Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024

Γιώργος Σαμπάνης: Στο δυναμικό της Panik Records

Στο δυναμικό της Panik Records ανήκει πλέον (και) ο...

Η Κερασία Σαμαρά στο πλευρό του Βασιλόπουλου για το «Κουαρτέτο»

Η Κερασία Σαμαρά πήρε τη θέση της Νάντιας Μουρούζη...

Η «Ναυτεμπορική» έκλεισε 100 χρόνια ζωής, μένοντας πιστή στη δέσμευσή της για...

Τη συμπλήρωση των 100 ετών από την έκδοσή της...

Έμπνευση & έρωτας με φόντο τον Νείλο για την Ευγενία Νιάρχου

Η jetsetter, σχεδιάστρια κοσμημάτων και «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου...

Χρήστος Χατζηβασιλείου: Από τα σόου με εσώρουχα και μαγιό, κατεβαίνει στον στίβο της πολιτικής

Ο ταλαντούχος σχεδιαστής μιλάει στην «Espresso» για την πρώτη του έκθεση γλυπτών με τίτλο «Future Perfect»

Από τα φαντασμαγορικά fashion shows της MED, στις εικαστικές δημιουργίες και στον «στίβο» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

  • Από τον Ηλία Μαραβέγια

Ο Χρήστος Χατζηβασιλείου είναι ένας άνθρωπος που αγαπά να εξελίσσεται διαρκώς, αναζητώντας συχνά φρέσκες εμπειρίες σε νέους τομείς. Γεννημένος και μεγαλωμένος στην όμορφη Θεσσαλονίκη, οι πρώτες αναμνήσεις που έχει από την πόλη του συνδέονται με τη θάλασσα. «Με τον Θερμαΐκό», όπως σημειώνει ο ίδιος, μια και το σπίτι του ήταν μπροστά στη θάλασσα. «Θυμάμαι επίσης τις κρύες ημέρες του βαρδάρη, που ήταν καθαρός ο ορίζοντας και έβλεπες τα πάντα, μέχρι τον Ολυμπο. Θυμάμαι ζεστούς ανθρώπους, ευγενικούς, που άνοιγαν το σπίτι τους ο ένας στον άλλον και μοιράζονταν στιγμές. Οι Θεσσαλονικείς εξάλλου φημίζονται για τη φιλοξενία τους…» αναφέρει στη συνέχεια στην «Espresso».

Η Κατερίνα Στικούδη, μία από τις μούσες του Χατζηβασιλείου

Από πολύ μικρός ο Χρήστος άρχισε τα ταξίδια, αφού οι γονείς του, ως κοσμοπολίτες, τα λάτρευαν. «Το πρώτο μου ταξίδι το έκανα εννέα μηνών. Πλέον έχω γυρίσει σχεδόν τη μισή υφήλιο: Αμερική, Ασία, Αυστραλία, Αφρική, Ευρώπη… Ταξίδευα και για τη δουλειά μου στη MED, αλλά και διότι μου αρέσει να γνωρίζω νέους πολιτισμούς. Εμπνέομαι από αυτούς και δημιουργώ!» μας λέει ο ταλαντούχος σχεδιαστής, εικαστικός καλλιτέχνης και επιχειρηματίας, ο οποίος σπούδασε Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και συνέχισε με σχέδιο μόδας στην Polimoda, στη Φλωρεντία. Την περίοδο των σπουδών του, μάλιστα, είχε ήδη δημιουργήσει την εταιρία μαγιό και εσωρούχων MED, μέσω της οποίας διέπρεψε ως επιχειρηματίας και σχεδιαστής, φέρνοντας στην Ελλάδα ακόμη και διεθνή top models για τα shows του.

Η Κέισι του «GNTM» με εσώρουχα MED

«Δική μου ήταν η ιδέα της MED, μου ήρθε στο μυαλό στα 20 μου χρόνια. Ημουν από τότε ανήσυχος και πολυπράγμων, μου άρεσαν η μόδα, το design, οι καλές ποιότητες… Ετσι σκέφτηκα το προϊόν, το στήσιμο, το μάρκετινγκ, τα πάντα…» τονίζει ο Χρήστος Χατζηβασιλείου, ο οποίος ίδρυσε τη δημοφιλή εταιρία μαζί με τη μητέρα του και τον αδελφό του, διαγράφοντας μια λαμπρή πορεία τριών δεκαετιών. «Εκανα έναν κύκλο 30 χρόνων στη MED και πλέον ασχολούμαι με τις εικαστικές τέχνες» αναφέρει ο ίδιος, συμπληρώνοντας ότι στα ταξίδια του στις μητροπόλεις του κόσμου αφιέρωσε πολύ χρόνο στη μελέτη της τέχνης μέσα από εκτενείς επισκέψεις του στα μουσεία Tate του Λονδίνου, Moma της Νέας Υόρκης, Λούβρο του Παρισιού και Perez Art του Μαϊάμι. «Νιώθω ότι κάνω ένα διάλειμμα από τη μόδα» διευκρινίζει, συμπληρώνοντας πως «όλοι οι άνθρωποι έχουμε πολλές πλευρές». Ετσι λοιπόν κι εκείνος εντρύφησε στο design, στη ζωγραφική και τη γλυπτική, παρακολουθώντας σεμινάρια και workshop στο ινστιτούτο Les Yper Yper για τέσσερα ακαδημαϊκά χρόνια.

