Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Λαχανάκια Βρυξελλών στην κουζίνα της Βέφας Αλεξιάδου

Η Βέφα Αλεξιάδου αποτελεί την «εθνική μας μαγείρισσα» και...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 04 Μαϊου

ΚΡΙΟΣ: Η φαντασία σας θα δουλέψει δημιουργικά και θα...

Η Κατερίνα Καινούργιου έκλεισε τα 39 και έβαλε πλώρη για… milf

«Ενας χρόνος πιο κοντά για να γίνω milf» έγραφε...

Κελί – Τεχεράνη η κλήση σας «προωθείται»

Προσωρινά κρατούμενοι ο Χαϊντέρ και ο Χουσεΐν

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους χθες στον αρμόδιο ανακριτή οι δύο Πακιστανοί που φέρεται ότι σχεδίαζαν επιθέσεις σε ισραηλινούς στόχους στην Ελλάδα στα… πρότυπα πολύνεκρων επιθέσεων που έχουν γίνει σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Μετά τη σύλληψη των δύο Πακιστανών η Εισαγγελία άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, αδίκημα που είναι σε βαθμό κακουργήματος και για το οποίο απολογήθηκαν στην ανάκριση.

Το σπίτι του Χουσεΐν στη Σκάλα Λακωνίας

Πληροφορίες αναφέρουν πως η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση είναι ογκώδης, ενώ η Εισαγγελία, πλέον των κατηγοριών που έχει απαγγείλει στους δύο συλληφθέντες, έχει ασκήσει και ποινική δίωξη κατ’ αγνώστου, για διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης (κακούργημα) και πρόκληση για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (πλημμέλημα). Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, οι δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι συνελήφθησαν ο ένας στη Ζάκυνθο και ο άλλος στη Σκάλα Λακωνίας, φέρεται ότι έπαιρναν εντολές για κάθε ενέργεια που έκαναν από πρόσωπο που βρίσκεται στο εξωτερικό.

Οι καταγραφές

Πράκτορες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών αλλά και αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (ΔΑΕΕΒ) έφτασαν στα ίχνη των δραστών έπειτα από συντονισμένες έρευνες. Οι δύο Πακιστανοί, σύμφωνα με τις απομαγνητοφωνήσεις και τις καταγραφές που συμπεριλαμβάνονται στον φάκελο της υπόθεσης, φέρεται ότι δρούσαν για λογαριασμό του προσώπου που βρίσκεται στο Ιράν και στόχο είχαν να χτυπήσουν την εβραϊκή συναγωγή, το ισραηλινό εστιατόριο, καθώς και άλλους ισραηλινούς στόχους με τη χρήση αερίου, όπως είχε συμβεί κατά το παρελθόν στο μετρό του Τόκιο.

Ο… κυνηγός Χουσεΐν

Οπως έγινε γνωστό, από τις συνομιλίες που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές προκύπτει ότι τα χρήματα που θα έπαιρναν οι δύο κατηγορούμενοι για κάθε νεκρό στο εβραϊκό εστιατόριο στην Αθήνα θα έφταναν τα 15.000 ευρώ. Μάλιστα, το πρόσωπο που καθοδηγούσε τους δύο Πακιστανούς φέρεται ότι έλεγε στους δύο κατηγορουμένους ότι θέλει τουλάχιστον 50 νεκρούς και βίντεο όπου να φαίνονται τα τραύματα από το μακελειό που είχαν σκοπό να προκαλέσουν. Ακόμη, από τα έως τώρα στοιχεία φέρεται ότι προκύπτει πως οι συλληφθέντες είχαν επιχειρήσει πολλές φορές να στρατολογήσουν και άλλους ομοεθνείς τους, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Οι έρευνες των Αρχών για την υπόθεση, η οποία αξιολογείται ως ιδιαιτέρως σοβαρή, συνεχίζονται και επικεντρώνονται στο δίκτυο υποστήριξης των τρομοκρατών και στο ενδεχόμενο οι δύο Πακιστανοί να είχαν και άλλους συνεργούς στη χώρα μας. Να σημειωθεί, τέλος, πως οι δύο Πακιστανοί βρίσκονται παράνομα στην Ελλάδα περίπου τέσσερα χρόνια, φιλοξενούνταν σε διάφορα σπίτια ομοεθνών τους και μετακινούνταν από μέρος σε μέρος, όπου απασχολούνταν κυρίως σε αγροτικές εργασίες.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών οι διάλογοι με τον καθοδηγητή

Στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών Αρχών έχουν μπει χιλιάδες διάλογοι του 27χρονου Χαϊντέρ από το Πακιστάν με τον 30χρονο ομοεθνή καθοδηγητή του στο Ιράν, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν και άλλα άτομα, τα οποία ενδεχομένως είχαν στρατολογηθεί από τους δύο τρομοκράτες, που σχεδίαζαν να προκαλέσουν λουτρό αίματος στην καρδιά της Αθήνας!

