Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το 2050 ο μισός πλανήτης θα φορά γυαλιά μυωπίας

Με γοργό ρυθμό εξαπλώνεται πανδημία που ωστόσο περνάει απαρατήρητη...

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Tσιμπούσια κρατουμένων με βίντεο στο TikTok

Resto πολυτελείας οι φυλακές!

Η «μαφία» των φυλακών ζει και βασιλεύει, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και των υπευθύνων της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής Κωνσταντίνου Παπαθανασίου και Σοφίας Νικολάου.

Πολλά σωφρονιστικά καταστήματα θυμίζουν «ξέφραγο αμπέλι» όπου ο κάθε κρατούμενος μπορεί να κατέχει παράνομα κινητό τηλέφωνο ή κάμερα, να καταγράφει προσωπικές του στιγμές και να τις δημοσιοποιεί το διαδίκτυο.

Ολα αυτά ενώ κατά το παρελθόν είχαν έρθει στο φως συνομιλίες μελών εγκληματικών οργανώσεων και «νονών της νύχτας» να διοργανώνουν μέσα από τις φυλακές ληστείες, ξυλοδαρμούς, ακόμα και απαγωγές, ενώ πρόσφατα αποκαλύφθηκε πως ανενόχλητος μιλάει με τους υποστηρικτές του και ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Αποκαλυπτικό της κατάστασης που επικρατεί σε πολλά σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας είναι ρεπορτάζ στο site των Data Journalists, στο οποίο αναρτήθηκαν φωτογραφίες και βίντεο κρατουμένων κάτω από τη μύτη των φυλάκων.

Κρατούμενοι φωτογραφίζονται ανενόχλητοι μέσα στα κελιά τους, ενώ ανεβάζουν φωτογραφίες και βίντεο στα social media. Σε μία από τις φωτογραφίες που δημοσίευσαν οι Data Journalists, οκτώ κρατούμενοι έχουν μαζευτεί στο κελί συγκρατούμενού τους, ο οποίος έχει τη γιορτή του.

kratoumenoi mesa
Στιγμιότυπο από τσιμπούσι κρατουμένων σε ελληνικό σωφρονιστικό κατάστημα

Ο εορτάζων είχε ανεβάσει τη φωτογραφία τον Ιανουάριο του 2023 στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. Κανείς δεν του έκανε παρατήρηση, ούτε διενεργήθηκε πειθαρχική έρευνα. Λίγους μήνες μετά, ο ίδιος κρατούμενος ανεβάζει ακόμη μια φωτογραφία στο κελί άλλου συγκρατουμένου που γιορτάζει. Aλλοι κρατούμενοι έφτασαν στο σημείο να φτιάχνουν και βίντεο με τις κάμερες των κινητών τηλεφώνων που κατέχουν παράνομα μέσα στη φυλακή.

Τα βίντεο αυτά τα ανέβασαν στην πλατφόρμα TikTok, όπως ο οποιοσδήποτε ελεύθερος πολίτης… Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στις ελληνικές φυλακές είναι βίντεο 18 δευτερολέπτων που έχει ανέβει στο TikTok. Κρατούμενος ποζάρει χαμογελαστός, υπό τους ήχους μουσικής, σε διάδρομο πτέρυγας σωφρονιστικού καταστήματος.

Δίπλα του είναι άλλοι κρατούμενοι. Μαζί με συγκρατούμενό του περπατούν και χαμογελούν μπροστά στην κάμερα του κινητού. Το επίμαχο βίντεο είχε αναρτηθεί στο TikTok τον Ιούλιο του 2022 και μέχρι και σήμερα έχει πάνω από 27.000 likes και 584 σχόλια. Σε άλλο βίντεο, κρατούμενος έχει κάνει κολάζ φωτογραφιών με τον ίδιο μέσα στο κελί της φυλακής σε διάφορες πόζες που τον έχουν απαθανατίσει πιθανότατα άλλοι συγκρατούμενοί του.

kentriki kratoumenoi
Στιγμιότυπο από τσιμπούσι κρατουμένων σε ελληνικό σωφρονιστικό κατάστημα

Το βίντεο θυμίζει βιντεοκλίπ τραγουδιού τραπ μουσικής, με τον κρατούμενο να τραγουδά. Αλλο βίντεο που ανάρτησαν οι Data Journalists δείχνει κρατουμένους να παίζουν ποδόσφαιρο στο προαύλιο των φυλακών και να το βιντεοσκοπούν ανενόχλητοι. Αυτά είναι τα δημόσια βίντεο και φωτογραφίες. Φανταστείτε τι άλλες μπίζνες κλείνονται από κρατουμένους κάτω από τη μύτη των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των υπευθύνων της αντεγκληματικής πολιτικής της χώρας

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...