Και να λοιπόν που ήρθε η ώρα για την πρώτη του ατομική έκθεση γλυπτών με τίτλο «Future Perfect», η οποία θα εγκαινιαστεί στις 9 Μαΐου στην γκαλερί «Metamorfosi», στη Θεσσαλονίκη. «Λατρεύω το design. Σίγουρα το σχέδιο μόδας το αξιοποίησα, το εξέλιξα αρκετά, και στη δουλειά μου φάνηκε αυτό. Πάντα με ενδιέφερε όμως πολύ και η γλυπτική, να κάνω γεωμετρικές, οργανικές φόρμες, η ζωγραφική, το να δημιουργώ με υλικά διαφορετικά πέρα από τα ακρυλικά, να βάζω πάνω και ύφασμα ή μέταλλο, με ενδιέφερε να συνδυάζω τεχνικές δηλαδή και να πειραματίζομαι. Στην έκθεσή μου δίνω έμφαση στα γλυπτά μου, που είναι πολύ ιδιαίτερα. Ο τίτλος “Future Perfect”  αποτελεί ουσιαστικά ένα κοινωνικοπολιτικό μήνυμα που δηλώνει πως πρέπει να κάνουμε κάποιες αλλαγές ώστε το μέλλον μας να γίνει ακόμη καλύτερο. Και μέσα από τα σχέδιά μου περνάω κάποια μηνύματα: ότι πρέπει να έρθουμε πιο κοντά, να συνεργαστούμε, να φτιάξουμε κτίρια με σωστές προδιαγραφές ώστε να ζούμε σε πιο ιδανικές συνθήκες» εξηγεί στην «Espresso» ο Χρήστος Χατζηβασιλείου.

Σειρά έχει τώρα η Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό «Ναι στη Θεσσαλονίκη» του νυν δημάρχου της πόλης Κωνσταντίνου Ζέρβα. «Η ενασχόλησή μου με τα κοινά ήρθε με το πλήρωμα του χρόνου, νομίζω, γιατί αγαπώ πολύ τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας μού είχε προτείνει και παλιότερα ενταχτώ στην ομάδα του, αλλά τότε δεν ήμουν έτοιμος. Αυτή τη φορά επικοινώνησα εγώ μαζί του, γιατί έχω το θάρρος, και του είπα “Θα ήθελα πολύ να το κάνω τώρα” και εκείνος μου απάντησε “Μεγάλη μου χαρά και τιμή” κι έτσι προχωρήσαμε…

Δεν αισθάνθηκα ούτε στιγμή ότι κάνω κάτι λάθος. Απεναντίας, αισθάνομαι με όλη μου την ψυχή πως κάνω κάτι καλό για την πόλη μου» εξομολογείται, προσθέτοντας ότι ο Κωνσταντίνος Ζέρβας και οι υπόλοιποι που θα συμπορευτούν μαζί του στις εκλογές τον κάνουν να νιώθει ασφαλής.

«Υπάρχει όραμα, όρεξη για δουλειά, υπάρχει ποιότητα, είναι άνθρωποι χορτάτοι και δεν κατεβαίνουν έχοντας άλλα πράγματα στο μυαλό τους. Ο δήμαρχός μας προέρχεται από μια πολύ καλή οικογένεια, είναι ένας άνθρωπος ολοκληρωμένος και ασχολείται με τα κοινά μόνο επειδή θέλει να κάνει καλό στη Θεσσαλονίκη. Αυτό θέλω κι εγώ, να δράσω για το καλό της πόλης μου και να αφήσω το αποτύπωμά μου» καταλήγει ο Χρήστος Χατζηβασιλείου.

xristos xatzivasileiou7 1

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ελένη Νταράλα: Στο ψυχιατρείο η αδελφή του Νταλάρα!

Ωρες αγωνίας για την ετεροθαλή αδελφή του Γιώργου Νταλάρα,...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...

Ο αδερφός της Νταϊάνα κακοποιήθηκε στα 11 του

Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από ενήλικη γυναίκα έπεσε ο μικρότερος...