Το σπίτι του Χαϊντέρ στον Λαγανά Ζακύνθου

Από αυτές τις συνομιλίες υπάρχουν πολλές που πρέπει να μεταφραστούν από τη γλώσσα ούρντου στα ελληνικά, ενώ άλλες είχαν σβηστεί, με αποτέλεσμα να ανακτώνται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Οταν τα έμπειρα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής ανακτήσουν όλους τους διαλόγους, θα έχουν σαφέστερη εικόνα για το τρομοκρατικό δίκτυο με βάση τη χώρα της Μέσης Ανατολής και τα πρόσωπα που το απαρτίζουν. Το βέβαιο είναι ότι, ώσπου να λάβουν στα χέρια τους όλα τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου αναλύονται και άλλα ψηφιακά πειστήρια, οι αστυνομικοί δεν μπορούν να αποκλείσουν το σενάριο οι δύο Πακιστανοί συλληφθέντες να είχαν καταφέρει να στρατολογήσουν κι άλλα άτομα.

Ο 27χρονος Χαϊντέρ

Από την ανάλυση των συνομιλιών δεν αποκλείεται, μάλιστα, να προκύψουν στοιχεία και για κάποια από τα 10 άτομα, πακιστανικής καταγωγής, που κρατούνται από τις Αρχές για διοικητική απέλαση και εντοπίστηκαν κατά τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Αριθμός από το Ντουμπάι

Οπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών Αρχών, ο 30χρονος φερόμενος ως εγκέφαλος, ο οποίος ανήκει στους πυρήνες της ισλαμικής τρομοκρατίας και έδινε εντολές από το Ιράν, αρχικά χρησιμοποιούσε ένα νούμερο, το οποίο ανήκε στο Ντουμπάι.

evraiko estiatorio 1
Το εστιατόριο- συναγωγή στου Ψυρρή

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι ουδέποτε είχε μπει στην ελληνική επικράτεια. Κατόπιν, ο ίδιος φέρεται ότι ζήτησε από τον 27χρονο Χαϊντέρ, ο οποίος συνελήφθη στη Ζάκυνθο, να αγοράσει ένα ελληνικό νούμερο και να δημιουργήσει έναν λογαριασμό στην εφαρμογή WhatsApp, όπως κι έγινε. Αυτόν τον λογαριασμό ( χωρίς νούμερο, μόνο με τη συσκευή) χρησιμοποιούσε στη συνέχεια ο 30χρονος, στην προσπάθειά του να καλύψει τα ίχνη του.

Την ίδια ώρα, άλλες πληροφορίες που είδαν το φως αναφέρουν πως κάμερες ασφαλείας στην περιοχή του Ψυρρή, όπου βρίσκεται το εστιατόριο που λειτουργούσε και ως εβραϊκή συναγωγή, έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δύο Πακιστανών συλληφθέντων, οι οποίοι είχαν κοστολογήσει κάθε ανθρώπινη ζωή που θα αφαιρούσαν στα 15.000 ευρώ! Σκοπός των επισκέψεών τους ήταν να αποτυπώσουν με τα κινητά τηλέφωνά τους τον χώρο που τους είχε υποδείξει ο ομοεθνής καθοδηγητής τους από το Ιράν, προτού «χτυπήσουν» σκορπώντας τον θάνατο.

tromokrates643
Στιγμιότυπο από τη μεταφορά των δύο Πακιστανών στα δικαστήρια

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso» που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας,από πηγή που ξέρει και γνωρίζει πολλά για την υπόθεση «Υάκυνθος», οι ελληνικές Αρχές έφτασαν στα ίχνη του 27χρονου Χαϊντέρ και του 29χρονου Χουσεΐν χάρη και στις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, καθώς η Μοσάντ είχε κατονομάσει από το περασμένο καλοκαίρι στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών 132 υπόπτους, οι οποίοι έπρεπε να παρακολουθούνται μια και θεωρούνταν ύποπτοι για τρομοκρατικό χτύπημα.

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...

Το μήνυμα της Μενεγάκη πριν από τις διακοπές του Πάσχα

Η ωραία Ελένη κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι... στα μέσα κοινωνικής...