Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Λαχανάκια Βρυξελλών στην κουζίνα της Βέφας Αλεξιάδου

Η Βέφα Αλεξιάδου αποτελεί την «εθνική μας μαγείρισσα» και...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 04 Μαϊου

ΚΡΙΟΣ: Η φαντασία σας θα δουλέψει δημιουργικά και θα...

Η Κατερίνα Καινούργιου έκλεισε τα 39 και έβαλε πλώρη για… milf

«Ενας χρόνος πιο κοντά για να γίνω milf» έγραφε...

Αποζημίωση από ΟΣΕ σε γυναίκα επιβάτη που ακρωτηριάστηκε το 2000

«Σκάει» 200.500 €

«Κορυφή του παγόβουνου» φαίνεται πως ήταν η φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, λόγω της ασυνεννοησίας του σταθμάρχη με τους μηχανοδηγούς, καθώς και στο παρελθόν είχαν σημειωθεί σοβαρά δυστυχήματα.

rages kentriki

Ενα ακόμα ατύχημα με ευθύνη του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας είχε σημειωθεί πριν από 23 χρόνια, τον Φεβρουάριο του 2000, στον σταθμό του Παλαιοφαρσάλου, όπου είχε προκληθεί ο σοβαρός τραυματισμός μιας γυναίκας, οδηγώντας στον ακρωτηριασμό των κάτω άκρων της. Αυτό έκρινε το Εφετείο Λάρισας, το οποίο καταδίκασε σε δεύτερο βαθμό τον ΟΣΕ σε αποζημίωση 200.500 ευρώ για τον ακρωτηριασμό της επιβάτου.

trena6988

Η άτυχη γυναίκα ταξίδευε στις 8 Φεβρουαρίου 2000 από την Αθήνα με προορισμό την Καλαμπάκα. Αρχικά επιβιβάστηκε σε αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, με ενδιάμεσο σταθμό τον Παλαιοφάρσαλο. Εκεί θα κατέβαινε μαζί με άλλους επιβάτες. Ομως, ενώ βρισκόταν στα σκαλοπάτια του βαγονιού, η αμαξοστοιχία ξεκίνησε, με αποτέλεσμα η γυναίκα να χάσει την ισορροπία της και να πέσει από το σκαλοπάτι στο οποίο βρισκόταν στο κρηπίδωμα με τα πόδια της προς την κατεύθυνση της αμαξοστοιχίας, τα οποία ακρωτηριάστηκαν από τις μεταλλικές ρόδες του βαγονιού.

Η τραυματίας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καρδίτσας και ακολούθως στο ΚΑΤ Αθηνών, όπου νοσηλεύτηκε μέχρι τις 9 Απριλίου 2000 και υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό των κάτω άκρων περίπου στο ύψος των γονάτων. Στη συνέχεια κρίθηκε αναγκαία η μετάβασή της στο Ινστιτούτο Αποκατάστασης του Σικάγου στις ΗΠΑ για την καλύτερη αποκατάσταση της υγείας της και την τοποθέτηση τεχνητών μελών.

trainose

Το δικαστήριο έκρινε πως «το επίδικο ατύχημα οφείλεται σε αποκλειστική αμέλεια του μηχανοδηγού της αμαξοστοιχίας, του προϊσταμένου υπηρεσίας της αμαξοστοιχίας και του σταθμάρχη του σταθμού, οι οποίοι ήταν όργανα της εναγομένης, προστηθέντες από αυτήν στις ως άνω υπηρεσίες».

Ο ΟΣΕ άσκησε έφεση, αλλά και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο καταδίκασε και πάλι τον οργανισμό για τον σοβαρό τραυματισμό της γυναίκας σε αποζημίωση 200.485 ευρώ, κρίνοντας πως υπήρξε αποκλειστική υπαιτιότητά του για τον τραυματισμό της.

Η απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Λάρισας αναφέρει σχετικά: «Το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο που με την εκκαλούμενη απόφαση σε όμοια κατ’ αποτέλεσμα κρίση κατέληξε, έστω και με ελλιπή αιτιολογία που συμπληρώνεται με αυτήν της παρούσας (άρθρο 534 ΚπολΔ), και έκανε εν μέρει δεκτή την αγωγή ως κατ’ ουσίαν βάσιμη και υποχρέωσε την εναγομένη να καταβάλει στην ενάγουσα το ποσό των 40.293 ευρώ, ενώ επιπλέον αναγνώρισε την υποχρέωση της εναγομένης να καταβάλει στην ενάγουσα το συνολικό ποσό των 160.192.80 ευρώ (99.592,80 + 60.600), ορθώς κατ’ αποτέλεσμα τον νόμο ερμήνευσε και εφάρμοσε και τις ενώπιόν του προσαχθείσες αποδείξεις εκτίμησε».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Το μήνυμα της Μενεγάκη πριν από τις διακοπές του Πάσχα

Η ωραία Ελένη κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι... στα μέσα κοινωνικής...