Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Αδιανόητη τραγωδία στην Κέρκυρα: 28χρονη έγκυος έχασε το βρέφος της εξαιτίας ανυπαρξίας εναέριου μέσου

Eπιτελικό κράτος εν έτει 2023!

Η εγκληματική εγκατάλειψη των νησιωτών και του Εθνικού Συστήματος Υγείας από την κυβέρνηση αναδείχθηκε προχθές με τον πιο τραγικό τρόπο με τον θάνατο νεογέννητου στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, καθώς δεν βρέθηκε εναέριο μέσο για την αεροδιακομιδή 28χρονης εγκύου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ή σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές του νοσοκομείου του νησιού έκαναν ό,τι μπορούσαν, αλλά λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της η έγκυος έπρεπε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο των Αθηνών. Για τον λόγο αυτό είχε ζητηθεί η αεροδιακομιδή της από το Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ).

Ομως επί ώρες δεν βρέθηκε ελικόπτερο ή αεροσκάφος, με αποτέλεσμα η γυναίκα να αποβάλει έπειτα από ακατάσχετη αιμορραγία. Βλέποντας τον χρόνο να κυλά εις βάρος της 28χρονης, οι γιατροί προχώρησαν σε καισαρική τομή, χωρίς όμως να μπορέσουν να σώσουν το μωρό.

Επί δύο ώρες οι παιδίατροι του νοσοκομείου σε συνεργασία με τον εφημερεύοντα αναισθησιολόγο έκαναν εντατική ΚΑΡΠΑ με ταυτόχρονη συνδρομή νεογνολόγου από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν», αλλά το νεογνό απεβίωσε παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών. Η γυναίκα έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο και στο πλευρό της βρίσκεται ψυχολόγος του νοσοκομείου.

nosokomeio kerkyras
Εξωτερική άποψη του Νοσοκομείου Κέρκυρας

Η οικογένεια της 28χρονης καταγγέλλει την ολιγωρία που οδήγησε στον θάνατο του βρέφους, ενώ κινδύνευσε και η έγκυος. Για την καθυστέρηση που οδήγησε στη ματαίωση της αερομεταφοράς θα διενεργηθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διακριβωθούν όσα διαδραματίστηκαν σχετικά με το αίτημα του γιατρού-μαιευτήρα του Νοσοκομείου Κέρκυρας προς το ΕΚΑΒ για την αεροδιακομιδή της εγκύου η οποία ουδέποτε ολοκληρώθηκε.

Από την πλευρά της η διοίκηση του Νοσοκομείου Κέρκυρας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι δεν ήταν δυνατή η αερομεταφορά, καθώς θα κινδύνευαν και η έγκυος και το βρέφος.

Αιμοραγία

«Σε κάθε σοβαρό περιστατικό πριν από την μεταφορά του σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο απαιτείται να γίνονται πλήρης εκτίμηση και σταθεροποίηση προκειμένου να διασφαλίζεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη ζωή του, κάτι που στην περίπτωση της μητέρας αποδείχθηκε σωτήριο, μια και η μητέρα με την εμφάνιση της κολπικής αιμορραγίας αντιμετωπίστηκε σε μια δομημένη γυναικολογική κλινική και δεν βρέθηκε σε συνθήκες εναέριες ή μέσα σε ένα ασθενοφόρο. Το Γ.Ν. Κέρκυρας έκανε τα πάντα για να σωθούν και η μητέρα και το νεογνό. Κατάφερε να σωθεί η μητέρα. Το νοσοκομείο διαθέτει ιατρικό και λοιπό προσωπικό υψηλής επιστημοσύνης και όλα τα μέσα που απαιτούνται για την παροχή της φροντίδας που έχουν ανάγκη οι ασθενείς και οι νοσηλευόμενοι. Δεν καταγράφονται ελλείψεις σε πόρους» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...