Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Ρομά χάκερ έγδυναν μέχρι και… καλόγριες

Αδειαζαν λογαριασμούς με στρατηγεία hi tech τσαντίρια

Τεράστιες διαστάσεις είχαν πάρει οι απάτες που έστηναν τους τελευταίους μήνες Ρομά hackers μέσω διαδικτύου, έχοντας καταφέρει να κοροϊδέψουν από… καθολική μοναχή και μητροπολίτη μέχρι επιχειρηματίες και λογιστές μεγάλων εταιριών.

Οι παραβατικοί Ρομά, που φαίνεται ότι μετά τις κλοπές, διαρρήξεις και άλλες παρανομίες στράφηκαν στον κυβερνοχώρο, έγιναν εξπέρ στους υπολογιστές και έστησαν ένα δαιδαλώδες δίκτυο ηλεκτρονικής απάτης, με λεία που προκαλεί ίλιγγο.

Μέσω των call centers που είχαν στήσει στα παραπήγματά τους στο Ζεφύρι, στην Αγία Βαρβάρα και σε καταυλισμούς της Κορινθίας άρπαζαν από 100 ευρώ έως εκατοντάδες χιλιάδες από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των δεκάδων ανυποψίαστων θυμάτων τους, με τη λεία τους να φτάνει τα 2.000.000 ευρώ.

Χαρακτηριστική είναι η απάτη σε βάρος 60χρονου ιδιοκτήτη αντιπροσωπίας μοτοσικλετών στο Χαϊδάρι τον περασμένο Ιανουάριο. Τον έπεισαν να τους γνωστοποιήσει τα στοιχεία του web banking, δηλαδή τους κωδικούς για τις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές του, με αποτέλεσμα να «κάνουν φτερά» 6.890 ευρώ.

Λίγες ημέρες αργότερα θύμα τους έπεσε ένας Αλβανός στην Κοζάνη, από τον οποίο αφαίρεσαν 5.450 ευρώ. Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί εναντίον των Ρομά χάκερ, σύμφωνα με όσα αναφέρει το protothema.gr, περιλαμβάνονται και κομπίνες σε νησιά κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Τον περασμένο Ιούλιο εξαπάτησαν γυναίκα ξενοδόχο στην Κάρπαθο, από την οποία αφαίρεσαν 128.700 ευρώ από τον τραπεζικό της λογαριασμό, ενώ στη Σαντορίνη εξαπάτησαν ιδιοκτήτη τουριστικών καταλυμάτων, από τον οποίο απέσπασαν 135.000 ευρώ. Θύμα τους έπεσε και υπάλληλος ιδιωτικής κλινικής στο Γαλάτσι, από τον οποίο κατάφεραν να κλέψουν 105.000 ευρώ.

hacker

Τα θύματα

Ανάμεσα στα δεκάδες θύματά τους περιλαμβάνεται μια γυναίκα σε περιοχή της Αττικής, από την οποία αφαίρεσαν πάνω από 10.000 ευρώ, κάτοικος στη Λάρισα, από την οποία μετέφεραν από τον λογαριασμό της 3.900 ευρώ και 16.000 ευρώ από κάτοικο της Ρόδου. Στο νησί των ιπποτών είχαν κοροϊδέψει τον περασμένο Φεβρουάριο και μια 41χρονη Αλβανίδα, από την οποία πήραν 7.000 ευρώ, ενώ από κάτοικο στο Κερατσίνι έκλεψαν πάνω από 18.000 ευρώ.

Ο μακρύς κατάλογος των θυμάτων τους περιλαμβάνει σύζυγο εκπροσώπου επιχειρήσεων εμπορίας υγρών καυσίμων στην Κατερίνη, από την οποία απέσπασαν 6.000 ευρώ, έμπορο κυνηγετικών όπλων στο Γκάζι, από τον οποίο πήραν 60.000 ευρώ, και ασφαλιστή στη Θεσσαλονίκη, από τον οποίον απέσπασαν 5.000 ευρώ.

Οι Ρομά απατεώνες δεν είχαν ούτε ιερό και όσιο, καθώς έφτασαν στο σημείο να εξαπατήσουν μοναχή στην Ιερά Μονή Αδελφών του Ελέους της καθολικής εκκλησίας στην Ανω Σύρο, από την οποία απέσπασαν περίπου 50.000 ευρώ, αλλά και από εκπροσώπους της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας πήραν 21.000 ευρώ.

Στο… στόχαστρό τους είχαν βάλει και στελέχη επιχειρήσεων, όπως τη λογίστρια κατασκευαστικής εταιρίας στην Πιερία, από την οποία αφαίρεσαν 125.000 ευρώ, τον γενικό διευθυντή εταιρίας επισκευών πλοίων στον Πειραιά, από τον οποίοι απέσπασαν 49.000 ευρώ, υπάλληλο βιομηχανίας τροφίμων στην Κατερίνη, από τον οποίο πήραν 87.000 ευρώ, εκπρόσωπο βιομηχανίας πλαστικών στην Εύβοια (του πήραν 38.540 ευρώ), επιχειρηματία συστημάτων αλουμινίου στην Κατερίνη (άρπαξαν 11.000 ευρώ), ενώ από ιδιοκτήτη γνωστού beach bar στην Ιο πήραν 138.000 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...