Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

«Ριάλια» με την υπογραφή των Droulias Brothers

Οι Droulias Brothers επέστρεψαν δυναμικά στη δισκογραφία με ένα...

Μικαέλο Μαρούδας: Ο αισθαντικός τραγουδιστής των 70s έφυγε αθόρυβα από τη ζωή

Ενας από τους πιο αισθαντικούς τραγουδιστές της δεκαετίας του...

Παγκόσμια ρεζιλίκια με το θέαμα στον Ιερό Βράχο!

Μετά την τσιμεντοποίηση της Ακρόπολης και τις ιέρειες, κατά...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Το άγριο «παρεάκι» των έξι στο Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού, με τελευταίο θύμα έναν 15χρονο μαθητή

Ανοίγουν στόματα και για άλλα περιστατικά bullying στο σχολείο! «Εχουν περιγραφεί συμβάντα με μαχαίρια και δεν έγινε τίποτα…»

Τη διαβεβαίωση ότι θα προβεί άμεσα στις προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες για τη διερεύνηση του πρωτοφανούς περιστατικού bullying σε βάρος ενός 15χρονου μαθητή, τον οποίο ακινητοποίησαν έξι συμμαθητές του και, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει, τύλιξαν γύρω από τον λαιμό του… νήμα πετονιάς, έδωσε το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

viasmos shutterstock 800x400 1

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε τρεις ημέρες μετά το σοκαριστικό συμβάν η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία-Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία, τονίζεται ότι και οι έξι μαθητές που εμπλέκονται στο περιστατικό θα εξεταστούν από τον Σύλλογο Καθηγητών και, παράλληλα, θα ερευνηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες των εκπαιδευτικών.

«Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα Σχολεία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας ότι εντός της ημέρας (3/4/2023) θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες, ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκόμενων μαθητών από τα αρμόδια όργανα (Σύλλογος Διδασκόντων). Ομοίως, υπεβλήθη ήδη κατεπείγον αίτημα για Ενορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με το συμβάν» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ιστορικού ιδιωτικού σχολείου.

kakopoiisi xylodarmos st

Το νέο περιστατικό σχολικού εκφοβισμού που σοκάρει με την αγριότητά του συνέβη το πρωί της περασμένης Παρασκευής, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος! Εκείνη την ώρα έξι 15χρονοι, πέντε αγόρια και ένα κορίτσι, περικύκλωσαν το ανήλικο θύμα και, αφού το ακινητοποίησαν μέσα στη σχολική αίθουσα, τύλιξαν γύρω από τον λαιμό του νήμα πετονιάς!

Το ακόμη πιο σοκαριστικό είναι πως όση ώρα οι νταήδες βασάνιζαν τον συνομήλικο συμμαθητή τους, γελούσαν σε βάρος του, ενώ μπροστά στην τρομακτική σκηνή ήταν και άλλα παιδιά, τα οποία παρακολουθούσαν αμέτοχα, αδιαφορώντας για όσα περνούσε ο άτυχος 15χρονος!

kakopoiisi

Το παιδί αρχικά φοβήθηκε να μιλήσει για την επίθεση που δέχτηκε. Στη συνέχεια, όμως, υπέκυψε στις πιέσεις των γονιών του, που είδαν τα σημάδια στον λαιμό του και ζήτησαν να τους πει τι του συνέβη, και αποκάλυψε όσα εφιαλτικά έζησε στα χέρια των συμμαθητών του.

Εν συνεχεία εκείνοι κατήγγειλαν το συμβάν στην Αστυνομία, με συνέπεια να συλληφθούν οι τέσσερις από τη «συμμορία» των ανηλίκων, ανάμεσά τους και η κοπέλα. Κατόπιν, αφού έδωσαν τις δικές τους εξηγήσεις στις Αρχές, αφέθηκαν ελεύθεροι με εισαγγελική εντολή. Οι άλλοι δύο ανήλικοι που εμπλέκονται στην υπόθεση, παρά τις αναζητήσεις των αστυνομικών, δεν εντοπίστηκαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

arsakeio kakopoiisi

Οι καταιγιστικές πληροφορίες για τη δράση των έξι μαθητών του Αρσάκειου Γυμνασίου Ψυχικού είχαν ως αποτέλεσμα να ανοίξουν στόματα και να έρθουν στο φως και άλλα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού στο περιβάλλον του ιστορικού ιδιωτικού σχολείου των βορείων προαστίων. «Εχω υποστεί και εγώ bullying, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό. Μου μιλούσαν άσχημα, με πείραζαν. Προσπαθούσα να μην τους δίνω σημασία, γιατί ήξερα με τι άτομα είχα να κάνω» τόνισε ένας απόφοιτος του Αρσακείου. Αλλη απόφοιτη του ιδιωτικού σχολείου ανέφερε: «Το σχολείο μου είναι απαράδεκτο. Το θέμα του bullying έχει ξεφύγει και ξεκινά από την οικογένεια». Τέλος, μια μαθήτρια του Αρσακείου αποκάλυψε ότι είχαν αναφερθεί περιστατικά βίας και στο παρελθόν, χωρίς να ληφθεί μέριμνα: «Εχουν περιγραφεί συμβάντα με μαχαίρια και τέτοια και δεν έγινε τίποτα» είπε, προσθέτοντας: «Πέραν από συζητήσεις που αρχίσαμε οι ίδιοι οι μαθητές, δεν ήρθε κάποιος καθηγητής με τη θέλησή του να μας μιλήσει για το συμβάν» (σ.σ.: ενν. με τον 15χρονο).

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...