Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024

Η απάντηση της Σάττι στους haters

Τη στιγμή που το ελληνικό «Ζάρι» της Eurovision ανεβαίνει...

Τα ιστορικά Κούλουμα του ζωγράφου Σπύρου Βασιλείου στο σπίτι ατελιέ κάτω από...

Καθαρά Δευτέρα του 1925. Ενας νεαρός σπουδαστής της Σχολής...

Γιώργος Σαμπάνης: Στο δυναμικό της Panik Records

Στο δυναμικό της Panik Records ανήκει πλέον (και) ο...

Η Κερασία Σαμαρά στο πλευρό του Βασιλόπουλου για το «Κουαρτέτο»

Η Κερασία Σαμαρά πήρε τη θέση της Νάντιας Μουρούζη...

Τι υποστήριξε στην απολογία του ο σταθμάρχης που έφυγε μισή ώρα νωρίτερα από το ωράριό του

«Μαϊμού» υπερωρίες

Τις «μαϊμού» υπερωρίες κατά τις εννεάωρες βάρδιες που έκαναν οι σταθμάρχες παραδέχθηκε ο 50χρονος που έφυγε μισή ώρα νωρίτερα από το ωράριό του, αφήνοντας μόνο τον άπειρο 59χρονο συνάδελφό του Βασίλη Σαμαρά που προκάλεσε τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

treno254354

«Αρνούμαι παντελώς ως αβάσιμο και νομικά αστήρικτο τον ισχυρισμό περί της δήθεν υποχρέωσής μου ως σταθμάρχη να παραμείνω στον Σ.Σ. Λάρισας την 28η Φεβρουαρίου 2023 μέχρι τις 23.00, που αναγράφεται στο Φύλλο Παρουσίας Σταθμαρχών του μηνός αυτού» υποστήριξε ο κατηγορούμενος στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε προχθές στον εφέτη ανακριτή ο οποίος χειρίζεται τη δικογραφία για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

treno 4

«Η αναγραφή αυτή δεν έχει την έννοια της συνυπηρέτησης για τις ώρες 22.00 έως 23.00 των σταθμαρχών της 2ης και της 3ης βάρδιας (αλλά και για τις 6.00 με 7.00 και τις 14.00 με 15.00 αντίστοιχα), αλλά τον χρόνο εντός του οποίου θα πρέπει να συντελεστεί ομαλώς και με ασφάλεια η μεταβίβαση της υπηρεσίας από τον έναν στον άλλον και, κατ’ επέκταση, η ανάληψη της ευθύνης από τον επόμενο σταθμάρχη. Αυτό συμβαίνει πάντοτε και με όλους του σταθμάρχες και σε όλους τους Σ.Σ. της χώρας μας» συμπλήρωσε ο σταθμάρχης.

treno 2 1

Ο κατηγορούμενος αρνείται πως έπρεπε να ήταν μέχρι τις 11 το βράδυ στο σταθμαρχείο, αν και προβλεπόταν από το πρόγραμμα βαρδιών. «Η κοινή ώρα δεν υπάρχει, γιατί στα χρονικά σημεία εκείνα συντρέχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος, όπως, π.χ., στιγμιαία μεγαλύτερη συμφόρηση κυκλοφορίας. Υπάρχει καθαρά και μόνο για τη διασφάλιση της ασφαλούς παράδοσης – παραλαβής από τον έναν σταθμάρχη της μιας βάρδιας στον άλλον. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο. Ερχεται ο σταθμάρχης της νέας βάρδιας, ενημερώνεται από τον προηγούμενο, παραλαμβάνει υπηρεσία και υπογράφει το βιβλίο και αποδεσμεύεται ο προηγούμενος, ο οποίος κι αποχωρεί» ισχυρίστηκε. Μάλιστα, παραδέχθηκε ότι έφυγε από τη βάρδια του στις 10.30 και όχι στις 11 το βράδυ, διορθώνοντας μάλιστα με μπλάνκο τη βάρδια.

syntrimia

«Από αβλεψία μου είχα συμπληρώσει όμως λαθεμένα την ώρα παράδοσης, την οποία και διόρθωσα στο σωστό, κάνοντας όμως μουτζούρα, την οποία και διόρθωσα πάραυτα με διορθωτικό μπλάνκο, χωρίς όμως τούτο να αλλάζει κάτι στο πραγματικό γεγονός ότι η ώρα παράδοσης – παραλαβής της υπηρεσίας μου ως σταθμάρχη είναι η 22.30, δηλαδή αυτή που αναγράφεται στο βιβλίο» αναφέρει σχετικά στο απολογητικό του υπόμνημα 36 σελίδων.

