Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Μαφία με καταθέσεις πεθαμένων

Συνελήφθη ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Αρμύλαγος, και ανοίγει ο φάκελος για τον θάνατο δύο πάμπλουτων ρακοσυλλεκτών

Στη δεκαετία του ’90 μεσουρανούσε στα γήπεδα της Α’ Εθνικής ο γνωστός -παλαίμαχος- ποδοσφαιριστής Θεόδωρος Αρμύλαγος. Οταν όμως έσβησε η λάμψη των προβολέων, φέρεται ότι μπλέχτηκε σε μια μεγάλη υπόθεση που ήδη από τα αρχικά στάδια της αστυνομικής έρευνας θυμίζει την περιβόητη «εταιρεία δολοφόνων», καθώς αφορά σπείρα απατεώνων που «άδειαζαν» τους τραπεζικούς λογαριασμούς θανόντων.

Εγκέφαλος

Ο 46χρονος πρώην ποδοσφαιριστής του Πανηλειακού συνελήφθη από τη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής ως εμπλεκόμενος σε κύκλωμα, σύμφωνα με τις Αρχές, που προσπάθησε να αρπάξει περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό δύο αδελφών οι οποίοι δεν βρίσκονται πια στη ζωή. Για την ίδια υπόθεση έχουν συλληφθεί ο 66χρονος πατέρας ενός αστυνομικού (έγκλειστου για ανθρωποκτονία) και μια 47χρονη συμβολαιογράφος, ενώ αναζητείται ο 42χρονος φερόμενος ως εγκέφαλος της απάτης.

Στις 25 Σεπτεμβρίου η Ασφάλεια ενημερώθηκε από τράπεζα για δύο άντρες που είχαν εμφανιστεί με ένα πληρεξούσιο στα χέρια και οι οποίοι είχαν προσπαθήσει να εκταμιεύσουν χρήματα. Ο εν λόγω λογαριασμός ανήκε σε δύο αδελφούς οι οποίοι ήταν ρακοσυλλέκτες και βρέθηκαν νεκροί υπό μυστηριώδεις συνθήκες τον περασμένο Ιούλιο! Αρχικά επιχείρησαν να «σηκώσουν» 160.000 ευρώ και στη συνέχεια ολόκληρο το ποσό, συνολικού ύψους 550.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως το πληρεξούσιο που έφερε τις υπογραφές των δύο θανόντων αδελφών ήταν πλαστό.

Το μεσημέρι της 7ης Οκτωβρίου εμφανίστηκε εκ νέου ο 66χρονος για να παραλάβει επιταγή (50.000 ευρώ) που είχε εκδοθεί σε διαταγή του, με βάση το πληρεξούσιο που είχε παρουσιάσει τις προηγούμενες ημέρες ο ίδιος, συνοδευόμενος από τη 47χρονη συμβολαιογράφο και τον 42χρονο φερόμενο ως εγκέφαλο της απάτης. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν αμέσως τον 66χρονο, ο οποίος φέρεται να παραδέχθηκε πως ο ίδιος θα έπαιρνε 3.000 ευρώ προκειμένου να κάνει αυτή τη δουλειά και έπειτα ενέπλεξε τον Θεόδωρο Αρμύλαγο λέγοντας ότι θα του παρέδιδε την επιταγή.

Σύμφωνα την Αστυνομία, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής περίμενε έξω από την τράπεζα. Οι άντρες της Ασφάλειας τον βρήκαν στο αυτοκίνητό του (σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ένα Ford Fiesta),ενώ στη συνέχεια συνέλαβαν τη συμβολαιογράφο που είχε επικυρώσει την πράξη για το πληρεξούσιο. Τώρα οι Αρχές αναζητούν τον 42χρονο.

Ο λογαριασμός τον οποίο προσπάθησε να «αδειάσει» η σπείρα ανήκε σε δύο ρακοσυλλέκτες με περιουσία, που διέμεναν σε ιδιόκτητο ακίνητο στην οδό Διός 12, στη Βουλιαγμένη. Το σπίτι ήταν σε άθλια κατάσταση, λόγω της βρομιάς (πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμα και για ποντίκια) από τα πολλά παλιά αντικείμενα.

