Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

Όταν νυχτώνει η Ευρωβουλή ξεσαλώνει – Σφηνάκια, ξύλο και ροζ ιστορίες

Βραδιές με αλκοόλ και παραστρατήματα ευρωβουλευτών και αξιωματούχων

«Κορυφή του παγόβουνου» φαίνεται πως ήταν η γνωριμία του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη με τη δικηγόρο Ελένη Χρονοπούλου που εργάζεται στην Κομισιόν.

georgoulis 1
Ο Αλέξης Γεωργούλης

Εργαζόμενοι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτές έρχονται πολύ κοντά σε… ξέφρενες νύχτες μετά τις εργασίες τους στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο. Μάλιστα κάποια από τα νυχτοπερπατήματα ευρωβουλευτών και εργαζομένων φαίνεται πως δεν έχουν ευτυχή κατάληξη.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Politico», μια χαλαρή έξοδος με κοκτέιλ ευρωβουλευτών και διπλωματών σε μπαρ κατέληξε σε… αγώνα πυγμαχίας, με έναν μεθυσμένο αξιωματούχο του Κοινοβουλίου να γρονθοκοπά ευρωβουλευτή.
Σύμφωνα με το μέσο ενημέρωσης που είναι καλά ενημερωμένο για τα ευρωπαϊκά θέματα, τα βράδια της Τετάρτης οι ευρωβουλευτές και οι βοηθοί τους βγαίνουν σε νυχτερινά κέντρα, όπου εξαφανίζονται ο συνήθης καθωσπρεπισμός και η ιεραρχία.
Οπως αναφέρει ο αρθρογράφος, οι συναντήσεις αυτές θυμίζουν… σχολικές εκδρομές και καλλιεργούνται φιλίες ανάμεσα σε πολιτικούς, διπλωμάτες και υπηρεσιακούς παράγοντες της Ευρωβουλής και της Κομισιόν. Ομως κάποιοι ευρωβουλευτές συμπεριφέρονται ανάρμοστα προς τους υπαλλήλους κατά τη διάρκεια των εξόδων τους στα μπαρ.georgoulis69881
Η νυχτερινή ζωή του Στρασβούργου περιέχει πολλές «ροζ» ιστορίες που μπορούν να τινάξουν στον αέρα οικογένειες, αν βγουν στη φόρα, με βάση όσα γράφει το «Politico».
Είναι χαρακτηριστική η περιγραφή μιας βραδιάς στο Les Aviateurs, ένα από τα γνωστά κλαμπ του Στρασβούργου, όπου σερβίρονται μπίρες και σφηνάκια τεκίλας. Ο καλοντυμένος Σουηδός ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Tomas Tobé βρίσκεται στο μπαρ και φωνάζει πάνω από τη βαριά μουσική για να μιλήσει.

Ο ακροδεξιός Εσθονός ευρωβουλευτής Jaak Madison ξεπροβάλλει με κοστούμι, ενώ ο ευρωβουλευτής Damian Boeselager είναι έξω στον δρόμο, τυλιγμένος σε κασκόλ, και καπνίζει ένα τσιγάρο.

georgoulis70015
Ενας άλλος ευρωβουλευτής, ο Γερμανός Πράσινος Erik Marquardt, και ένας βοηθός από την ομάδα του προσπαθούν να βοηθήσουν έναν μεθυσμένο υπάλληλο του Κοινοβουλίου που είναι μόνος του με ένα μπλουζάκι και δεν είναι σε θέση να πάει στο σπίτι του.
«Πού μένεις, καλέ μου;» ρωτάει ο βοηθός, θέλοντας να του βρει ταξί. Αλλά ο υπάλληλος δεν θέλει ή δεν μπορεί να πει. Ο ευρωβουλευτής, που θέλει να βοηθήσει, έχει φάει μπουνιά. Υστερα από λίγο έφτασε στο σημείο ασθενοφόρο που παρέλαβε τον μεθυσμένο υπάλληλο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.
Η Ολομέλεια της Ευρωβουλής ξεκινούσε στις 9 το πρωί, δηλαδή σε τέσσερις ώρες μετά το μέχρι πρωίας γλέντι των ευρωβουλευτών, όπως περιγράφει στο ρεπορτάζ του το «Politico», μεταφέροντας μια άλλη εικόνα από την «καρδιά» της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...