Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Πάμε πλατεία Φίνου;

Ηταν τέλη Αυγούστου του 2022, όταν με αποκλειστικό της...

«Βροχή» τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας με πρωταγωνιστές νταήδες συζύγους ή πρώην συντρόφους

Ολοένα πληθαίνουν τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας με θύματα ανυπεράσπιστες...

Ακήρυχτος πόλεμος εις το όνομα του πατρός από τον Καλλιάνο για όσους...

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η «βεντέτα» που έχει ανοίξει...

Ο άπιστος Μπον Τζόβι

Την επιτυχία του Δημήτρη Κοντολάζου «Δεν σου κάνω τον...

Βαγγέλης Μολές: Από τα lives στην Ερμού, στον γύρο της Ελλάδας

Ο Βαγγέλης Μολές αποκαλύπτει την πορεία του από μουσικός του δρόμου στο συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρία και το summer tour που ετοιμάζει

Μια κλήση για παράνομο παρκάρισμα λειτούργησε ως αφορμή για να τραγουδήσει πρώτη φορά στον δρόμο. Εκεί, ο 22χρoνος Βαγγέλης Μολές βίωσε μια μοναδική εμπειρία που τον γοήτευσε.

  • Από τον Ηλία Μαραβέγια

Ετσι, τα lives στην οδό Ερμού συνεχίστηκαν, μέχρι που τον «ανακάλυψε» στέλεχος της Alpha Records και του πρότεινε δισκογραφικό συμβόλαιο. «Επαιζα σε κάποια μαγαζάκια αρχικά, αλλά μια περίοδο που τα είχαμε “σπάσει” με την μπάντα μου είπαμε μ’ έναν φίλο μου κιθαρίστα να δοκιμάσουμε την εμπειρία του live στον δρόμο.

Ολο αυτό, μάλιστα, ξεκίνησε από ένα πρόστιμο! Ενώ πήγαμε να παίξουμε κάπου στο κέντρο, διαπιστώσαμε πως είχε πέσει η μπαταρία του ενισχυτή μας. Τότε είπαμε να φύγουμε, αλλά, επιστρέφοντας στο αυτοκίνητο, διαπιστώσαμε πως είχαμε “φάει” κλήση, γιατί είχαμε παρκάρει παράνομα χωρίς να το αντιληφθούμε» αναφέρει στην «Espresso» ο Βαγγέλης Μολές, συμπληρώνοντας πως αποφάσισαν να παίξουν τελικά, έστω και χωρίς ενισχυτή, μήπως έβγαζαν τουλάχιστον τα χρήματα της κλήσης.

vaggelis moles kentriki
Ο 22χρονος με την κιθάρα του στην Ερμού

«Ηταν τόσο όμορφη εμπειρία, που αποφασίσαμε να την επαναλάβουμε, ξανά και ξανά. Για περίπου δύο χρόνια ήμασταν στην οδό Ερμού, όπου κάναμε παρέες και με άλλους μουσικούς. Τη γνησιότητα του μουσικού δρόμου δεν την έχω βρει πουθενά αλλού ακόμη. Οι παρέες που κάναμε εκεί ήταν από τις πιο αληθινές που έχω κάνει στη ζωή μου» συνεχίζει ο καλλιτέχνης.

Γεννημένος στις 19 Μαΐου του 2001 στην Αθήνα, ο Βαγγέλης άρχισε ν’ ασχολείται με τη μουσική όταν είδε τον Αλεξάντερ Ρίμπακ στη Eurovision να παίζει το βιολί του και να τραγουδάει το «Fairytale». «Ημουν εννέα ετών τότε και για έναν χρόνο ονειρευόμουν ότι έπαιζα κι εγώ βιολί. Ζητούσα από τη μητέρα μου να με πάει στο ωδείο και τελικά με πήγε.