Περιουσία

Τα αδέλφια είχαν 15 χρόνια διαφορά στην ηλικία και οι σοροί τους είχαν βρεθεί σε προχωρημένη σήψη στις 7 Ιουλίου μέσα στο σπίτι. Τότε το πόρισμα του ιατροδικαστή έκανε λόγο για παθολογικά αίτια, καθώς δεν υπήρχαν εμφανή ίχνη εγκληματικής ενέργειας.

Πλέον, μετά την εξάρθρωση της σπείρας, έχει δοθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, εισαγγελική παραγγελία για εκταφή και ιστολογική – τοξικολογική εξέταση στις σορούς τους προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πράγματι ο θάνατος των δύο αδελφών προήλθε από παθολογικά αίτια. Εξάλλου στο μικροσκόπιο των αστυνομικών έχει μπει και ένα πωλητήριο συμβόλαιο, ύψους 70.000 ευρώ, που αφορά την αγορά ακινήτου και φέρεται να βρέθηκε στο σπίτι του Θεόδωρου Αρμύλαγου. Το συμβόλαιο είναι αμφίβολης γνησιότητας και εξετάζεται αν το κτίριο για το οποίο συντάχθηκε ανήκε στους δύο ρακοσυλλέκτες.

Δεν αποκλείουν και την οργάνωση δολοφονιών

Η εξάρθρωση της σπείρας που προσπάθησε να εκταμιεύσει χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό δύο (νεκρών) ρακοσυλλεκτών προκάλεσε ντόμινο εξελίξεων στην έρευνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άντρες της Ασφάλειας έχουν ήδη βάλει στο μικροσκόπιο τραπεζικούς λογαριασμούς άλλων ευκατάστατων που δεν βρίσκονται στη ζωή, ώστε να διαπιστωθεί αν η σπείρα είχε πληροφόρηση ότι άφησαν πίσω τους μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η σύλληψη του γνωστού παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και άλλων δύο προσώπων βάζει στο κάδρο των ερευνών το ενδεχόμενο το αρμόδιο τμήμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Ασφάλειας να βρίσκεται μπροστά σε μια οργάνωση που εντόπιζε καταθετικούς λογαριασμούς ηλικιωμένων και «έτρωγε» με διάφορους τρόπους τις οικονομίες τους, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο ακόμα και των δολοφονιών.

Ο «κανονιέρης» συμπαίκτης των Τζόρτζεβιτς και Γιαννακόπουλου
r234rt4t3tgewrg
Σαν βόμβα έσκασε στα στέκια των ποδοσφαιρόφιλων η είδηση της φερόμενης εμπλοκής του πρώην μεγάλου «κανονιέρη» των γηπέδων Θοδωρή Αρμύλαγου στο κύκλωμα απατεώνων. Το βαρύ πυροβολικό των γηπέδων άφησε το στίγμα του όπου κι αν έπαιξε. 

Ο γεννημένος στον Καναδά παλαίμαχος ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε επί σειρά ετών σε όλες τις εθνικές κατηγορίες του ποδοσφαίρου μας. Συμπαίκτης μεγάλων αστέρων στην Α’ Εθνική (μεταξύ αυτών οι Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλος, Κυζερίδης, Στράντζαλης, Σλίσκοβιτς, Τσάνας, Μαυρομάτης), κατάφερε να παίζει μπάλα μέχρι τα ποδοσφαιρικά του «γεράματα».

Η ικανότητά του να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα τον έκανε «μήλον της Εριδος» για μικρές και μεγάλες ομάδες. Αλλωστε οι συμμετοχές του στα πρωταθλήματα Α’, Β’, Γ’ και Δ’ Εθνικής ανέρχονται σε εκατοντάδες, ενώ τα γκολ που πέτυχε συνολικά ξεπερνούν τα 450!

Πρώτος σκόρερ

Αναδείχθηκε δύο φορές πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και σημείωσε πολλά τέρματα τόσο στη Β’ όσο και στην Α’ Κατηγορία. Είναι χαρακτηριστικό ότι έκανε μεταγραφή σε ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας πριν από δύο χρόνια, σε ηλικία 44 ετών!

Τα τελευταία χρόνια είχε δημιουργήσει στην Αθήνα ακαδημία ποδοσφαίρου και έχει δίπλωμα προπονητή. Το μεράκι του για την μπάλα τον έκανε να αγωνίζεται και στις μέρες μας (46 ετών) στο πρωτάθλημα επιχειρήσεων.

Θεοδόσης Π. Πάνου 

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...