Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου, 2025

Λαμπερή πρεμιέρα για ένατη χρονιά για τα «Χριστούγεννα του Σκρουτζ»

Με κατάμεστο θέατρο και αδιάκοπο χειροκρότημα έγινε για 9η...

Γιορτινό «δώρο» στην Κάιλι Μινόγκ

Για πρώτη φορά στην καριέρα της, που άρχισε τη...

Κουκουράκης και Χάσκα τα… τσούγκρισαν στο Ιnstagram

Τηλεοπτικοί εραστές ναι... αλλά στην πραγματικότητα unfollow! Δύσκολα θα...

Πέννυ Ρόγκα στο PS Blog: «Υπήρξαν φίλοι μου που εξαφανίστηκαν όταν νόσησα...

Ένας χρόνος έχει περάσει από την ημέρα που η...

Οργή κατά της Hellenic Train που επέστρεψε το αντίτιμο του εισιτηρίου σε επιβάτες

«Ψυχολογικός βιασμός»

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η απόφαση της ιταλικής Hellenic Train να επιστρέψει το αντίτιμο των εισιτηρίων στους επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας 62 που σκόρπισε τον θάνατο σε 57 ανθρώπους, ενώ ακόμα και σήμερα, ένα μήνα μετά, τραυματίες δίνουν μάχη για τη ζωή.

Η εταιρία αποφάσισε να επιστρέψει το αντίτιμο των εισιτηρίων σε οικογένειες των θυμάτων επειδή το ταξίδι «δεν ολοκληρώθηκε», μια αδιανόητη και εξοργιστική ενέργεια που φτάνει στα όρια προσβολής της μνήμης των 57 θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Η καταβολή των χρημάτων έγινε σε συγγενείς των θανόντων αλλά και επιζώντες. Tα χρήματα καταβλήθηκαν στους λογαριασμούς όσων είχαν εκδώσει εισιτήριο ηλεκτρονικά και τα στοιχεία τους υπάρχουν στη βάση δεδομένων της Hellenic Train. Η απόφαση αυτή των Ιταλών έχει προκαλέσει αναστάτωση και οργή σε οικογένειες θυμάτων και διασωθέντες επιβάτες.

Ως ψυχολογικό βιασμό χαρακτηρίζει αυτή την ενέργεια της Hellenic Train ο αδελφός του αδικοχαμένου Βάιου Βλάχου, Βαγγέλης. «Αυτή η επιστροφή των χρημάτων μπορεί να γίνει με αίτηση των επιβατών. Αυτό γίνεται για ακύρωση -που δεν έγινε- ή για καθυστέρηση.

Λογιστικά αυτό που συνέβη είναι μια καθυστέρηση πάνω των 60 λεπτών. Με συγχωρείτε, αλλά η καθυστέρηση είναι άνω του ενός μήνα. Γιατί πρέπει να περνάμε κάτι τέτοιο; Να ανακαλύπτουμε τέτοια πράγματα, που σε πιέζουν να αποδεχτείς κάτι που δεν θέλεις να αποδεχτείς; Αυτό το πράγμα είναι ψυχολογικός βιασμός» δήλωσε ο Βαγγέλης Βλάχος.

Εξοργισμένος είναι και ο Στέλιος Ρίμπας, πατέρας επιβάτη που σώθηκε, καθώς βρισκόταν στο 6ο βαγόνι τη στιγμή της σύγκρουσης. «Είμαι εξοργισμένος. Δεν έχω ενημέρωση για κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής. Η κόρη μου ήταν από αυτούς που έφτασαν στη Θεσσαλονίκη με λεωφορείο μετά τη σύγκρουση» ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι η Hellenic Τrain έχει γνωστοποιήσει πως θα καταβάλει στις οικογένειες των θανόντων επιβατών προκαταβολή αποζημίωσης ύψους 42.000 ευρώ, στους τραυματίες επιβάτες 5.000 ευρώ εάν κατά την ημερομηνία αυτής της ανακοίνωσης δεν νοσηλεύονται σε οποιοδήποτε νοσηλευτικό ίδρυμα ή κλινική, και 10.000 ευρώ εάν κατά την ημερομηνία αυτής της ανακοίνωσης παρέμεναν νοσηλευμένοι και 300 ευρώ αποζημίωση για τις αποσκευές τους.

Ακόμα και αυτά τα χρήματα αρνήθηκαν συγγενείς θυμάτων του μοιραίου τρένου. «Από δολοφόνους δεν δέχομαι χρήματα» σχολίασε οργισμένος ο πατέρας ενός από τους 57 νεκρούς. «Τις αποζημιώσεις να τις δώσουν στους πολιτικούς. Εμείς τα παιδιά μας θέλουμε πίσω. Κοστολογήσανε οι Ιταλοί μαφιόζοι με τους δικούς μας μαφιόζους πόσο κοστίζει μια ζωή. Ετσι θα ξεπλυθούν, νομίζουνε; Δεν τα θέλω τα λεφτά τους με τίποτα» δήλωσε ο Παύλος Ασλανίδης, χαρακτηρίζοντας «δολοφόνους» τη διοίκηση της εταιρίας.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μελέτης Ηλίας: Ο γιος του έπαιξε στο «Σόι σου» και κέρδισε τις εντυπώσεις

Ο Μελέτης Ηλίας «συστήθηκε» στο ευρύ κοινό ως «Σάββας» στη σειρά «Το σόι σου» και αγαπήθηκε από τους τηλεθεατές.

Αθανασία Τσουμελέκα: Η ανήθικη πρόταση στην πρωταθλήτρια, που πλέον είναι ηθοποιός

«Από χρυσή ολυμπιονίκης, στα “Κόκκινα φανάρια» θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος ζωής, σήμερα, για τη σπουδαία πρωταθλήτρια του βάδην και χρυσή ολυμπιονίκη Αθανασία Τσουμελέκα

Καρύδη – Αθερίδης: Χώρισαν μετά από 23 χρόνια

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση χωρισμού της Σμαράγδας Καρύδη...

Βασίλης Σίμος: «Μαύρα» Χριστούγεννα για τον πρώην παίκτη του «Survivor»

Την ώρα που οι περισσότερες οικογένειες ετοιμάζονται να γιορτάσουν...

Θεοφανία Παπαθωμά – Πασχάλης Τσαρούχας: Έξοδος με τον 19χρονο γιο τους

Ο Πασχάλης Τσαρούχας και η Θεοφανία Παπαθωμά υπήρξαν παντρεμένοι και έχουν αποκτήσει έναν γιο τον Αχιλλέα.






Μποζουκια Αθηνα