Εμαθα να παίζω βιολί, πιάνο και κιθάρα. Στη συνέχεια άρχισα να γράφω στίχους και μουσική, δημιουργώντας τραγούδια. Μ’ ενδιαφέρει να συνεργαστώ και με άλλους δημιουργούς, αλλά για μένα η μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι να δημιουργώ κάτι μόνος μου» μας λέει ο τραγουδοποιός, ο οποίος βρέθηκε πριν από δύο χρόνια στο «Voice», στην ομάδα του Σάκη Ρουβά. «Μου άνοιξε κάποιες πόρτες το show, όταν αποχώρησα, είχα πολλές προτάσεις να παίξω σε μαγαζιά. Αυτό που δεν μου άρεσε εξαρχής είναι η λογική του να διαγωνίζεσαι στη μουσική, η οποία είναι κάτι ενωτικό για μένα. Απλά ήθελα να το δοκιμάσω κι αυτό» εξηγεί.

Οπως σημειώνει ο Βαγγέλης Μολές, το live του δρόμου δίνει στον καλλιτέχνη διαφορετικά συναισθήματα από ένα μαγαζί. «Υπάρχει καταρχήν μεγάλη εναλλαγή προσώπων, βλέπεις συνέχεια διαφορετικές αντιδράσεις. Σε κάποιους φτιάχνεις τη μέρα, άλλοι συγκινούνται. Εχει μια μαγεία αυτό. Οι περισσότεροι στέκονται ν’ ακούσουν ένα κομμάτι. Υπάρχουν, βέβαια, και κάποιοι που παίρνουν μπίρες και αράζουν στα σκαλάκια απέναντι. Κάποια στιγμή είχε περάσει μια γιαγιά, η οποία έβαλε τα κλάματα γιατί, όπως μας είπε, ο γιος της, ο οποίος τραγουδούσε παλιά, τώρα λείπει στο εξωτερικό και της τον θυμίσαμε. Φυσικά, δεν λείπουν και οι δυσκολίες, ας πούμε όταν βρέχει ή κάνει κρύο. Πολλές φορές είχαν αποπειραθεί να μας κλέψουν» περιγράφει ο 22χρονος.

vaggelis moles
Ο Βαγγέλης Μολές

Σε ερώτησή μας αν δίνονται ευκαιρίες σε νέους τραγουδιστές ή χρειάζεται να έχεις κάποιον γνωστό στον χώρο, ο Βαγγέλης μας φέρνει ως παράδειγμα τον εαυτό του. «Προσωπικά δεν είχα κανένα γνωστό στη μουσική. Ο πατέρας μου είναι γιατρός. Το ταλέντο είναι ένας βασικός παράγοντας πιστεύω. Θέλει σίγουρα και κυνήγι προσωπικό, αλλά υπάρχει και ο παράγοντας της τύχης ή της δικαίωσης. Εμένα, ας πούμε, η δισκογραφική μου με βρήκε από τον δρόμο όπου έπαιζα. Πέρασε κάποιος από την Alpha Records, με άκουσε και έκανα ραντεβού» αναφέρει.

«Με ανεβάζει»

Και το ραντεβού αυτό οδήγησε στο τραγούδι του «Απόψε κάνω μια ευχή», που κυκλοφόρησε πρόσφατα. «Είναι ένα καλοκαιρινό κομμάτι, μια ρούμπα ευδιάθετη. Το έγραψα σε ένα ψυχολογικό ξέσπασμα που είχα κάποια στιγμή, καθώς μου δημιουργήθηκε η ανάγκη να γράψω κάτι πιο χαρούμενο για να με ανεβάσει εμένα. Πέρα από την Alpha, που το έχει πιστέψει και στηρίξει, έχω δίπλα μου και τον Αργύρη Ναστόπουλο, με τον οποίον έχουμε καλή σχέση και με βοηθάει, οπότε θα ήθελα να τον ευχαριστήσω και δημόσια, όπως και τον στιλίστα Ντένη Κολποδίνο και την Εσθερ Λαλούσης, που κάνει μακιγιάζ και μαλλιά, οι οποίοι ήταν στο βιντεοκλίπ που συνοδεύει το τραγούδι μου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαρούδα» καταλήγει ο ερμηνευτής, ο οποίος ετοιμάζεται τώρα για summer tour ανά την Ελλάδα με τίτλο «Στα χνάρια του καλοκαιριού».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...