Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Αποκλειστικό – «Mafia rules» σε γηροκομείο: Η τραγική ιστορία με εργαζόμενη που «έσβησε» αβοήθητη

Σοκάρει η καταγγελία του γιου της 58χρονης, ο οποίος δέχτηκε απειλές από μαχαιροβγάλτες για να αποσύρει τη μήνυση κατά του ιδρύματος

Μια απίστευτη υπόθεση φέρνει αποκλειστικά στο φως της δημοσιότητας η «Espresso» αναφορικά με γνωστό γηροκομείο στα νότια προάστια που λειτουργεί, σύμφωνα με καταγγελίες, με μεθόδους Μαφίας, απειλώντας και εκβιάζοντας με μαχαίρι τους συγγενείς εργαζόμενης γυναίκας που πέθανε μέσα στο ίδρυμα.

  • Από τον Βαγγέλη Καράλη

Ολα άρχισαν, σύμφωνα με την καταγγελία του Κωνσταντίνου Νικολάου, γυμναστή στο επάγγελμα, όταν η μητέρα του, Στέλλα, 58 ετών, που δούλευε ως βοηθός νοσηλευτή, καθαρίστρια και τραπεζοκόμος στο ίδρυμα, άφησε την τελευταία της πνοή από έμφραγμα μέσα στο γηροκομείο στις 7 Αυγούστου 2019.

kyria stella
Η 58χρονη που «έσβησε» μέσα στο γηροκομείο

Από αυτό το σημείο και μετά αρχίζει γύρω από τον θάνατό της ένα απίστευτο θρίλερ. Στο ίδρυμα δεν υπήρχε γιατρός ούτε απινιδωτής, ενώ κανείς από τους νοσηλευτές δεν ήξερε να της δώσει τις πρώτες βοήθειες! Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του γιου της (και όπως είναι σε θέση να γνωρίζει από τις συνομιλίες ιδρύματος – ΕΚΑΒ), ο νοσηλευτής του ιδρύματος, ενώ είχε καλέσει το ΕΚΑΒ, ακύρωσε στη συνέχεια την κλήση διακομιδής της, με αποτέλεσμα η Στέλλα Νικολάου να αφήσει αβοήθητη την τελευταία της πνοή!

konstantinos nikolaou
Ο Κωνσταντίνος Νικολάου

Το συγκλονιστικό όμως είναι ότι ο συγκεκριμένος νοσηλευτής είχε καταγγελθεί από την άτυχη γυναίκα, όταν τον είχε πιάσει να χτυπάει έναν ηλικιωμένο τρόφιμο! Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Κωνσταντίνος Νικολάου καταγγέλλει στην «Espresso» ότι δέχτηκε απειλές για τη ζωή του με μαχαίρι, όταν κινήθηκε μαζί με τα αδέλφια του νομικά κατά του ιδρύματος για δολοφονία εξ αμελείας, κάνοντας μάλιστα και αγωγή κατά του γηροκομείου.

Αδιαθεσία

Ο Κωνσταντίνος Νικολάου, μιλώντας στην «Espresso», φωτίζει ακόμη περισσότερο το χρονικό της ανατριχιαστικής υπόθεσης: «Η μητέρα μου είχε πάρει τριήμερη άδεια επειδή δεν αισθανόταν καλά λόγω της καρδιάς της. Στις 7 Αυγούστου 2019 επέστρεψε στην εργασία της. Κατά τη διάρκεια της ημέρας άρχισε να νιώθει αδιαθεσία και περίπου στις 4 το μεσημέρι λιποθυμά. Οι υπεύθυνοι, αντί να καλέσουν ασθενοφόρο, απλά την προέτρεψαν να πάρει το λεωφορείο και να γυρίσει στο σπίτι της. Επειτα από λίγο όμως εκείνη λιποθύμησε ξανά και στις 18.30 πεθαίνει από έμφραγμα. Εμένα και την αδελφή μου μας ειδοποίησαν περίπου στις 19.30, ότι η μητέρα μας πέθανε, ενώ από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε ότι ούτε ανάνηψη της έκαναν ούτε υπήρχε απινιδωτής, ενώ δεν της έδωσαν καν τις πρώτες βοήθειες.

ilikiomeni

Στο γηροκομείο δεν υπήρχε γιατρός γιατί, όπως μάθαμε, ήταν σε άδεια και κανείς από τους νοσηλευτές δεν ήξερε να δώσει τις πρώτες βοήθειες» λέει οργισμένος και με πόνο ψυχής.

