πει καλύτερα» περιέγραψε.

Ομως η συνάντηση αυτή δεν έγινε ποτέ, καθώς λίγα λεπτά αργότερα σημειώθηκε η σύγκρουση των δύο τρένων, οδηγώντας στον θάνατο 57 ανθρώπους…

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ο Γιάννης Λάτσιος είχε 15 χρόνια να δει τα πρώην πεθερικά του, βρέθηκαν στην ορκωμοσία του Άγγελου»

Μία αποκάλυψη έκανε ο Γιώργος Λιάγκας κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το Πρωινό» της Πέμπτης.

Ενοχλημένη η Καμπούρη με τη Μεσσαροπούλου: «Το λέει αυτό εκείνη που είναι γυναίκα και μητέρα;»

Η Δέσποινα Καμπούρη κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το πρωινό» της Πέμπτης βλέποντας τα σχόλια της Τίνας Μεσσαροπούλου για το διαζύγιο της Σίσσυς Χρηστίδου πήρε θέση.

Ποιος είπε πως ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα; Το πιο ερωτευμένο ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ!

Είναι ζευγάρι πολλά χρόνια και η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με τον γάμο και τις δύο κόρες τους.

Γιάννης Βούρος: «Το τραγούδι που θέλω να ακούγεται στην κηδεία μου είναι…»

Ο Γιάννης Βούρος καλεσμένος της εκπομπής «Buongiorno» το πρωί της Τετάρτης μεταξύ άλλων εξομολογήθηκε ποιο τραγούδι θέλει να παίζει στην κηδεία του.

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ’ όταν είχαμε συνεργαστεί»

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ' όταν είχαμε συνεργαστεί», είπε η

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Το ζευγάρι αγκαλιά σε βραδινή του έξοδο

Ο Γιώργος Λιάγκας έχει βρει στο πρόσωπο της Μαρίας Αντωνά την ευτυχία.

«Χαρούμενα 50 άντρα μου! Ο βράχος μου που με αντέχει 22 χρόνια»

Η ηθοποιός γιόρτασε τα γενέθλια του συζύγου της σε ένα λαμπερό πάρτι ενώ δεν παρέλειψε να χορέψει και ένα ζεϊμπέκικο.



Μποζουκια Αθηνα