Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βεντέτα Κούγια με Χρηστίδου πάνω από τον τάφο της Τζωρτζίνας

Η παιδοχειρουργός - εντατικολόγος μίλησε για τον «συναισθηματικό» Δασκαλάκη και την «ψυχρή» Πισπιρίγκου

Στα ανεξήγητα επεισόδια που παρουσίαζε η μικρή Τζωρτζίνα Δασκαλάκη στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Ρίου και όχι όσο νοσηλευόταν στη ΜΕΘ, καθώς και στη συμπεριφορά των γονιών του παιδιού αναφέρθηκε χθες, καταθέτοντας στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου η παιδοχειρουργός – εντατικολόγος Ευστρατία Σαμκινίδου, οποία αποχώρησε από το δικαστήριο «φορτωμένη» με δύο μηνύσεις για ψευδορκία.

Τις μηνύσεις ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει εις βάρος της ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης μητέρας Αλέξης Κούγιας, ο οποίος έβαλε εκ νέου στο στόχαστρό του τον εντατικολόγο Ανδρέα Ηλιάδη, αφήνοντας και πάλι βαρύτατες αιχμές για τον ρόλο του στις μεταμοσχεύσεις.

pispirigkou 2
Η Ρούλα Πισπιρίγκου με την Τζωρτζίνα

Ταυτόχρονα, ο κ. Κούγιας αιτήθηκε να παραδοθεί το φυλασσόμενο αίμα του παιδιού στην ιατροδικαστική υπηρεσία, σε μάρτυρα ειδικών γνώσεων που η πλευρά της Πισπιρίγκου έχει καλέσει ώστε να το επανεξετάσει. Μάλιστα, ζήτησε από το δικαστήριο να καλέσει για κατάθεση την παιδίατρο που παρακολουθούσε και τα τρία κορίτσια της οικογένειας Δασκαλάκη, προκειμένου να καταδειχθεί μεταξύ άλλων, όπως είπε, «αν η κυρία κατηγορουμένη ήταν μια τυπική μητέρα, φρόντιζε τα παιδιά της και για ποιον λόγο τα πήγαινε στη γιατρό».

Αφού το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να κρίνει την τύχη του αιτήματος, στο βήμα κλήθηκε η κυρία Σαμκινίδου, η οποία ήταν μια από τους γιατρούς που φρόντισαν την Τζωρτζίνα όταν αυτή εισήχθη και πάλι στο Νοσοκομείο του Ρίου στις 19 Ιανουαρίου 2022, με τη μητέρα να αναφέρει στους γιατρούς ότι έκανε εμετούς στο σπίτι τους. «Δύο ημέρες μετά το εξιτήριο που δώσαμε στην Τζωρτζίνα τηλεφώνησε η μητέρα και μας είπε ότι το παιδί είχε κάνει στο σπίτι εμετούς. Είχε καλέσει τον κ. Ηλιάδη. Εγινε εισαγωγή και στις 21 του μήνα έχουμε την πρώτη εισαγωγή του παιδιού στη ΜΕΘ Παίδων, διότι παρουσίασε αποκορεσμό και βραδυκαρδία. Εμεινε στη ΜΕΘ 12 ώρες και ήταν σταθερή. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Παιδιατρική Κλινική» είπε η γιατρός για τις κρίσιμες ώρες νοσηλείας του παιδιού και συνεχίζοντας ανέφερε: «Στις 22 του μήνα έγινε η επόμενη εισαγωγή του παιδιού στη ΜΕΘ με αναφερόμενο το ίδιο επεισόδιο. Πήγα στο δωμάτιο και είδα το παιδί.

Αλέξης Κούγιας

Ηταν κάτωχρο, είχε ταχυκαρδία και το μετέφερα στη ΜΕΘ. Εκεί ήταν συνδεδεμένο με μόνιτοριγκ και δεν αναδείχθηκε κανένα πρόβλημα. Το παιδί παρέμεινε 24 ώρες στη ΜΕΘ και στη συνέχεια επέστρεψε και πάλι στην κλινική. Στις 26 του μήνα η Τζωρτζίνα με τα ίδια συμπτώματα μεταφέρθηκε και πάλι στη ΜΕΘ. Την επόμενη ημέρα, και με τη συναίνεση των γονέων, αποφασίστηκε να πάει στην Αθήνα, να συνδεθεί με εγκεφαλογράφο και να δούμε από πού προέρχονται όλα αυτά».

