Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Η Μπρίτνεϊ πληρώνει ακριβά τον πατέρα της

Το φυσάει και δεν κρυώνει η Μπρίτνεϊ Σπίαρς μετά...

«Πότε μια γυναίκα πρέπει να φύγει» – Η Παρασκευή Φασούλη μιλά για...

Η ψυχίατρος-ψυχαναλύτρια και τακτικό μέλος της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας...

Πένυ Σκάρου: Ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου με τα χρώματα του...

Πρωταθλήτρια Ελλάδος στην ξιφασκία με τον Παναθηναϊκό ΑμεΑ η...

Ο κανίβαλος του Βέγκας

Κομμάτια ωμής σάρκας είχε στο στόμα του κανίβαλος που...

Εξάρθρωσαν κύκλωμα στο οποίο συμμετείχαν πέντε αστυνομικοί

Πώς ο 50χρονος εγκέφαλος και οι συνεργοί του άρπαξαν 2.600.000 € από γνωστούς επιχειρηματίες

Δικογραφία 2.500 σελίδων «καίει» το κύκλωμα εκβιαστών στο οποίο συμμετείχαν τουλάχιστον πέντε επίορκοι αστυνομικοί και περιγράφει απόπειρες ανθρωποκτονιών, απάτες, εκβιάσεις, ξυλοδαρμούς και σωματικές βλάβες, εμπόριο όπλων, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, με θύματα 90 πολίτες, μεταξύ των οποίων και αρκετοί γνωστοί επιχειρηματίες του Πειραιά.

  • Από τη Νάντια Αλεξίου

Η έρευνα από τη Δίωξη Εκβιαστών διήρκεσε σχεδόν δύο έτη και διεξήχθη υπό άκρα μυστικότητα, καθώς μεταξύ των εμπλεκομένων είχε διαπιστωθεί ότι δρούσαν επίορκοι εν ενεργεία συνάδελφοί τους. Ετσι, έως την ολοκλήρωση της έρευνας και την αποστολή της δικογραφίας στις εισαγγελικές Αρχές δεν είχε διαρρεύσει το παραμικρό.

Συνολικά 67 είναι οι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και πέντε αστυνομικοί εν ενεργεία, εκ των οποίων τρεις μεταξύ τους έχουν συγγενικούς δεσμούς, καθώς περιλαμβάνονται και πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντός τους. Αρκετοί δηλώνουν άεργοι ή ιδιωτικοί υπάλληλοι, όλοι όμως θεωρούνται από τη Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής ότι ανήκουν στο τεράστιο κύκλωμα εκβιαστών που δρούσε με πρακτικές της σικελικής Μαφίας.

astynomia-peripoliko

Αναφορικά με τους αστυνομικούς, οι τέσσερις υπηρετούν σε υπηρεσίες ελέγχων στους δρόμους κι ένας σε υπηρεσία του Αρχηγείου, με πρόσβαση στα ηλεκτρονικά αρχεία της ΕΛ.ΑΣ., γι’ αυτό και τηρήθηκε πρωτόκολλο απόλυτης μυστικότητας κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Ως αρχηγός του κυκλώματος φέρεται ότι είναι 50χρονος από τον Πειραιά, ο οποίος στο παρελθόν είχε απασχολήσει για απάτες, ενώ ως συνεργοί του έχουν ταυτοποιηθεί άτομα από το συγγενικό περιβάλλον του. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προσέγγιζαν τα θύματά τους –κυρίως επιχειρηματίες– και υπόσχονταν «υπερκερδοφόρες» δανειοδοτήσεις για όσους έπαιζαν σε καζίνο, έταζαν συμφέρουσες επενδύσεις σε χρυσό και αγοραπωλησία τιμαλφών ή επικαλούνταν ότι έχουν «υψηλές προσβάσεις» που θα εξασφάλιζαν ένταξη σε προγράμματα ΕΣΠΑ.

Αφού έπειθαν τους επιχειρηματίες να τους δώσουν χρήματα, στη συνέχεια, όταν τα θύματα ζητούσαν πίσω τα χρηματικά ποσά, οι «σκληροί» του κυκλώματος απειλούσαν ότι «θα τους βλάψουν». Αλλωστε, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι εκβιαστές διατηρούσαν στενή «συνεργασία» με ομάδα μπράβων του Πειραιά. Η ζημιά των θυμάτων υπολογίζεται αθροιστικά σε 2.600.000 ευρώ, ενώ ανάμεσά τους είναι εργολάβος στις Κυκλάδες, γνωστός έμπορος υποδημάτων και έμποροι καυσίμων.

astynomia 1

Το κύκλωμα «ξέπλενε» το χρήμα στο παράνομο στοίχημα στο διαδίκτυο. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται, επίσης, ένορκες καταθέσεις των θυμάτων και αμέτρητες τηλεφωνικές συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός από τις νόμιμες παρακολουθήσεις.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Αθηνών, ως υπόθεση εξάρθρωσης της δραστηριότητας, μία από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις επιπέδου Μαφίας, με διακλαδώσεις και διακριτή διαστρωμάτωση, τα μέλη των οποίων έχουν διαπράξει βαρύτατα κακουργήματα. Πλέον αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης για τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....