H υπόθεση όμως αποκτά διαστάσεις θρίλερ μετά την αποκάλυψη ότι η άτυχη 58χρονη εργαζόμενη έναν μήνα πριν πεθάνει είχε καταγγείλει στον διευθυντή του ιδρύματος νοσηλευτή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τον είχε δει να χτυπάει ηλικιωμένο τρόφιμο. Ο συγκεκριμένος νοσηλευτής ήταν εκείνος που στην αρχή κάλεσε ασθενοφόρο και ακύρωσε την κλήση διακομιδής, με αποτέλεσμα η γυναίκα να «φύγει» μόνη και αβοήθητη. «Ο νοσηλευτής που κάλεσε το ασθενοφόρο όσο η μητέρα μου ήταν λιπόθυμη και μετά το ακύρωσε ήταν ο νοσηλευτής που είχε καταγγείλει στον διευθυντή ότι ξυλοκόπησε τρόφιμο!

Η μητέρα μου με τον συγκεκριμένο άνθρωπο δεν είχε καλές σχέσεις. Ο συγκεκριμένος, μόλις έμαθε ότι η μητέρα μου είπε στον διευθυντή ότι τον είχε δει να χτυπά τρόφιμο, την απειλούσε ότι, εάν το ξανακάνει αυτό, θα έχει άσχημο τέλος» αποκαλύπτει ο γιος της θανούσης, λέγοντας πως έπειτα από όλα αυτά ο συγκεκριμένος εξακολουθεί και εργάζεται στο ίδρυμα με την ανοχή και τη στήριξη της διεύθυνσης! Μάλιστα, ο Κωνσταντίνος Νικολάου λέει πως πέρυσι τον Απρίλιο δέχτηκε απειλές για τη ζωή του με μαχαίρι από τρεις αγνώστους για να αποσύρει τη μήνυση που έκανε κατά του γηροκομείου, με τον ίδιο να καταγγέλλει το περιστατικό στην Αστυνομία:

Σπαστά ελληνικά

«Από τη στιγμή που καταθέσαμε μήνυση έχω δεχτεί απειλές για τη ζωή μου! Τα έχω καταθέσει όλα στην Αστυνομία. Εκτός από τις τηλεφωνικές απειλές, ήρθαν τρία άτομα έξω από το σπίτι μου και με απειλή μαχαιριού μού είπαν με σπαστά ελληνικά πώς, εάν δεν αποσύρω την αγωγή που έχω κάνει, θα μου κάψουν το γυμναστήριο και θα με βρουν σε χαντάκι…»

Επίσης, η οικογένεια της άτυχης γυναίκας έχει κάνει προσφυγή κατά του εισαγγελέα, ζητώντας την υπόθεση να αναλάβει άλλος εισαγγελέας, καθώς, όπως αναφέρουν, από τον δικαστικό φάκελο έλειπαν οι μαρτυρίες και οι καταθέσεις των μηνυτών: «Πριν από περίπου 20 ημέρες κάναμε προσφυγή κατά του εισαγγελέα, καθώς έλειπε ο μισός φάκελος με τις αποδείξεις που είχαμε, δεν κατατέθηκε ποτέ ο φάκελός μας. Δεν έλαβε υπόψη του τα στοιχεία και τις αποδείξεις που είχαμε».

Κλείνοντας, ο Κωνσταντίνος Νικολάου επισημαίνει ότι θα δώσουν μάχη μέχρι τέλους για να δικαιωθεί η μνήμη της μητέρας τους: «Εμείς αυτό που ζητάμε για τη μνήμη της μητέρας μας είναι να τιμωρηθούν οι ένοχοι που την οδήγησαν στον θάνατο και να βάλει λουκέτο το γηροκομείο όπου κακοποιούν τους ηλικιωμένους, που δεν έχει γιατρούς και τα ιατρικά μέσα, ώστε, εάν κάποιος ηλικιωμένος πάθει κάτι, να τον σώσουν».

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...