Η πρόεδρος της έδρας ρώτησε στη συνέχεια τη μάρτυρα για τη συμπεριφορά των γονιών του παιδιού στο Νοσοκομείο του Ρίου, με την κυρία Σαμκινίδου να χαρακτηρίζει τον Μάνο Δασκαλάκη «συναισθηματικό», ο οποίος «χάιδευε το παιδί και έκλαιγε», και τη Ρούλα Πισπιρίγκου «πιο απομακρυσμένη, που κρατούσε μια στάση πιο ψυχρή σε σχέση με τον πατέρα και η οποία άκουγε με προσοχή τους γιατρούς και έκανε ελάχιστες ερωτήσεις».

manos daskalakis
Μάνος Δασκαλάκης

Εν συνεχεία, ερωτήσεις στη μάρτυρα άρχισε να υποβάλλει ο κ. Κούγιας, ο οποίος καταφέρθηκε εκ νέου εναντίον του Ανδρέα Ηλιάδη για το θέμα των μεταμοσχεύσεων, αλλά και εναντίον της μάρτυρος, στην οποία, όπως είπε, θα υποβάλει δύο μηνύσεις για ψευδορκία.

Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου εστίασε στον χρόνο που πρέπει, όπως είπε, να γίνεται ανάνηψη στα παιδιά ύστερα από ανακοπή ώστε να αποφεύγεται η τετραπληγία, όπως συνέβη με την Τζωρτζίνα, την οποία οι γιατροί κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή έπειτα από περίπου 50 λεπτά ΚΑΡΠΑ.

Κούγιας: Παντού σταματάνε μετά από 20 λεπτά ανάνηψης – μόνο στη δίκη σας μονάδα δεν σταματάνε, με τον κ. Ηλιάδη. Γιατί συνεχίζετε στα 30 λεπτά;

Πρόεδρος: Εχει απαντήσει…

Κούγιας: Προσφεύγω στο δικαστήριο, γιατί και το να μην απαντά κάποιος είναι ψευδής

κατάθεση. Να μας πει γιατί συνεχίζει πέραν των 30 λεπτών ανάνηψη, όταν καρδιολογική εταιρία λέει ότι σταματάμε στα 4 λεπτά – η κυρία Καρατζά στα 20 λεπτά.

Μάρτυρας: Οι οδηγίες των Αγγλων του ’21 και της Αμερικανικής Εταιρίας αυτές είναι.

Κούγιας: Η κυρία κατηγορουμένη υποβάλλει καινούργια μήνυση στη μάρτυρα για ψευδορκία. Δεν υπάρχει κανένα σύγγραμμα, κανένα εγχειρίδιο που να λέει αυτά. Εσείς μαζί με τον κ. Ηλιάδη γιατί συνεχίζετε και θέλετε παιδιά-φυτά; Μήπως το κρατάτε γιατί θέλετε να κάνετε μεταμοσχεύσεις;

Η… μπάλα πήρε και τη Χρηστίδου

Η υπόθεση Πισπιρίγκου είχε απασχολήσει όμως τον κ. Κούγια και εκτός της δικαστικής αίθουσας, την περασμένη Κυριακή, όταν με ανακοίνωση που εξέδωσε καταφέρθηκε κατά της παρουσιάστριας Σίσσυς Χρηστίδου, στην οποία χρέωσε «εκστρατεία δυσφημήσεώς» του.

Οπως ανέφερε ο κ. Κούγιας, η παρουσιάστρια άρχισε να τον δυσφημεί «από τότε που πληροφορήθηκε ότι ο πατέρας του πρώην συζύγου της, γνωστού τραγουδιστή, τον οποίο έχει διασύρει ακραία στο πανελλήνιο και τον έχει καταδικάσει ότι δήθεν αυτός είναι εκατομμυριούχος και αυτή είναι μια φτωχή, εγκαταλελειμμένη μάνα και δεν της δίνει χιλιάδες ευρώ διατροφή για ένα μικρό παιδάκι», του ζήτησε να αναλάβει την εκπροσώπηση του πρώην συζύγου της κυρίας Χρηστίδου «στην ως άνω υπόθεσή του».

Σύμφωνα με τον συνήγορο της Ρούλας Πισπιρίγκου, η παρουσιάστρια σκοπίμως διαστρέβλωσε «για άλλη μια φορά» όσα συνέβησαν την περασμένη Πέμπτη στη δίκη της εντολέα του, καθώς «διοργάνωσε» εκπομπή, καλώντας «έναν δημοσιογραφικό τύπο που δεν τον γνωρίζει ούτε η μητέρα του και μια δυστυχισμένη μητέρα, με μοναδικό σκοπό» να τον δυσφημήσει, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υποβάλει μήνυση σε βάρος της λόγω της προσωπικής και επαγγελματικής σχέσης που, όπως ανέφερε, έχει με τον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Ωστόσο, τώρα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Κούγιας, αν η παρουσιάστρια δεν του ζητήσει δημοσίως συγγνώμη, θα καταθέσει σε βάρος της μήνυση και αγωγή και θα την καταγγείλει στην ΕΣΗΕΑ.

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...