Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

Γυμνός διασυρμός με τεχνητή νοημοσύνη – Δράστης hi-tech 15χρονος

Μέσω ειδικού προγράμματος «έγδυσε» 12χρονες και διοχέτευσε στο Instagram τις φωτογραφίες τους

Εναν 15χρονο, ο οποίος «έγδυσε» μέσω προγράμματος Τεχνητής Νοημοσύνης δύο 12χρονες και στη συνέχεια μοιράστηκε τις ψεύτικες φωτογραφίες στο Instagram, κατάφεραν να ξετρυπώσουν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ασπροπύργου και να του περάσουν χειροπέδες!

Ο «άγουρος» δράστης συνελήφθη την περασμένη Τρίτη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας ευπρέπειας και παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. Είχε προηγηθεί η κατάθεση μηνύσεων από τους γονείς των δύο ανήλικων κοριτσιών, οι οποίοι προσκόμισαν τυπωμένες τις φωτογραφίες που είχε «κατασκευάσει» ο ασυνείδητος 15χρονος.

anilikos749

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανήλικος χάκερ από τον Ασπρόπυργο εκμεταλλεύτηκε τις… μαγικές ιδιότητες ενός προγράμματος Τεχνητής Νοημοσύνης, το οποίο έχει προκαλέσει αντιδράσεις παγκοσμίως, για να εκθέσει σε κοινή θέα τα γυμνά σώματα των 12χρονων κοριτσιών. Το εν λόγω πρόγραμμα σκανάρει εικόνες και μέσω ενός αλγορίθμου αντιλαμβάνεται το σχήμα και τις αναλογίες του γυμνού σώματος που ταιριάζει σχεδόν απόλυτα σε κάθε εικονιζόμενο.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο 15χρονος έβαλε τις φωτογραφίες των δύο κοριτσιών στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και αυτό «αφαίρεσε» τα ρούχα τους, με συνέπεια να απεικονίζονται γυμνά. Εν συνεχεία ανέβασε τα επίμαχα γυμνά στιγμιότυπα στο Instagram, σε κοινή συνομιλία που είχε με τουλάχιστον τρεις συμμαθητές του, διασύροντας τις ανήλικες! Σύμφωνα με στοιχεία από τη δικογραφία, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας, οι συγκεκριμένες φωτογραφίες «αποτελούν προϊόν επεξεργασίας σε πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή». Τούτο διαπιστώνεται, μεταξύ άλλων, από το γεγονός ότι τα δύο κορίτσια είχαν ανεβάσει στα προφίλ τους στο Instagram τις ίδιες ακριβώς φωτογραφίες που δέχθηκαν επεξεργασία, αλλά με ρούχα.

hacker988

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα η ΕΛ.ΑΣ. έχει δεχτεί αλλεπάλληλες καταγγελίες από απελπισμένες γυναίκες, οι οποίες ανακάλυψαν με τρόμο ότι διακινούνται ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες τους κυρίως μέσω της υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram! Οι απατεώνες του διαδικτύου αλιεύουν τις φωτογραφίες ανυποψίαστων χρηστριών από τα προφίλ τους στο Instagram, στο facebook και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στη συνέχεια τις επεξεργάζονται μέσω προγραμμάτων Tεχνητής Nοημοσύνης, ώστε να κρατούν το πρόσωπο των εικονιζόμενων γυναικών, αλλά να εμφανίζονται γυμνές ή ημίγυμνες. Μάλιστα, έχουν δημιουργηθεί και αρκετά ομαδικά γκρουπ στα οποία διακινούνται ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες σε καθημερινή βάση!

Μία από τις δημοφιλέστερες ιστοσελίδες που χρησιμοποιεί αντίστοιχα προγράμματα είναι, επίσης, η Deepsukebe Συγκεκριμένα, χρησιμοποιεί μια νέα τεχνολογία που επιτρέπει στους χρήστες να «γδύνουν» επώνυμους, αλλά και ανθρώπους της διπλανής πόρτας. Η Deepsukebe έχει δεχθεί χιλιάδες επικριτικά σχόλια, καθώς θεωρήθηκε ότι τέτοιες ενέργειες αποτελούν παραβίαση των ατομικών δικαιωμάτων. Οι δημιουργοί της ιστοσελίδας, από την πλευρά τους, αντιτείνουν ότι δεν αποθηκεύουν τις επεξεργασμένες φωτογραφίες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...