Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Δολοφονία Καραϊβάζ: Η πολύωρη παραμονή στον ανακριτή των αδελφών και η προφυλάκισή τους

Θρίλερ

Την ώρα που οι έρευνες για την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, τον Απρίλιο του 2021, στον Αλιμο βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, οι δύο πρώτοι συλληφθέντες για το στυγερό έγκλημα απολογούνταν μέχρι αργά χθες το βράδυ στον 30ό τακτικό ανακριτή.

dolofonos karaivaz

Πρόκειται για δύο αδέλφια ηλικίας 40 και 48 ετών, τα οποία οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και έδωσαν εξηγήσεις στον ανακριτή για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία.

dolofonos karaivaz 1

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή τους στην υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου και φέρεται ότι υποστήριξαν πως το επίμαχο διάστημα βρέθηκαν στον Αλιμο για λόγους εργασίας, καθώς μοίραζαν με το λευκό βαν διαφημιστικά φυλλάδια για υπηρεσίες της εταιρίας καθαρισμού πολυκατοικιών. «Οι εντολείς μου αρνούνται με κάθε τρόπο την κατηγορία. Να πούμε και να αποσαφηνιστεί σχετικά με το παρελθόν των δύο αδελφών ότι δεν έχουν ποινικό παρελθόν με την έννοια των καταδικών. Εχουν λευκό ποινικό μητρώο» είχε αναφέρει, άλλωστε, σε δήλωσή της η δικηγόρος των δύο κατηγορουμένων Αθανασία Σταυρή, αμφισβητώντας τη συνοχή των αποδεικτικών στοιχείων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και κάνοντας λόγο για «λογικά άλματα», που –όπως είπε– έφεραν τα δύο αδέλφια αντιμέτωπα με τη Δικαιοσύνη.

14522780 10205323582967416 2682123183524558509 n

Και ενώ όλα δείχνουν ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση θα υπάρξει το επόμενο διάστημα και νέος κύκλος συλλήψεων, καθώς οι Αρχές φέρεται ότι βρίσκονται κοντά στα ίχνη ακόμη δύο ατόμων, τα στοιχεία που μέχρι στιγμής περιλαμβάνονται στη δικογραφία της υπόθεσης μάλλον λειτούργησαν ως καταλύτης για τη σύλληψη των δύο αδελφών.

Καρτοκινητά

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει, οι δύο κατηγορούμενοι λίγες ημέρες πριν από τη δολοφονία του δημοσιογράφου φέρεται ότι είχαν χρησιμοποιήσει καρτοκινητά τηλέφωνα-φαντάσματα, έχοντας βάλει σε παύση τα δικά τους. Τα τηλέφωνα, μάλιστα, αυτά δεν ενεργοποιήθηκαν ποτέ ξανά μετά τη δολοφονία του Γ. Καραϊβάζ. Εξάλλου, από τα κινητά τηλέφωνα προέκυψε πως υπήρχαν επαφές μεταξύ πέντε ατόμων, τα οποία όμως δεν συνδέονταν μεταξύ τους με επαγγελματική ή κάποια άλλη σχέση. Για τον λόγο αυτό οι Αρχές φέρεται ότι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως πέντε άτομα σχεδίασαν τη δολοφονία του δημοσιογράφου, μαζί με τον ηθικό αυτουργό, ενώ τα κίνητρα του εγκλήματος κρύβονται σε δικογραφίες που έχουν ανοίξει τα τελευταία χρόνια.

karaivaz copy 1 1

Προς αυτή την κατεύθυνση, μάλιστα, η δικηγόρος της μητέρας και της αδελφής του άτυχου δημοσιογράφου Ρόη Παυλέα, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ανέφερε ότι το τηλέφωνο του Γιώργου Καραϊβάζ παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ κατά το χρονικό διάστημα 2016-2017.

«Βρήκαμε ότι στην άλλη δικογραφία, της Greek Mafia, υπάρχει απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ προς την εισαγγελέα Ράικου, που λέει ότι δεν είναι δυνατόν να απομαγνητοφωνηθούν άλλο οι συνομιλίες και ζητούν να συνεχιστεί η παρακολούθηση μόνο για τρεις από αυτούς που παρακολουθούνταν μέχρι τότε» δήλωσε η δικηγόρος, τονίζοντας ότι και τα τρία άτομα που συνεχίστηκε η παρακολούθησή τους είναι πλέον νεκρά. Σύμφωνα με την κυρία Παυλέα, επρόκειτο για έναν πρώην αστυνομικό, έναν ποινικό και τον Γιώργο Καραϊβάζ. «Συνεχίστηκε παράνομα η παρακολούθηση και το θέμα είναι ότι δεν δόθηκε αυτή η άδεια τελικά.

dolofonia karaivaz
Οι δύο συλληφθέντες μεταφέρονται στον ανακριτή

Η παρακολούθηση Καραϊβάζ και των άλλων δύο ήταν παράνομη, γιατί δεν είχε έγκριση από τους δύο εισαγγελείς. Δεν ξέρουμε για ποιον λόγο παρακολουθούσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ» τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Παυλέα. Να σημειωθεί, τέλος, ότι σήμερα αναμένεται να βρεθεί στο ανακριτικό γραφείο η χήρα του Γ. Καραϊβάζ, προκειμένου να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...