Έντονη κυκλοφορία

Στην απολογία του ο 50χρονος σταθμάρχης ρίχνει ευθύνες στον 59χρονο προφυλακισμένο συνάδελφό του Βασίλη Σαμαρά για όσα ακολούθησαν. Μάλιστα, διαψεύδει τον ισχυρισμό του 59χρονου ότι είχε πολλή δουλειά μέχρι τις 11 το βράδυ, που έμεινε μόνος του, καθώς ο ίδιος είχε φύγει από τις 22.30

«Από τις 22.11 που ήρθε στον Σ.Σ. Λάρισας η IC 63, την οποία διευθέτησα εγώ, μέχρι τις 22.45, που θα ερχόταν κανονικά από την πορεία του ο προαστιακός 2597, κανένα άλλο τρένο δεν είχε να κινηθεί εντός των χωρικών ορίων του Σ.Σ. Λάρισας. Δεν βάζω στο σημείο αυτό τους ελιγμούς που ούτως ή άλλως έγιναν από εμένα. Τα λέω αυτά για να τονίσω ότι το επιχείρημα περί δήθεν αγχωτικής κατάστασης και έντονης κυκλοφορίας μεταξύ 22.30 και 23.00, που επιχείρησε ο κ. Σαμαράς να παρουσιάσει εξεταζόμενος ενώπιόν σας, είναι απολύτως αβάσιμο» υποστηρίζει ο 50χρονος συγκατηγορούμενος σταθμάρχης που ήταν στην απογευματινή βάρδια.

Στην απολογία του αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό που συνέβη λίγα λεπτά αργότερα, όταν ο ίδιος είχε ήδη πάει σπίτι του και του τηλεφώνησε ο 59χρονος προφυλακισμένος συνάδελφός του Βασίλης Σαμαράς για άλλο πρόβλημα που είχε παρουσιαστεί στο μεσοδιάστημα.

treno15

«Στις 23.15 δέχθηκα ένα τηλέφωνο, το οποίο δεν είχα καταχωρισμένο. Ηταν ο Βασίλης Σαμαράς, ο οποίος με ρώτησε αν μ’ ενοχλεί για να μου αναφέρει κάτι. Του απάντησα πως φυσικά και όχι, καθόσον μόλις είχα φτάσει στο σπίτι μου. Μου είπε ότι οι μηχανοδηγοί του 2597 κατά την είσοδο προς τη ΜΟΡΤΑ βρήκαν ανάποδα την αιχμή Νο 116 και του έκαναν σχετική παρατήρηση και του είπαν ότι θα το κατέγραφαν στο φύλλο πορείας. Τον ρώτησα τελικώς τι έκανε και εάν έβαλε την αμαξοστοιχία στη ΜΟΡΤΑ ή όχι, και μου απάντησε θετικά, ήτοι ότι έκανε τον χειρισμό που ήταν αναγκαίος και διορθώθηκε η αιχμή και όλα τελείωσαν καλώς. Μου τα έλεγε λίγο μπερδεμένα και με ασάφεια, οπότε του απάντησα να μη δώσει άλλη σημασία και να κάνει τη δουλειά του και να έρθει στο γραφείο της επιθεώρησης την επόμενη μέρα, που θα ήμουν εκεί, μια και ήμουν υπεύθυνος πορισμάτων και συμβάντων, για να μου τα πει καλύτερα» περιέγραψε.

treno4586

Ομως η συνάντηση αυτή δεν έγινε ποτέ, καθώς λίγα λεπτά αργότερα σημειώθηκε η σύγκρουση των δύο τρένων, οδηγώντας στον θάνατο 57 ανθρώπους…

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...

Ελένη Νταράλα: Στο ψυχιατρείο η αδελφή του Νταλάρα!

Ωρες αγωνίας για την ετεροθαλή αδελφή του Γιώργου Νταλάρα,...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Βικτώρια προσπαθεί να κρύψει την ταραχή

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...