Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

Δύο μήνες μετά την τραγωδία στα Τέμπη και το χάος στα σιδηροδρομικά δρομολόγια παραμένει

Ο ΟΣΕ ενημέρωσε τους μηχανοδηγούς του ότι είναι αφύλαχτες ή δεν λειτουργούν 10 διαβάσεις!

Αφύλαχτες διαβάσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των επιβατών των τρένων αλλά και των διερχόμενων πολιτών εξακολουθούν να λειτουργούν, δύο μήνες μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς.

Αυτό καταγγέλλουν οι μηχανοδηγοί των αμαξοστοιχιών, που αναγκάζονται να εργάζονται σε επικίνδυνες συνθήκες, καθώς η κυβέρνηση προχώρησε στην επανεκκίνηση των δρομολογίων των τρένων δίχως να έχει πετύχει την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου.

treno 4

Παρά το τηλεοπτικό σόου του υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για τις Μεταφορές, Γιώργου Γεραπετρίτη και τα… δάκρυα του προέδρου του ΟΣΕ μπροστά στις κάμερες, η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική. Αυτό επιβεβαιώθηκε χθες με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, όταν ο ΟΣΕ ενημέρωσε τους μηχανοδηγούς της Hellenic Train ότι είναι αφύλαχτες ή δεν λειτουργούν 10 διαβάσεις!

Οι μηχανοδηγοί αρνήθηκαν να κάνουν την επικίνδυνη διαδρομή, το τρένο επέστρεψε στο μηχανοστάσιο και το δρομολόγιο ακυρώθηκε. Αυτό αποκάλυψε χθες, με ανάρτηση στο facebook, ο πρόεδρος του Σωματείου των Μηχανοδηγών του ΟΣΕ Κώστας Γενηδούνιας. «Δεν λειτουργεί – δεν φυλάσσεται. 3 Μαΐου 2023. 63 μέρες μετά τα Τέμπη. Αυτοί είναι. Κροκοδείλια δάκρυα, επικοινωνιακά σόου και στείλε τον λογαριασμό στους εργαζομένους» ανέφερε ο κ. Γενηδούνιας, παρουσιάζοντας έγγραφο με τις 10 επικίνδυνες αφύλακτες διαβάσεις όπου δεν λειτουργεί η σηματοδότηση.

trena6988

Σύμφωνα με το έγγραφο, ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας 93652 ενημερώθηκε ότι στη διαδρομή θα βρει 10 ισόπεδες διαβάσεις οι οποίες δεν φυλάσσονται και στις οποίες δεν λειτουργούν τα αυτόματα συστήματα που ρίχνουν τις μπάρες, ανάβουν τους φωτεινούς σηματοδότες και εκπέμπουν ηχητικό προειδοποιητικό σήμα.

Σε νεότερη ενημέρωσή του, ο πρόεδρος του σωματείου των μηχανοδηγών επεσήμανε ότι ο συνάδελφός του στη συγκεκριμένη αμαξοστοιχία αρνήθηκε να ξεκινήσει το τρένο και ο συρμός επέστρεψε στο μηχανοστάσιο, με την επακόλουθη ακύρωση του δρομολογίου.

«Για εμάς η ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτη. Μετά την άρνηση του μηχανοδηγού να ξεκινήσει, το δρομολόγιο ακυρώθηκε και ο συρμός επιστρέφει στο μηχανοστάσιο. Ας καταλάβουν καλά οι υπεύθυνοι ότι δεν θα κάνουμε πίσω. Αγώνας για ασφάλεια στην εργασία και στις μεταφορές. Αγώνας για δικαιοσύνη καθημερινά» δήλωσε ο κ. Γενηδούνιας.

genidounias kentriki
O πρόεδρος του Σωματείου των Μηχανοδηγών του ΟΣΕ Κώστας Γενηδούνιας

Τις αφύλακτες επικίνδυνες διαβάσεις καταγγέλλει με δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου. «Θυμάστε την τηλεδιοίκηση της Βόρειας Ελλάδας που θα εγκαινίαζε ο κ. Μητσοτάκης; Ε, σήμερα μας ενημέρωσε ο ΟΣΕ ότι στη γραμμή προς Στρυμόνα 10 διαβάσεις είτε είναι αφύλαχτες είτε δεν λειτουργούν» αναφέρει.

«Στην καρδιά της περιφέρειας του υποψηφίου Σερρών κ. Καραμανλή, στην Ελλάδα του 2023. Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση. Συνεχίστε με τον ίδιο ρυθμό τα δοκιμαστικά δρομολόγια. Πού θα πάει. Θα τα μηδενίσετε» καταλήγει η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...